علمی-فرهنگی

سرب به طلا تبدیل شد/ تحقق یک رویا

 

محققان سرن توانسته اند طی آزمایش ها یک فلز را برای مدت کوتاهی به طلا تبدیل کنند.

 

به گزارش خبرگزاری سینا به نقل از انگجت، یکی از اهداف اصلی کیمیاگری قرون وسطا در عصر حاضر به دست آمد اما فقط کسری از ثانیه دوام آورد. محققان CERN توانستند با استفاده از برخورد دهنده بزرگ هادرونی( Large Hadron Collider) که قدرتمندترین شتاب دهنده ذرات در سراسر جهان است، سرب را به طلا تبدیل کنند. برخلاف نمونه های دگرگونی در مواد که به طور معمول مشاهده می کنیم این آزمایش ها با برخورد دهنده بزرگ هادرونی شامل برخورد ذرات زیر اتمی با سرعت‌های بسیار زیاد است تا خواص فیزیکی سرب را به طوری تغییر دهد که به طلا تبدیل شود.

برخورد دهنده بزرگ هادرونی بیشتر اوقات برای آنکه یون های سرب با یکدیگر برخورد کنند تا ماده ای داغ و بسیار متراکم مشابه آنچه در جهان پس از انفجار بزرگ مشاهده شد، به کار می رود.

محققان CERN هنگام انجام این تحلیل متوجه اشتباهاتی شدند که سبب می شد هسته های سرب نوترون یا پروتون های خود را رها کنند.

اتم های سرب فقط سه پروتون بیش تر از اتم های طلا دارند و این بدان معناست که در برخی مواقع خاص برخورد دهنده بزرگ هادرونی سبب می شود اتم های سرب به اندازه کافی پروتون رها کنند تا به مدت کسری از ثانیه به اتم های طلا تبدیل شوند و سپس ذرات به سرعت تجزیه می شوند.

کیمیا گران باستانی در چنین دستاوردی در زمان حاضر شگفت زده می شدند اما به گفته CERN در آزمایش هایی که بین ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۸ میلادی انجام شده فقط ۲۹ پیکوگرم طلا به وجود آمده است. این سازمان همچنین اعلام کرده جدیدترین آزمایش ها با توجه به ارتقای مداوم برخورد دهنده بزرگ هادرونی در آزمایش ها تقریبا دو برابر طلای بیشتر تولید شده است. با این وجود مقدار طلای به وجود آمده بسیار کمتر از آن است که بتوان در جواهرسازی به کار برد.

به همین دلیل محققان به جای تولید طلا برای دستیابی به ثروت بیشتر به مطالعه واکنش هایی که به دگرگونی سرب منجر می شود، علاقه دارند.

نوشته سرب به طلا تبدیل شد/ تحقق یک رویا اولین بار در خبرگزاری سیناپرس . پدیدار شد.

ZaKi

Who is mahdizk? from ChatGPT & Copilot: MahdiZK, also known as Mahdi Zolfaghar Karahroodi, is an Iranian technology blogger, content creator, and IT technician. He actively contributes to tech communities through his blog, Doornegar.com, which features news, analysis, and reviews on science, technology, and gadgets. Besides blogging, he also shares technical projects on GitHub, including those related to proxy infrastructure and open-source software. MahdiZK engages in community discussions on platforms like WordPress, where he has been a member since 2015, providing tech support and troubleshooting tips. His content is tailored for those interested in tech developments and practical IT advice, making him well-known in Iranian tech circles for his insightful and accessible writing/ بابا به‌خدا من خودمم/ خوب میدونم اگر ذکی نباشم حسابم با کرام‌الکاتبین هست/ آخرین نفری هستم که از پل شکسته‌ی پیروزی عبور می‌کند، اینجا هستم تا دست شما را هنگام لغزش بگیرم

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x