اخبار دانش و فناوری

بورس ریزش کرد



تبلیغات

امروز دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران ۲۶ هزار و ۶۳۵ واحد افت کرد و به رقم سه میلیون و ۲۲۵ هزار و ۵۸۴ واحد رسید. شاخص هم‌وزن نیز ۲۱۵۹ واحد کاهش داشت و در عدد ۹۷۵ هزار و ۳۰۶ واحد ایستاد. 

به گزارش ایسنا، تالار شیشه‌ای در ۳۰ روز کاری اخیر و در شرایطی که بازارهای ارز و طلا تحت تاثیر مذاکرات و بهبود مناسبات بین‌المللی روند کاهشی دارند، هشت روز منفی را سپری کرده و سایر روزها سبزپوش بوده است. 

امروز در سومین روز کاری هفته تعداد سهام مثبت بورس ۱۳۵ عدد و سهام منفی ۲۰۴ عدد بود. تعداد خریداران نیز به ۱۲۵ هزار نفر رسید و به طور کلی بازار ۰.۸۲ درصد کاهش داشت. 

همچنین امروز ۶۵۴ هزار فقره معامله به ارزش حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان در بازار سهام انجام شد. 

فارس، فملی و وبملت، خساپا، خودرو و وتجارت بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص بورس داشتند. از نمادهای پرتراکنش نیز می‌توان به خساپا، خودرو و وتجارت اشاره کرد. 

امروز شاخص فرابورس ایران برخلاف بورس رشد ۹۶ واحد را تجربه کرد و به ۲۸ هزار و ۲۲۹ واحد رسید. تعداد معاملات امروز فرابورس ۳۳۶ هزار فقره و ارزش آن رقم قابل توجه ۶۹۵ هزار میلیارد تومان بود. 

نیشکر، کگهر و ومپنا بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص فرابورس داشتند. مهر، مهرمام و وپایا نیز از نمادهای پرتراکنش فرابورس بودند. 

تالار شیشه‌ای از روز سه‌شنبه (۱۹ فروردین) پس از اعلام خبر گفت‌وگوی غیرمستقیم ایران با ایالات متحده که روز ۲۳ فروردین در عمان آغاز شد روند صعودی به خود گرفت. 

پیش از آن بازار سهام در ایران از روز دوم آبان ۱۴۰۳ صعودی شده بود و در ادامه، رکوردهای جدیدی را به ثبت رساند. اما از ۲۲ دی‌ماه به بعد دچار نوسان کاهشی شد. روز ۲۳ دی‌ماه کانال ۲.۹ میلیون را از دست داد. در هفته‌های پایانی سال گذشته این بازار بین کانال ۲.۷ تا ۲.۸ میلیون واحد در نوسان بود و چهار مرتبه کانال ۲.۸ میلیون را از دست داد. ۲۱ اسفند نیز به پایین کانال ۲.۷ میلیون سقوط کرد که ۲۵ اسفند مجددا آن را تصاحب کرد. ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ به کانال ۲.۸ میلیون صعود کرد. ۲۴ فروردین پس از حدود ۹۰ روز مجددا از مرز ۲.۹ میلیون واحد گذشت. روز ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ برای اولین بار وارد کانال سه میلیون واحد شد، یکم اردیبهشت به ۳.۱ میلیون واحد رسید و ۲۳ اردیبهشت کانال ۳.۲ میلیون واحد را فتح کرد. 

به نظر می‌رسد متغیرهای سیاسی اثر مثبتی بر بازار سهام و رشد شاخص کل داشته است. امیدواری به رفع تنش‌های سیاسی که با آغاز مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در مسقط پایتخت عمان ایجاد شده و هم‌چنین احتمال تصویب لوایح پالرمو و سی‌اف‌تی می‌تواند اثر مثبتی بر بازار سهام داشته باشد؛ چراکه به گفته کارشناسان، حل مناقشات بین‌المللی از یک‌سو با کاهش ریسک‌های سیستماتیک و ایجاد شفافیت، فضای امن‌تری برای فعالیت‌های اقتصادی منجر می‌شود و از سوی دیگر، مسیر تعاملات ایران با نظام مالی جهانی را هموار می‌سازد. 

عمده کارشناسان معتقدند، بازار سرمایه به لحاظ بنیادی شرایط مطلوبی دارد، اما متغیرهای سیاسی، کمبود نقدینگی، عدم اعتماد سهامداران و فعالیت نوسان‌گیری تاکنون باعث شده تا بازار نتواند آن‌طور که باید و شاید رشد کند. با این حال، بورس تا قبل از ریزش‌های اخیر رکوردشکنی کرده و برای اولین بار وارد کانال سه میلیون واحد شده است.

photo_2025-05-19_13-05-12

Adblock test (Why?)

منبع خبر

ZaKi

Who is mahdizk? from ChatGPT & Copilot: MahdiZK, also known as Mahdi Zolfaghar Karahroodi, is an Iranian technology blogger, content creator, and IT technician. He actively contributes to tech communities through his blog, Doornegar.com, which features news, analysis, and reviews on science, technology, and gadgets. Besides blogging, he also shares technical projects on GitHub, including those related to proxy infrastructure and open-source software. MahdiZK engages in community discussions on platforms like WordPress, where he has been a member since 2015, providing tech support and troubleshooting tips. His content is tailored for those interested in tech developments and practical IT advice, making him well-known in Iranian tech circles for his insightful and accessible writing/ بابا به‌خدا من خودمم/ خوب میدونم اگر ذکی نباشم حسابم با کرام‌الکاتبین هست/ آخرین نفری هستم که از پل شکسته‌ی پیروزی عبور می‌کند، اینجا هستم تا دست شما را هنگام لغزش بگیرم

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x