علمی-فرهنگی

صادرات ۲۵۰ میلیون دلاری پالایشگاه دانا با نصف ظرفیت

مدیرعامل پالایشگاه بنزین پتروپیمان دانا، بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی کشور در حالی از صادرات ۲۵۰ میلیون دلاری خبر داد که اعلام کرد خوراک ناکافی، مانع استفاده از تمام ظرفیت تولید شده است.

به گزارش خبرگزاری سینا، احمد شمسی پور امروز، ۲۳ مهرماه در نشست با خبرنگاران که در محل برگزاری هجدهمین دوره نمایشگاه نفت، گاز، پتروشیمی و انرژی در شیراز برگزار شد، جزئیاتی از عملکرد سال مالی گذشته ارائه کرد.

وی با اشاره به موفقیت‌های تجاری اخیر، اظهار کرد که در طول سال گذشته، این پالایشگاه موفق به صادرات حجمی معادل ۳۷۰ هزار تن از محصولات خود شده که ارزش دلاری آن به مرز ۲۵۰ میلیون دلار رسیده است. این محصولات به بازارهای منطقه‌ای و آسیایی از جمله امارات متحده عربی، سنگاپور و عمان ارسال شده‌اند.

شمسی پور محصول اصلی تولیدی پالایشگاه را نفتای با کیفیت فوق‌العاده بالا برشمرد و توضیح داد که مرغوبیت این نفتای تولیدی در سطح خاورمیانه بی‌نظیر است. دلیل این کیفیت ممتاز، تأمین خوراک اولیه پالایشگاه است که مستقیماً از پالایشگاه گازی پارسیان دریافت می‌شود؛ این خوراک به دلیل عاری بودن از گوگرد، بهترین ماده اولیه برای تولید نفتای صادراتی به شمار می‌رود.

مدیرعامل پالایشگاه بنزین پتروپیمان دانا در ادامه به ظرفیت‌های توسعه‌ای پالایشگاه اشاره کرد و افزود: در صورت دریافت حمایت‌های لازم از سوی دولت، این مجموعه آمادگی دارد تا قبل از پایان سال جاری، فرآیند تبدیل نفتای تولیدی به بنزین استاندارد روز دنیا را به سرانجام برساند و بدین ترتیب، استان فارس را از وابستگی به واردات بنزین بی‌نیاز کند.

شمسی پور با تأکید بر اینکه از منظر اشتغال‌زایی، این پالایشگاه نقش مهمی در اقتصاد محلی ایفا می‌کند، گفت: بیش از ۳۵۰ نفر به صورت مستقیم و بیش از یکهزار نفر دیگر نیز به صورت غیرمستقیم، از نیروهای بومی استان فارس هستند که در این مجموعه مشغول به کارند.

وی افزود: در حال حاضر پالایشگاه پتروپیمان دانا به دلیل محدودیت در تخصیص خوراک اولیه، تنها با ۵۰ درصد از ظرفیت اسمی خود فعالیت می‌کند.

مدیرعامل یادآور شد که با بهبود وضعیت خوراک، هم حجم تولید محصولات و هم میزان صادرات به طور بالقوه دو برابر خواهد شد و به تبع آن، فرصت‌های شغلی بیشتری نیز فراهم خواهد آمد.

شمسی‌پور تصریح کرد: متأسفانه به دلیل نبود زیرساخت گمرکی در شهرستان مهر و نزدیکی جغرافیایی مهر به استان‌های بوشهر و هرمزگان، ناچار به استفاده از امکانات گمرکی این دو استان هستیم.

وی از استاندار فارس و مسئولان ذی‌ربط درخواست کرد که با راه‌اندازی هر چه سریع‌تر گمرک در شهرستان مهر، جایگاه صادراتی استان فارس را در میان استان‌های برتر کشور تثبیت کنند.

وی در حوزه انرژی، به مشکلات تأمین برق در تابستان گذشته در شهرستان مهر اشاره کرد و خبرهای خوشی در این زمینه داد.

شمسی پور اعلام کرد: مجوزهای لازم برای احداث دو واحد نیروگاهی، یکی خورشیدی و دیگری سیکل ترکیبی، توسط مجموعه شرکت پتروپیمان دانا اخذ شده و پیش‌بینی می‌شود که این نیروگاه‌ها در سال آینده به مدار تولید برق بپیوندند.

وس در پایان، شهرستان مهر را منطقه‌ای دارای پتانسیل بالا در بخش نفت و گاز برای سرمایه‌گذاری معرفی کرد و از بخش خصوصی دعوت کرد تا برای توسعه این پتانسیل‌ها وارد عمل شوند.

به گزارش سینا، پالایشگاه بنزین پتروپیمان دانا که در شهرستان مهر استان فارس واقع شده، با ظرفیت پالایش روزانه ۲۰ هزار بشکه میعانات گازی، بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی در سطح کشور محسوب می‌شود.

این اظهارات در چارچوب هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پتروشیمی و انرژی شیراز بیان شد که با حضور معاون وزیر نفت و استاندار فارس افتتاح شده و تا پایان روز چهارشنبه ۲۴ مهر ماه، شرکت‌کنندگان توانمندی‌های تولیدی خود را به نمایش می‌گذارند.

نوشته صادرات ۲۵۰ میلیون دلاری پالایشگاه دانا با نصف ظرفیت اولین بار در خبرگزاری سیناپرس . پدیدار شد.

ZaKi

Who is mahdizk? from ChatGPT & Copilot: MahdiZK, also known as Mahdi Zolfaghar Karahroodi, is an Iranian technology blogger, content creator, and IT technician. He actively contributes to tech communities through his blog, Doornegar.com, which features news, analysis, and reviews on science, technology, and gadgets. Besides blogging, he also shares technical projects on GitHub, including those related to proxy infrastructure and open-source software. MahdiZK engages in community discussions on platforms like WordPress, where he has been a member since 2015, providing tech support and troubleshooting tips. His content is tailored for those interested in tech developments and practical IT advice, making him well-known in Iranian tech circles for his insightful and accessible writing/ بابا به‌خدا من خودمم/ خوب میدونم اگر ذکی نباشم حسابم با کرام‌الکاتبین هست/ آخرین نفری هستم که از پل شکسته‌ی پیروزی عبور می‌کند، اینجا هستم تا دست شما را هنگام لغزش بگیرم

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x