سامسونگ می‌خواهد تا سال ۲۰۲۷ تراشه‌های ۱٫۴ نانومتری تولید کند

شرکت سامسونگ Foundry به‌تازگی رسما اعلام کرده که تا سال ۲۰۲۵ و ۲۰۲۷ تولید تراشه‌های ۲ و ۱٫۴ نانومتری خود را هم آغاز خواهد کرد.

سامسونگ Foundry که دومین شرکت بزرگ فعال در زمینه‌ی تولید تراشه به حساب می‌آید (رتبه‌ی نخست در اختیار TSMC قرار دارد)، در جریان رویداد سامسونگ Foundry Forum 2022 اعلام کرد که قصد دارد در زمینه‌ی تولید تراشه به پیشرفت ادامه دهد و تراشه‌های کوچک‌تر، سریع‌تر و کم‌مصرف‌تری تولید کند. طبق گفته‌های سامسونگ Foundry، به نظر می‌رسد این شرکت قصد دارد هرچه سریع‌تر به ساخت تراشه با فناوری‌های جدیدتری هم دست پیدا کند که از جمله این موارد می‌توان به فناوری ساخت ۲ و ۱٫۴ نانومتری اشاره کرد.

در حال حاضر سامسونگ به تولید تراشه‌های ۳ نانومتری مشغول است و از این حیث نخستین شرکت هم به حساب می‌آید. این در حالی است که TSMC، بهترین شرکت از لحاظ تولید تراشه، هنوز به تولید تراشه‌های ۳ نانومتری اقدام نکرده است. سامسونگ چند ماه پیش تولید این تراشه‌ها را با فناوری Gate All Around (به اختصار GAA) آغاز کرد. به ادعای این شرکت، تراشه‌های ۳ نانومتری از لحاظ مصرف انر‌ژی فوق‌العاده بهینه هستند اما هنوز محصولی مجهز به پردازنده‌ای ۳ نانومتری راهی بازار نشده که ببینیم آیا ادعای این شرکت کره‌ای درست است یا خیر.

سامسونگ در نظر دارد در سال ۲۰۲۴، از نسل دوم فناوری ساخت ۳ نانومتری هم رونمایی کند. طبق گفته‌های این شرکت، نسل دوم این فناوری حدودا ۲۰٪ کوچک‌تر از نسل نخست خواهد بود که این یعنی باز هم باید انتظار مصرف انرژی کمتر را برای گوشی‌ها، کامپیوترها، سرورهای ابری و گجت‌های پوشیدنی داشته باشیم.

در سال ۲۰۲۵ هم سامسونگ Foundry از فناوری ساخت +SF3P مبتنی بر لیتوگرافی ۳ نانومتری رونمایی خواهد کرد تا این فناوری را هرچه بیشتر ارتقا دهد. این شرکت کره‌ای امیدوار است با پیشرفت در زمینه‌ی تولید تراشه‌های کم‌مصرف و قدرتمند، نظر مثبت شرکت‌هایی نظیر اپل، AMD، انویدیا و کوالکام را به خود جلب کند. شرکت‌هایی که تقریبا می‌توانیم بگوییم تمام آن‌ها در حال حاضر TSMC را به سامسونگ ترجیح داده‌اند.

اگر به خاطر داشته باشید، همین امسال بود که سامسونگ و کوالکام برای ساخت تراشه‌ی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ با هم وارد همکاری شدند اما عملکرد این تراشه در انجام کارهای سنگین آنقدر بد بود که باعث شد کوالکام برای تولید نسخه‌ی پلاس آن به سراغ TSMC برود. TSMC هم با استفاده از فناوری ساخت ۴ نانومتری خود که بهینه‌تر از فناوری سامسونگ است، اسنپدراگون ۸ پلاس نسل ۱ را علی‌رغم قدرت پردازشی بالاتر، با عملکرد بهینه‌تری طراحی کرد تا کوالکام برای ساخت اسنپدراگون ۸ نسل ۲ هم به آن مراجعه کند.

تراشه‌های 1٫4 نانومتری

در سال ۲۰۲۵ اما سامسونگ از فناوری ساخت ۲ نانومتری هم رونمایی خواهد کرد. نکته‌ی حائز اهمیت در رابطه با این فناوری این است که سامسونگ در آن برای تغذیه‌ی ترانزیستورها از روش جدیدی استفاده خواهد کرد. معمولاً تغذیه ترانزیستورها و برقراری ارتباط با آن‌ها فقط از طریق یک طرف تراشه انجام می شود. اما در فناوری ساخت ۲ نانومتری، این برقراری ارتباط از دو طرف صورت می‌گیرد تا بدین ترتیب عملکرد تراشه ارتقا پیدا کند. اینتل هم می‌خواهد در سالب ۲۰۲۴ از فناوری مشابه این در پردازنده‌هایش استفاده کند.

سامسونگ همچنین برنامه‌ی تولید تراشه‌های ۱٫۴ نانومتری را هم در دستور کار دارد و می‌خواهد در سال ۲۰۲۷ ایده‌ی ساخت آن‌ها را عملی کند. نام این فناوری ساخت SF1.4 خواهد بود ولی متأسفانه از بابت مشخصات آن هیچ اطلاعی در اختیار نداریم. با این حال به نظر می‌رسد سامسونگ کم و بیش طبق قانون مور پیش می‌رود. همچنین این شرکت کره‌ای برنامه دارد ظرفیت تولید تراشه را تا سال ۲۰۲۷ به ۳ برابر در مقایسه با امسال افزایش دهد. حال باید دید آیا با این برنامه، سامسونگ موفق می‌شود نظر مثبت شرکت‌هایی نظیر اپل، کوالکام، انویدیا و… را به خود جلب کند یا خیر.

منبع: SamMobile

Adblock test (Why?)

لینک منبع خبر


دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.