اخبار فاوا

فراخوان واگذاری اراضی پردیس‌های تخصصی پارک فاوا به‌زودی منتشر می‌شود

فراخوان واگذاری اراضی پردیس‌های تخصصی پارک فاوا به‌زودی منتشر می‌شود

رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات از آغاز فرآیند واگذاری اراضی در پردیس‌های تخصصی این پارک در استان‌های البرز، خراسان رضوی و اصفهان خبر داد و گفت: توسعه این پردیس‌ها با هدف تقویت زیرساخت‌های اقتصاد دیجیتال، استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان و جذب سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در دستور کار قرار دارد.

پارک فاوا

متن خبر

به گزارش سیتنا، مصطفی مافی در نخستین نشست خبری سال ۱۴۰۵ پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات، با تشریح برنامه‌های توسعه‌ای این مجموعه، آغاز مرحله جدید توسعه زیرساخت‌های پارک و انتشار فراخوان واگذاری اراضی در پردیس‌های تخصصی را از مهم‌ترین برنامه‌های سال جاری برای تقویت زیست‌بوم فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور عنوان کرد.

وی با اشاره به تصویب طرح جامع پردیس البرز در خردادماه امسال گفت: پس از تصویب این طرح، مقدمات واگذاری اراضی فراهم شده و فرآیند قیمت‌گذاری توسط کارشناسان رسمی دادگستری در حال انجام است. بر این اساس، فراخوان واگذاری ۴۰ قطعه زمین این پردیس با متراژهای ۱۶۰ تا یک‌هزار مترمربع، طی یک تا ۴۵ روز آینده منتشر خواهد شد. به گفته مافی، این پردیس با تمرکز بر هوشمندسازی صنایع، زمینه شکل‌گیری یکی از نواحی نوآوری تخصصی کشور در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را فراهم می‌کند.

توسعه پردیس‌های تخصصی در مشهد و اصفهان

رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات با اشاره به برنامه‌های توسعه‌ای این مجموعه در سایر استان‌ها افزود: در مشهد، ۱۰ هکتار زمین برای ایجاد نخستین پردیس تخصصی تولید محتوای کشور اختصاص یافته و پس از نهایی شدن طرح جامع، فراخوان واگذاری ۴۰ قطعه زمین آن منتشر خواهد شد تا شرکت‌های فعال در حوزه رسانه، صنایع خلاق، بازی‌سازی و تولید محتوای دیجیتال در این پردیس مستقر شوند.

وی همچنین از برنامه ایجاد منطقه ویژه اقتصادی فناوری اطلاعات و ارتباطات در فولادشهر اصفهان خبر داد و گفت: این منطقه در زمینی به وسعت ۲۳۰ هکتار ایجاد می‌شود و در فاز نخست، ۷۵ قطعه زمین برای استقرار شرکت‌های بزرگ و پیشران حوزه فاوا آماده واگذاری خواهد شد. توسعه مراکز داده، مراکز پردازش سریع، زیرساخت‌های ذخیره‌سازی ابری و سایر زیرساخت‌های راهبردی اقتصاد دیجیتال نیز در این منطقه پیش‌بینی شده است.

مافی با تأکید بر ضرورت مشارکت بخش خصوصی در اجرای این طرح‌ها اظهار کرد: برآوردها نشان می‌دهد توسعه زیرساخت‌ها و فضاهای فیزیکی پردیس‌های تخصصی به حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری نیاز دارد و به همین منظور، جذب سرمایه‌گذاران از طریق انتشار فراخوان‌های سرمایه‌گذاری در دستور کار قرار گرفته است.

صرفه‌جویی ارزی ۹۲ میلیون دلاری شرکت‌های مستقر در پارک

رئیس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات با تشریح مأموریت این مجموعه، پارک فاوا را پارکی تقاضامحور دانست که وظیفه آن شناسایی نیازهای فناورانه وزارت ارتباطات و سایر دستگاه‌های اجرایی، ایجاد بازار برای شرکت‌های دانش‌بنیان و اتصال توانمندی‌های فناورانه کشور به نیازهای واقعی بخش‌های اجرایی است.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون ۱۵۰ شرکت در پارک فاوا فعالیت می‌کنند که بیش از ۸۰ درصد آنها دانش‌بنیان هستند، گفت: بر اساس اظهارنامه‌های رسمی، فعالیت این شرکت‌ها در سال ۱۴۰۳ موجب صرفه‌جویی ارزی ۹۲ میلیون دلاری شده است.

مافی همچنین از گسترش مراکز رشد و توسعه اقتصاد دیجیتال در استان‌ها با همکاری وزارت علوم و پارک‌های علم و فناوری خبر داد و افزود: سال گذشته حدود ۱۰۰ میلیارد تومان برای راه‌اندازی این مراکز در ۱۰ استان اختصاص یافت که به‌تدریج وارد مرحله بهره‌برداری می‌شوند.

وی در پایان با اشاره به حمایت پارک فاوا از شرکت‌های نوپا اظهار کرد: در سال گذشته بیش از ۱۰۰ طرح فناورانه در پارک پذیرش شد و با معرفی ۱۴۱ میلیارد تومان تسهیلات به صندوق پژوهش و فناوری عامل، زمینه توسعه حدود ۱۰۰ محصول و خدمت جدید در حوزه‌هایی همچون هوش مصنوعی، ارتباطات نوین و فناوری‌های دیجیتال فراهم شد. وی ابراز امیدواری كرد با انتشار فراخوان‌های واگذاری اراضی و جذب سرمایه‌گذاران، پردیس‌های تخصصی پارک فاوا به کانون‌های جدید نوآوری، تولید فناوری و توسعه اقتصاد دیجیتال کشور تبدیل شوند.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

Adblock test (Why?)

لینک منبع خبر

ZaKi

Who is mahdizk? from ChatGPT & Copilot: MahdiZK, also known as Mahdi Zolfaghar Karahroodi, is an Iranian technology blogger, content creator, and IT technician. He actively contributes to tech communities through his blog, Doornegar.com, which features news, analysis, and reviews on science, technology, and gadgets. Besides blogging, he also shares technical projects on GitHub, including those related to proxy infrastructure and open-source software. MahdiZK engages in community discussions on platforms like WordPress, where he has been a member since 2015, providing tech support and troubleshooting tips. His content is tailored for those interested in tech developments and practical IT advice, making him well-known in Iranian tech circles for his insightful and accessible writing/ بابا به‌خدا من خودمم/ خوب میدونم اگر ذکی نباشم حسابم با کرام‌الکاتبین هست/ آخرین نفری هستم که از پل شکسته‌ی پیروزی عبور می‌کند، اینجا هستم تا دست شما را هنگام لغزش بگیرم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا