علمی-فرهنگی

عامل انسانی؛ ریشه تصادفات جاده‌ای / نظام یکپارچه تروما در شیراز کلید خورد

نشست هم‌اندیشی کمیته کاهش مرگ و میر ناشی از حوادث ترافیکی با محوریت «بررسی توسعه سامانه ثبت تروما به سامانه یکپارچه مدیریت تروما و ایجاد شناسه یکتای بیماران ترومایی» امروز، ۲۴ تیرماه با حضور مشاور عالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز و جمعی از مدیران ارشد دستگاه‌های اجرایی استان برگزار شد.

به گزارش سینا پرس، مشاور عالی رئیس دانشگاه، در این نشست با قدردانی از اقدامات انجام‌شده در کمیته فنی سوانح و حوادث ترافیکی دانشگاه، هدف از برگزاری این نشست را هم‌اندیشی برای کاهش مرگ‌ومیر ناشی از حوادث ترافیکی و هماهنگی میان دستگاه‌های اجرایی در برنامه‌ریزی و اجرای اقدامات مؤثر در این حوزه عنوان کرد.

کوروش عزیزی با اشاره به جایگاه استان فارس به‌عنوان یکی از مهم‌ترین محورهای مواصلاتی کشور و حجم بالای تردد و سفرهای بین‌استانی، اظهار داشت: کاهش مرگ‌ومیر حوادث ترافیکی نیازمند مشارکت و مسئولیت‌پذیری همه دستگاه‌های مرتبط است و دستیابی به این هدف، تنها با رویکردی هماهنگ و مبتنی بر همکاری بین‌بخشی امکان‌پذیر خواهد بود.

مشاور عالی رئیس دانشگاه با تأکید بر عزم جدی دستگاه‌های اجرایی استان برای کاهش مرگ‌ومیر ناشی از حوادث ترافیکی، ابراز امیدواری کرد تا استمرار این نشست‌ها و تبدیل مصوبات آن به اقدامات اجرایی، نقش مؤثری در کاهش تلفات ناشی از حوادث ترافیکی ایفا کند.

عزیزی همچنین بر ضرورت برگزاری نشست‌های مشترک با تمامی دستگاه‌های مسئول در حوزه ایمنی ترافیک تأکید کرد و گفت: بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی، اجرایی و مدیریتی دستگاه‌های مختلف، زمینه‌ساز اتخاذ تصمیمات مؤثر و اجرای راهکارهای عملیاتی برای کاهش آسیب‌های ناشی از سوانح ترافیکی خواهد بود.

عامل انسانی؛ مهم‌ترین عامل مرگ‌ومیر در سوانح ترافیکی

در ادامه این نشست، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، با ارائه گزارشی از وضعیت سوانح ترافیکی در استان فارس، گفت: بر اساس شاخص مرگ‌ومیر ناشی از تصادفات به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، این شاخص در سال ۱۴۰۴ در استان فارس ۲۹.۹ و در کشور ۲۹.۴ بوده است که نشان می‌دهد استان فارس از نظر این شاخص در وضعیت متوسط رو به بالا قرار دارد.

اورنگ ایلامی با اشاره به اهداف سازمان جهانی بهداشت برای کاهش چشمگیر مرگ‌های ناشی از تصادفات، عامل انسانی را مهم‌ترین عامل بروز سوانح و مرگ‌ومیر ناشی از آن دانست و افزود: مصرف مواد مخدر، الکل و مواد روان‌گردان، خستگی و خواب‌آلودگی راننده، استفاده از تلفن همراه هنگام رانندگی و بی‌توجهی به استفاده از کلاه ایمنی توسط موتورسواران از مهم‌ترین عوامل خطرساز در وقوع این حوادث به شمار می‌روند.

به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، در ادامه، مدیران و نمایندگان استانداری فارس، شهرداری شیراز، پزشکی قانونی، جمعیت هلال احمر، اداره‌کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای، پلیس راهور و راهنمایی و رانندگی استان، دیدگاه‌ها و پیشنهادهای خود را برای ارتقای هماهنگی بین‌بخشی و کاهش مرگ‌ومیر ناشی از سوانح ترافیکی ارائه کردند.

ZaKi

Who is mahdizk? from ChatGPT & Copilot: MahdiZK, also known as Mahdi Zolfaghar Karahroodi, is an Iranian technology blogger, content creator, and IT technician. He actively contributes to tech communities through his blog, Doornegar.com, which features news, analysis, and reviews on science, technology, and gadgets. Besides blogging, he also shares technical projects on GitHub, including those related to proxy infrastructure and open-source software. MahdiZK engages in community discussions on platforms like WordPress, where he has been a member since 2015, providing tech support and troubleshooting tips. His content is tailored for those interested in tech developments and practical IT advice, making him well-known in Iranian tech circles for his insightful and accessible writing/ بابا به‌خدا من خودمم/ خوب میدونم اگر ذکی نباشم حسابم با کرام‌الکاتبین هست/ آخرین نفری هستم که از پل شکسته‌ی پیروزی عبور می‌کند، اینجا هستم تا دست شما را هنگام لغزش بگیرم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا