چرا زنان بیشتر از مردان به سیگار کشیدن اعتیاد پیدا می کنند؟

دانشمندان آمریکایی به کشف عجیبی دست یافته اند که نشان می دهد زنان بیشتر از مردان به سیگار کشیدن اعتیاد پیدا می کنند.

با وجود این که محققان دانشگاه کنتاکی دریافتند تعداد مردان سیگاری از زنان سیگاری در آمریکا بیشتر است، این موضوع صحت دارد.

طبق گزارش سی‌دی‌سی، تقریباً از هر ۱۰۰ مرد بالغ ۱۳ نفر سیگار می کشد؛ این تعداد در هر ۱۰۰ زن بالغ حدود ۱۰ نفر است.

image 21

یافته‌های یک پژوهش جدید نشان می‌دهند که استروژن، هورمون جنسی زنانه، می‌تواند مغز افراد را نسبت به اثرات نیکوتین موجود در سیگار حساس‌تر کند و در نتیجه احتمال بیشتری برای اعتیاد به سیگار در زنان وجود دارد.

با این حال، مطالعات نشان می دهند که مردان تمایل بیشتری به سیگار کشیدن دارند که تا حدودی توضیح‌دهنده تعداد بیشتر مردان سیگاری نسبت به زنان است.

سالی پاوس، دانشجوی دکترای زیست‌شناسی مولکولی در کالج پزشکی کنتاکی در لکسینگتون در این باره گفته است:

مطالعات نشان می‌دهتد که احتمال اعتیاد به نیکوتین در زنان بیشتر از مردان بوده و معمولاً زنان در ترک سیگار موفقیت کمتری دارند.

image 22

پاوس که رهبری این تحقیق را برعهده داشته، تلاش کرده تا دلیل وجود این اختلاف جنسیتی را کشف کند. او تحقیقات خود را در نشست سالانه انجمن بیوشیمی و بیولوژی مولکولی آمریکا ارائه کرده است.

مردان مقداری استروژن در بدن خود دارند. اما بدن زنان این هورمون را در سطوح بسیار بالاتری تولید می کند که میزان ترشح آن هر ۲۸ روز در طول مراحل چرخه قاعدگی تغییر می کند.

پاوس در مطالعه جدید خود کشف کرده که استروژن اثر پروتئین هایی به نام اولفکتومدین ها که بر پاسخ لذت مغز به نیکوتین تاثیرگذار هستند را افزایش می دهد.

image 24

هورمون استروژن، اولفاکتومدین ها را فعال می کند. سپس این پروتئین‌ها بخشی از مغز که به اعتیاد و پاداش مرتبط است را فعال کرده و باعث میل به مصرف نیکوتین در زنان می شوند.

مصرف نیکوتین منجر به کاهش مقدار اولفاکتومدین‌ها می‌شود و این اثر ممکن است با کاهش مقدار استروژن همراه باشد.

این تحقیق نشان داد که افزایش استروژن، برای مثال در زمان تخمک‌گذاری، منجر به افزایش اولفاکتومدین ها در بدن می شود.

image 25

پاوس و همکارانش این پروتئین را با بررسی پایگاه‌ های داده ژنتیکی عظیم و جستجوی ژن‌هایی که هم تحت تأثیر استروژن هستند و هم روی شیمی مغز تاثیرگذارند، شناسایی کردند.

آنها تنها یک نوع ژن را یافتند که با معیارهای آنها مطابقت داشت؛ ژنی که اولفاکتومدین ها را می سازد.

محققان پس از انتخاب ژن مورد نظر، آن را به موش های آزمایشگاهی منتقل کرده و یک سری آزمایش انجام دادند تا دریابند که استروژن، الفکتومدین ها و نیکوتین چه تعاملی با یکدیگر دارند.

image 26

به گفته پاوس، دانشمندان می‌توانند داروهایی بسازند که این پروتئین‌ها را هدف قرار داده، اثرات آن‌ها را مسدود کرده و به افراد کمک کنند که سیگار را ترک کنند.

اگر بتوانیم اثبات کنیم که استروژن از طریق الفکتومدین ها روی مصرف نیکوتین تاثیرگذار است، می توانیم داروهایی بسازیم که از این اثر جلوگیری کنند.

امیدواریم این داروها ترک نیکوتین را برای زنان آسان تر کنند.

<!–

–>

Adblock test (Why?)

لینک منبع


دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.