مشخصات موشک ها و پهپادهای ایرانی که به سمت اسرائیل شلیک شد

ایران اوایل نیمه شب حملات خود را در پاسخ به افسارگسیختگی اسرائیل آغاز کرد. در این حمله چندصد پهپاد و موشک به سمت اسرائیل شلیک شد که در اینجا قصد داریم به مشخصات موشک ها و پهپادهای ایرانی مورد استفاده در حمله ایران به اسرائیل بپردازیم.

چند روز پیش بود که رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق، پایتخت سوریه حمله و آن را با موشک منهدم کرد. در پی این حمله تعدادی از سیاست‌مداران و مستشاران ایرانی جان خود را از دست داده و همین مورد منجر به خشم ایرانیان و مسئولان شد. پس از این واقعه، تصمیم گرفته شد که ایران به اسرائیل پاسخی درخورتوجه بدهد تا دست از خودکامگی و افسارگسیختگی بردارد.

نیمه شب گذشته بالاخره این اتفاق افتاد و ایران با توپ پُر حمله به اسرائیل را آغاز کرد. اگر اخبار را دنبال کرده باشید، حتماً می‌دانید که ایران تعداد زیادی پهپاد، موشک بالستیک، موشک هایپرسونیک و غیره را به سمت اهدافی مشخص در اسرائیل شلیک کرد. در فضای مجازی تصاویر و فیلم‌های بسیاری از موشک‌ها و پهپادهای ایرانی منتشر شد.

حمله ایران یک پاسخ درخورتوجه بود و اسرائیل متوجه شد که نباید پایش را از گلیمش بیشتر دراز کند. لازم به ذکر است که حمله ایران در پاسخ به حمله موشکی اسرائیل به کنسولگری ایران در سوریه، با اعلام رسمی فرمانده ستاد مشترک به اتمام رسیده است. لذا باید منتظر ماند و دید که واکنش اسرائیل نسبت به این حمله چگونه خواهد بود و و آیا این رژیم قصد حمله به بخش‌هایی از ایران را دارد یا خیر.

در این مطلب به مشخصات موشک ها و پهپادهای ایرانی مورد استفاده در حمله دیشب خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

بیشتر بخوانید: حمله ایران به اسرائیل آغاز شد؛ موشک‌ها به اسرائیل رسیدند [به‌روزرسانی خواهد شد]

مشخصات موشک ها و پهپادهای ایرانی که در حمله به اسرائیل استفاده شد

ایران از لحاظ سامانه‌های موشکی در جهان، در بین چند کشور با بیشترین میزان موشک قرار دارد. از موشک‌های بردنزدیک گرفته تا موشک‌های میان‌برد و دوربرد، همه جزء تسلیحات نظامی ایران است که کشور ما را در جایگاه مناسبی در جهان قرار می‌دهد. البته پهپادهای پیشرفته‌ای نیز توسط متخصصان ایران ساخته شده که می‌توانند به اهدافی معینی در هرکجای جهان حمله کرده و عملیات تخریب و شناسایی را انجام دهند.


فهرست مطالب:

  • پهپاد شاهد ۱۳۶
  • موشک خیبرشکن
  • موشک هایپرسونیک فتاح ۱
  • موشک هایپرسونیک فتاح ۲
  • مشخصات موشک هایپرسونیک فتاح ۲
  • موشک خرمشهر
  • موشک خرمشهر ۴
  • ویژگی های موشک خرمشهر ۴
  • موشک عماد
  • موشک سجیل
  • موشک قدر F
  • پهپاد انتحاری کرار
  • پهپاد انتحاری آرش ۲

پهپاد شاهد ۱۳۶

نخست به اولین سلاح نظامی که راهی اسرائیل شد می‌پردازیم. نزدیک به ۱ سال پیش بود که سپاه پاسدارن، مشخصات پهپاد شاهد ۱۳۶ را در یک بنر رسماً معرفی کرد. در این برند مشخص شد که برد این پهپاد ۲۵۰۰ کیلومتر است و وزن آن به ۲۰۰ کیلوگرم می‌رسد. شاهد ۱۳۶ به یک کلاهک ۵۰ کیلوگرمی مجهز است و پس از پرتاب با بوستر کمکی، سرعت آن به ۱۸۵ کیلومتر در ساعت می‌رسد.

لازم به ذکر است که توانایی حرکت شاهد ۱۳۶ از طریق یک موتور ۵۰ اسب بخاری از نوع MD550 تأمین می‌شود.

مشخصات موشک ها و پهپادهای ایرانی که در حمله به اسرائیل استفاده شد

مشخصات موشک ها و پهپادهای ایرانی که در حمله به اسرائیل استفاده شد

موشک خیبرشکن

عنوان دوربردترین موشک بالستیک سوخت جامد ایرانی، می‌رسد به موشک خیبرشکن که بردی معادل ۱۴۵۰ کیلومتر دارد. این موشک یک موشک بالستیک نسل ۳ از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به شمار می‌رود. خیبرشکن در حالت شیرجه به سرعت ۲ تا ۳ ماخ می‌رسد و دارای قابلیت مانور برای عبور از سپرها موشکی است.

طول موشک خیبرشکن، ۱۰.۵ بوده و وزن آن ۴۵۰ کیلوگرم است. جالب است بدانید که این موشک مخصوص استفاده در برابر رژیم صهیونیستی ساخته شده است.

در ویدئوی زیر ضمن معرفی موشک خیبرشکن، قدرت تخریب آن را نیز مشاهده می‌کنید:

موشک هایپرسونیک فتاح ۱

موشک فتاح ۱ نخستین موشک هایپرسونیک ساخته شده توسط نیروی هوافضای سپاه پاسداران است که در تاریخ ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ با حضور رئیس جمهور رونمایی شد. از مشخصات موشک فتاح ۱ می‌تواند موارد زیر را نام برد:

  • موشک «فتاح» دارای بردی تا فاصله ۱۴۰۰ کیلومتری است و می‌تواند با سرعت بسیار زیادی معادل ۱۳ ماخ (سیزده برابر سرعت صوت) به سمت هدف برود.
  • سر جنگی این موشک دارای موتور کروی سوخت جامد و نازل متحرک است و قابلیت مانور در همه جهات و دورانی را داراست.
مشخصات موشک ها و پهپادهای ایرانی که در حمله به اسرائیل استفاده شد

موشک هایپرسونیک فتاح ۲

موشک هایپرسونیک فتاح ۲ در تاریخ ۲۸ آبان ۱۴۰۳ و در جریان بازدید رهبر انقلاب از نمایشگاه آخرین دستاوردهای نیروی هوا فضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی واقع در دانشگاه علوم و فنون هوا فضای عاشورا، معرفی شد. این موشک دومین نسل از موشک هایپرسونیک فتاح است و پیشرفت‌های چشمگیری نسبت به نسخه قبل دارد.

مشخصات موشک ها و پهپادهای ایرانی که در حمله به اسرائیل استفاده شد

مشخصات موشک ها و پهپادهای ایرانی که در حمله به اسرائیل استفاده شد

مشخصات موشک هایپرسونیک فتاح ۲

موشک فتاح ۲ را می‌توان پیشرفته‌ترین موشک تولید شده در ایران دانست. این موشک دارای سرجنگی با قابلیت گلایدکنندگی (HGV) و کروز (HCM) است که برای اولین بار در کشور استفاده و گفته شده که تنها ایران و ۳ کشور دیگر از این تکنولوژی در موشک‌های خود استفاده کرده‌اند.

ویژگی‌های کامل موشک فتاح ۲ در تصویر زیر به خوبی درج شده است:

فیلم معرفی موشک هایپرسونیک فتاح ۲

در ویدئوی زیر اشاره شده است که موشک فتاح تا ۱۵۰۰ کیلومتر برد دارد.

موشک خرمشهر

موشک خرمشهر نیز یکی دیگر از موشک‌های مورد استفاده در حمله ایران به رژیم صهیونیستی است. موشک خرمشهر یک موشک بالستیک با برد ۲هزار کیلومتر است که در تاریخ ۳۱ شهریور سال ۱۳۹۶ و در جریان برگزاری مراسم رژه هفته دفاع مقدس رونمایی شد.

موشک خرمشهر از قابلیتی جذابی بهره می‌برد که آن را به یک موشک استثنایی بدل می‌کند. این موشک قادر است تا ۱۸۰۰ کیلوگرم سرجنگی با خود حمل کند و همین مورد قدرت تخریب موشک را چند برابر می‌کند.

مشخصات موشک ها و پهپادهای ایرانی که در حمله به اسرائیل استفاده شد

مشخصات موشک ها و پهپادهای ایرانی که در حمله به اسرائیل استفاده شد

موشک خرمشهر تاکنون در ۴ نسخه تولید شده که موشک خرمشهر ۴ بهترین و قدرتمندترین عضو این خانواده است.

موشک خرمشهر ۴

موشک خرمشهر ۴ در صبح روز ۵شنبه، ۴ خردادماه ۱۴۰۲ و همزمان با سالگرد آزادی خرمشهر، توسط وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح رونمایی شد. این موشک پیشرفته‌ترین عضور خانواده موشک های خرمشهر است که یک موشک راهبردی با بُر بلند و نقطه‌زن است.

مشخصات موشک ها و پهپادهای ایرانی

ویژگی های موشک خرمشهر ۴

همانطور که بالا گفتیم، این موشک از نوع موشک‌های راهبردی با برد بالا و نقطه‌زن است. پس بهتراست بدانید که برد موشک خرمشهر ۴ به ۲۰۰۰ کیلومتر می‌رسد و سرجنگی آن نیز ۱۵۰۰ کیلوگرم وزن دارد.

موشک خرمشهر ۴ دارای ۵ امتیاز رادارگریزی، سر جنگی بزرگ‌تر، دقت در نقطه‌زنی، بدون نیاز به هدایت در فاز نهایی و سرعت بالای عملیاتی شدن است.

موشک عماد

تست موشک عماد در سال ۱۳۹۴ با موفقیت انجام و بدین ترتیب یکی از دستاوردهای مهم آن سال در صنعت نظامی تحقق یافت. موشک عماد ازجمله موشک‌های زمین به زمین دوربرد نسل جدید است.

از جمله ویژگی های موشک عماد می‌توان به قابلیت هدایت و کنترل موشک تا لجظه اصابت اشاره کرد.

برد موشک عماد ۱۷۰۰ تا ۲۵۰۰ کیلومتر و درصد خطای آن را یک چهارم خطای شهاب ۳ می‌دانند.

مشخصات موشک ها و پهپادهای ایرانی

موشک سجیل

موشک سجیل نیز یکی دیگر از موشک‌های مورد استفاده در حمله شب گذشته ایران به اسرائیل است که یک موشک بالستیک میان‌بُرد محسوب می‌شود.

موشک سجیل، اولین موشک ایران با سوخت جامد است که از دو موتور سوخت جامد بهره برده و می‌تواند تا فاصله ۲۰۰۰ کیلومتر اهداف خود را سرنگون کند. گفتنی‌ست که ایران به طور ویژه برای حمله ایران به اسرائیل طراحی شده است.

سجیل با توجه به سرعت بالای خود (۱۴ برابر سرعت صوت) در برابر انواع سامانه‌های ضدبالستیکی مصون است که این مورد یکی از مهمترین ویژگی های موشک سجیل خواهد بود.

مشخصات موشک ها و پهپادهای ایرانی که در حمله به اسرائیل استفاده شد

موشک قدر F

موشک قدر F یکی از دروبردترین دقیق‌ترین موشک‌های بالستیک ساخت ایران است که به عنوان نسخه تقویت‌شده موشک شهاب ۳ هم شناخته می‌شود. طراحی موشک قدر F در مرحله‌ای است و همین موضوع بُرد موشک را تا ۲۰۰۰ کیلومتر افزایش داده است.

وزن موشک قدر F به ۱۷ تن می‌رسد و طول آن بین ۱۵ تا ۱۷ متر است. همچین سرجنگی آن ۶۵۰ کیلوگرم وزن دارد.

مهم ترین ویژگی‌های موشک قدر F شامل موارد زیر می‌شود:

  • دقت بالا در هنگام هدف قرار دادن اهداف
  • استفاده از سوخت مایع
  • قابلیت حمل کلاهکی به وزن ۶۵۰ کیلوگرم
  • برخورداری از کلاهک های شدید الانفجار مانند: بلاست و بارانی
مشخصات موشک ها و پهپادهای ایرانی

پهپاد انتحاری کرار

خانواده پهپاد کرار برای اولین بار در سال ۱۳۸۹ توسط محمود احمدی‌نژاد معرفی شد. پهپاد کرار یک پهپاد چندمنظوره با با پیشرانه توربوجت و همچنین اولین پهپاد رزمی با ویژگی حمل سلاح ایران است.

مشخصات موشک ها و پهپادهای ایرانی

پهپاد انتحاری کرار جدیدترین عضو از این خانواده است که در جریان برگزاری رزمایش پدافند هوایی در سال ۱۳۹۸ رونمایی شد. این پهپاد در یگان‌های مختلف نظامی کشور چه ارتش و چه سپاه پاسداران مورد استفاده قرار می‌گیرد.

طول ۳.۷۵، دهانه بال ۳.۱ و ارتفاع ۱.۵ متر و بیشینه وزن برخاست ۷۵۰ کیلوگرم با قابلیت حمل محموله ۲۵۰ کیلوگرمی از ویژگی‌های پهپاد کرار -۳ است. این نمونه به سقف پرواز ۳۵۰۰۰ پا معادل ۱۰۶۷۰ متر، سرعت نهایی ۷۰۰ و سرعت پیمایشی ۶۵۰ کیلومتر بر ساعت دست یافته و مداومت پروازی ۱ ساعت و ۱۵ دقیقه دارد. در این نمونه از موتور جت طلوع -۴ با سوخت JP-۴ استفاده شده و جنس بدنه نیز عمدتاً از آلومینیوم است.

برای سایر نمونه‌های کرار قابلیت پرواز تا ارتفاع ۴۰۰۰۰ پا معادل ۱۲۲۰۰ متر و سرعت نهایی ۹۰۰ کیلومتر بر ساعت ذکر شده است. پهپادهای کرار در صورت پرواز با ارتباط مستقیم با ایستگاه مبدأ تا برد ۲۰۰ کیلومتر (کرار -۳) و در صورت پرواز برنامه‌ریزی شده خودکار بدون نیاز به ارتباط دایم با ایستگاه بین ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ کیلومتر برد دارد.

با افزوده شدن سامانه‌های ناوبری متفاوت و نیز یک جستجوگر اپتیکی به نوک دماغه و البته خط امن داده بین پهپاد و ایستگاه‌های فرماندهی پدافند هوایی، کرار انتحاری این قابلیت را پیدا کرده است تا به صورت خودکار از محل ذخیره خود که می‌تواند هر نقطه‌ای در کشور باشد به پرواز در آمده و با دریافت مستقیم اطلاعات هدف، با بهینه‌ترین مسیر اوج گیری، به سمت آن حرکت کند. کرار انتحاری با اصابت مستقیم یا نزدیک شدن تا فاصله مناسب از هدف، عمل انفجار سرجنگی را به انجام می‌رساند.

مشخصات موشک ها و پهپادهای ایرانی

پهپاد انتحاری آرش ۲

پهپاد انتحاری آرش ۲ توسط متخصصین ارتش جمهوری اسلامی ایران ساخته و در تاریخ ۱۶ دی ۱۳۹۹ در یک رزمایش ویژه معرفی شده است. این پهپاد، پهپادی سریع و دروبرد با بُرد ۲هزار کیلومتر است که می‌تواند به سرعت به سمت اسرائیل حمله‌ور شود. با این بُرد بالا می‌تواند آرش ۲ را دوربردترین پهپاد جهان دانست.

آرش ۲ مجهز به یک موتور پیستونی است که همین مورد در دوربرد بودن آن بسیار مؤثر است.

مشخصات موشک ها و پهپادهای ایرانی

در ویدئوی زیر لحظه شلیک پهپاد آرش و اصابت آن به ماکت یک کشتی را مشاهده می‌کنید:

فرمانده ستاد مشترک: عملیات علیه اسرادیل خاتمه یافته است

سردار محمد باقری، فرمانده ستاد مشترک نیروهای مسلح صبح امروز از اتمام عملیات‌ها علیه اسرائیل خبر داد و گفت:

عملیات از نظر ما خاتمه یافته است اما نیروهای مسلح در حالت آماده باش هستند و چنانچه لازم شد وارد عمل خواهیم شد.

وی افزود: «اگر رژیم صهیونیستی پاسخ بدهد، عملیات بعدی ما بسیار بزرگتر خواهد بود. همچنین گنبدآهنین نتوانست مقابله قابل توجهی با عملیات ما داشته باشد.»

سردار باقری خاطرنشان کرد:

از طریق سفارت سوییس به آمریکا پیام دادیم که اگر با اسرائیل در اقدامات احتمالی بعدیشان مشارکتی کند پایگاه‌هایشان هیچ امنیتی نخواهد داشت و با آن نیز برخورد خواهیم کرد.

بیشتر بخوانید:

قطعاً شب گذشته، شبی خوفناک برای اسرائیل بود. نظر شما چیست؟ آیا حمله ایران به بخش هایی از اسرائیل می‌تواند درس عبرتی برای آنها باشد؟ آیا به نظر شما ممکن است اسرائیل با بی عقلی، جنگی بزرگ را آغاز کند؟ لطفاً نظرات خود را در بخش کامنت‌ها برای ما ارسال کنید.

Adblock test (Why?)

لینک منبع


دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.