علمی-فرهنگی

دانش‌بنیان‌ها در مسیر اقتصاد پویا/۲ جنگ 12 روزه در نقدینگی شرکت‌های دانش‌بنیان تداخل ایجاد کرد/ عبور از بحران‌ها با سرمایه‌های سرگردان بانکی

 

 

مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان گفت: اگر تسهیلاتی برای صنایع گذاشته شود و نگاه ویژه‌‎‎ای برای رفع محدودیت‌ها، دست اندازها و رفع بروکراسی‌ها به وجود آید، در زمان مواجه با بحران‌های تورم، جنگ، شیوع کرونا شرکت‌ها می‌توانند با آن حمایت‌ها و تسهیلات از گردنه‌ها عبور کنند. چالش‌ها را پشت سر بگذارند و  با سرعت در مسیر خودشان باقی بمانند.

 

فرزانه صدقی: شرکت‌های دانش‌بنیان که بر مرز دانش و فناوری فعالیت می‌کنند و امروزه توانسته‌اند با تولید محصولاتی فناورانه و نوآورانه سهم قابل توجهی از بازارهای داخلی و خارجی به خود اختصاص دهند برای ادامه بقا و حیات‌شان با چالش‌ها و موانع زیادی مواجه هستند. چرایی این مساله باعث شد تا خبرگزاری سینا  گفت‌وگویی اختصاصی با مهدی رحمانی، مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت دانش بنیان رنگین نانو ساختار (رنس)، دکترای شیمی، پسا دکترای مدیریت کسب و کار و دکترای شیمی پس تا دکترای مدیریت کسب و کار و فعال در حوزه رنگ، پوشش و چسب نانو فناوری انجام دهد که در ادامه آن را می‌خوانید.

 

مجموعه شما فعالیتش را از چه زمانی آغاز کرده است و اکنون در چه زمینهای فعالیت دارد؟

شرکت رنگین نانو ساختار از سال ۱۳۹۴ به عنوان یک استارت آپ در مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه رودهن مشغول به کار شده و توانسته است طی ۱۰ سال ۱۸ اختراع ملی و بین‌المللی ثبت و حدود ۳۵ محصول صنعتی- تخصصی نیز در سه حوزه رنگ، پوشش و چسب تولید کند.

از مهمترین محصولات این مجموعه می‌توان به رنگ‌های پودری الکترواستاتیک آنتی باکتریال برای رنگ آمیزی سازه‌ها و تجهیزات بیمارستانی با خواص نابود کردن ۹۹/۹۹ درصد از باکتری‌های گرم مثبت و منفی، رنگ‌های پودری ضد خوردگی، پرایمر ضد زنگ نانو فناوری لارما پوشش، راست کانورتر یا مبدل زنگ آهن لارما پوشش، مقوای آنتی باکتریال، ایزوگام مایع یا نانوسیل رنس اشاره کرد.

 

در حال حاضر جایگاه ایران را نسبت به کشورهای دیگر در تولید و ساخت محصولات این حوزه چگونه ارزیابی می‌کنید؟ هم اکنون کشورهای پیشرو در این حوزه کدامند؟ کدام کشورها مجهز به این فناوری هستند که ایران نیز توانسته است در این زمینه دستاوردی کسب کند؟

هم اکنون ایران در حوزه فناوری نانو رتبه چهارم جهانی را دارد. سه رتبه برتر از ایران، کشورهای پرجمعیت‌تر و صنعتی‌تر از جمله چین، آمریکا و هند هستند. ایران نسبت به جمعیت نخبگانی، دانشجویی و پژوهشگری رتبه یک دنیا را دارد و در نوک قله این فناوری ایستاده است از اینرو محصولاتی که ما به وسیله فناوری نانو تولید می‌کنیم در دنیا حرفی برای گفتن دارند.

در حال حاضر ۳ PCT  در سوئیس و ۳ PCT در کانادا ثبت کرده‌ایم. تا پیش از سال ۲۰۱۸ در اروپا و آمریکا محصولاتی مشابه محصول این شرکت در زمینه فناوری نانو وجود نداشت. اکنون با لطف خدا ما توانسته‌ایم در صنعت رنگ، پوشش و چسب فناوری محصولاتی تولید کنیم که در نوع خودشان اولین در کشور و دنیا هستند.

 

مهدی رحمانی، مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت دانش بنیان رنگین نانو ساختار

 

برای توسعه این محصولات با چه چالش‌ها و مشکلاتی مواجه هستید؟

با توجه به فرایندها، فعالیت‌های مارکتینگ، بازاریابی و تبلیغات و توسعه‌ای که داشتیم با سفارش‌ها و درخواست‌های بزرگ و متعدد و درخواست‌های مشاوره‌ای و R@D( تحقیق و توسعه) مواجه شده‌ایم اما متاسفانه با توجه به تورم‌هایی که طی 6 تا 7 سال گذشته رخ داده است، از سال 98 و 99 که درگیر تولید صنعتی هستیم با مسائلی از قبیل افزایش قیمت مواد، تجهیزات، زیرساخت‌ها و حتی اجاره و کرایه مواجه هستیم از اینرو نیازمندیم گاهی تسهیلات و نقدینگی به مجموعه‌مان تزریق شود یا اینکه سرمایه گذاری به سیستم‌مان اضافه کنیم تا همه محصولاتمان بر اساس نیاز روانه بازار شود.

مشکل اصلی که ما با آن مواجه هستیم، چالش نقدینگی است. پس از جنگ 12 روزه، التهاب بیشتری در بازار به وجود آمد. چک‌های بسیاری از مشتریان مان برگشت خوردند. مشتریان‌مان بدهی زیادی داشتند که نتوانستند به واسطه جنگ آنها را بپردازند از اینرو مجموعه‌های دانش بنیانی مانند شرکت ما ضمن داستان‌های تورم با چالش‌های پسا جنگ هم دست و پنجه نرم می‌کنند. اگر بتوانیم این مساله را با جذب سرمایه گذار و تسهیلات برطرف کنیم، می‌توانیم با سرعت و قدرت بیشتر محصولات‌مان را توسعه دهیم.

 

بیشتر بخوانید:

تورم و نرخ بهره بانکی؛ عامل کساد تولید دانش بنیان‌ها

گام بلند ایران در صادرات تجهیزات توانبخشی/ ویلچرهای دانش‌بنیان به اروپا رسید

 

 

فکر می‌کنید چه سیاستهای قانونی باید برای رفع چالش‌ها و توسعه این حوزه اعمال شود؟ دولت به ویژه معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری برای رفع این چالش‌ها باید چه اقداماتی انجام دهد؟ توقع‌تان از دولت و مسوولان چیست؟

ما از دولت‌ها توقع مستقیم یا جدی نداشته‌ایم یعنی از بزرگان‌مان در صنعت و دانشگاه و در نهادهایی که با آنها در ارتباط بودیم آموخته‌ایم که خودمان باید تلاش کنیم و بجنگیم. خودمان باید وقت و انرژی بگذاریم . شبانه روز کار کنیم تا کارها پیش برود و زمانی که با چالش و بن بستی مواجه شدیم، گره‌ای در کارمان به وجود آمد مانند داستان‌های کرونا، جنگ، تحریم‌ها، تغییرات قیمت ارز از 3 هزار به 30 هزار تومان از تسهیلات نهادهای حمایتی کمک بگیریم.

طی هشت سال اخیر معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری برای خرید مواد، تولید جدید و ساخت سوله دو تا سه مرتبه به مجموعه ما کمک کرده است؛ گاهی اوقات برای سرمایه در گردش از آنها کمک خواسته‌ایم و حمایت کردند.

من تصور می‌کنم اگر ما بتوانیم جذب سرمایه آزاد در کشورمان داشته باشیم بسیاری از مشکلات‌مان برطرف خواهد شد. اکنون سرمایه‌های سرگردان مردم و سرمایه‌داران برای دریافت سود بانکی در بانک‌ها انباشته شده است. اگر بتوانیم این سرمایه را به سمت صنعت تولید و صنایع پیشرفته تولیدی سوق دهیم، می‌توانیم سودآوری بهتری برای مردم و سرمایه‌داران به همراه داشته باشیم و بازار بزرگتری ایجاد کنیم . قطعا وابستگی کمتری نیز به دولت، رفع مشکلات و تامین نقدینگی از طریق دولت خواهیم داشت.

اگر قوانینی در این حوزه وضع یا بودجه‌هایی برای حوزه‌های صنعتی اختصاص داده شود و اگر تسهیلاتی برای صنایع گذاشته شود و نگاه ویژه‌ای برای رفع محدودیت‌ها، دست اندازها و رفع بروکراسی‌ها به وجود آید، در زمان مواجه با بحران‌های تورم، جنگ، شیوع کرونا شرکت‌ها می‌توانند با آن حمایت‌ها و تسهیلات از گردنه‌ها عبور کنند. چالش‌ها را پشت سر بگذارند و  با سرعت در مسیر خودشان باقی بمانند.

 

و سخن پایانی؟

امیدوارم که خدا به همه صنایع و دست اندرکاران دلسوز صنعت کشور کمک کند تا بتوانیم سفره صنعت‌مان را بزرگتر کنیم. قدرت صنعت‌مان را به رخ دنیا بکشیم و پس از سیراب کردن و رفع نیازهای داخلی بتوانیم محصولات کشورمان را روانه بازارهای جهانی کنیم.

 

 

نوشته دانش‌بنیان‌ها در مسیر اقتصاد پویا/۲
جنگ 12 روزه در نقدینگی شرکت‌های دانش‌بنیان تداخل ایجاد کرد/ عبور از بحران‌ها با سرمایه‌های سرگردان بانکی
اولین بار در خبرگزاری سیناپرس . پدیدار شد.

ZaKi

Who is mahdizk? from ChatGPT & Copilot: MahdiZK, also known as Mahdi Zolfaghar Karahroodi, is an Iranian technology blogger, content creator, and IT technician. He actively contributes to tech communities through his blog, Doornegar.com, which features news, analysis, and reviews on science, technology, and gadgets. Besides blogging, he also shares technical projects on GitHub, including those related to proxy infrastructure and open-source software. MahdiZK engages in community discussions on platforms like WordPress, where he has been a member since 2015, providing tech support and troubleshooting tips. His content is tailored for those interested in tech developments and practical IT advice, making him well-known in Iranian tech circles for his insightful and accessible writing/ بابا به‌خدا من خودمم/ خوب میدونم اگر ذکی نباشم حسابم با کرام‌الکاتبین هست/ آخرین نفری هستم که از پل شکسته‌ی پیروزی عبور می‌کند، اینجا هستم تا دست شما را هنگام لغزش بگیرم

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x