علمی-فرهنگی

فارس رتبه نخست تولید و سطح زیر کشت انار در کشور را به خود اختصاص داد

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: استان فارس با تولید بیش از 443 هزار تن انار بزرگ‌ترین تولیدکننده این میوه در کشور محسوب شده و رتبه نخست میزان تولید و سطح باغ های این محصول را به خود اختصاص داده است.

احد بهجت حقیقی امروز، 6 آبان ماه در آستانه فرا رسیدن روز ملی انار، با اشاره به اینکه برداشت انار اواخر شهریور ماه شروع شده است و تا پایان آبان ماه ادامه دارد، افزود: استان فارس با سطح 28 هزار و 659 هکتار باغ انار رتبه نخست سطح زیر کشت این محصول در کشور را دارد که از این سطح بیش از 27 هزار هکتار آن بارور است.

وی با بیان اینکه بهترین ارقام انار در استان فارس، رباب، شیرین شهوار، حسین آقایی، کدرو، اشکفتو داراب، بریت و درگزی هستند، تصریح کرد: توسعه و ایجاد 4 باغ الگویی ارقام نرم هسته در شهرستان های نی ریز، زرقان، داراب و ممسنی و 8 باغ سازگاری با ارقام جدید انار واندرفول در شهرستان های داراب، شیراز، کازرون، مرودشت، ممسنی و نی ریز از جمله اقدامات شاخص این سازمان به شمار می رود.

این مقام مسئول؛ با اشاره به فعالیت 10 واحد صنایع فرآوری در شهرستان های ارسنجان، پاسارگاد، خرمبید، سپیدان، مرودشت و نی ریز، گفت: تولیدات این صنایع، شامل رب انار و آب انار طبیعی است که با جذب ماده خام به میزان 59 هزار و 500 تن، ظرفیت تولید پنج هزار و 50 تن محصول فرآوری شده در سال را دارند.

اشتغال مستقیم بیش از ده هزار نفر، اشتغال فصلی قریب به 300 هزار نفر و وجود کارشناسان مجرب در بخش اجرا و تحقیقات از جمله نقاط قوت در حوزه تولید این محصول به شمار می رود که سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان فارس به آن اشاره کرد.

وی با تاکید بر ضرورت جذب سرمایه گذار خارجی در حوزه صادرات و فرآوری محصول انار استان فارس، به بیان چالش های موجود پرداخت و خاطر نشان کرد: محدودیت منابع آب، اصلاح ضوابط و قوانین صادرات ارقام تجاری، افت قیمت محصول در اوج زمان برداشت و کنترل آفات و بیماری های میوه از جمله مواردی است که با استفاده بهینه از منابع و بهره گیری از فناوری های هوشمند مدیریت می شوند.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با بیان اینکه ، طعم و عطر و رنگ منحصر به فرد انار فارس، از ویژگی‌های بارز انار این استان به شمار می رود، تاکید کرد: محصول انار بیش از 55 هکتار از باغ های انار استان فارس دارای شناسه سلامت محصول از سامانه سماک هستند که در راستای اجرای طرح شناسه دار کردن محصولات کشاورزی اجرا شده و این استان را در رتبه دوم کشوری قرار داده است.

به گزارش سینا و به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان فارس، بهجت حقیقی عمده شهرستان های تولید کننده انار در این استان براساس بیشترین سطح باغ را داراب، خفر، نی ریز، شیراز، استهبان، بختگان، فسا، کازرون، ارسنجان و مرودشت عنوان کرد و گفت: علاوه بر تامین نیاز انار استان، این محصول به سایر استان‌ها و کشور‌های حاشیه خلیج فارس صادر می‌شود.

نوشته فارس رتبه نخست تولید و سطح زیر کشت انار در کشور را به خود اختصاص داد اولین بار در خبرگزاری سیناپرس. پدیدار شد.

ZaKi

Who is mahdizk? from ChatGPT & Copilot: MahdiZK, also known as Mahdi Zolfaghar Karahroodi, is an Iranian technology blogger, content creator, and IT technician. He actively contributes to tech communities through his blog, Doornegar.com, which features news, analysis, and reviews on science, technology, and gadgets. Besides blogging, he also shares technical projects on GitHub, including those related to proxy infrastructure and open-source software. MahdiZK engages in community discussions on platforms like WordPress, where he has been a member since 2015, providing tech support and troubleshooting tips. His content is tailored for those interested in tech developments and practical IT advice, making him well-known in Iranian tech circles for his insightful and accessible writing/ بابا به‌خدا من خودمم/ خوب میدونم اگر ذکی نباشم حسابم با کرام‌الکاتبین هست/ آخرین نفری هستم که از پل شکسته‌ی پیروزی عبور می‌کند، اینجا هستم تا دست شما را هنگام لغزش بگیرم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا