اخبار دانش و فناوری

ردیابی دقیق اهداف با حسگرهای فضایی جدید آمریکا؛ از فضا تا زمین، دریا و هوا

28 اردیبهشت 1404 ساعت 21:28

آمریکا قصد دارد با حسگرهای فضایی جدید خود اقدام به ردیابی دقیق اهداف کند. این حسگرها قادر خواهند بود هر هدفی از فضا و زمین گرفته تا دریا و هوا را ردیابی کنند.

طبق جدیدترین اخبار نظامی ، فرماندهی فضایی ایالات متحده با همکاری نیروی هوایی این کشور، در حال آزمایش حسگرهایی به منظور ردیابی دقیق اهداف است. هدف اصلی از این همکاری مشترک، بررسی این موضوع است که آیا فناوری نوین می‌تواند به طور موثری در کنار سامانه‌های نشانگر هدف متحرک هوایی (AMTI) که در حال حاضر در نیروی دریایی و نیروی هوایی استفاده می‌شوند، عمل کند یا خیر.

آمریکا در حال توسعه حسگرهای فضایی جدید است

ژنرال شاون براتون معاون فرماندهی فضایی ایالات متحده در سخنرانی اخیر خود خبر از حسگرهای فضایی جدید داد و گفت:

برخی آزمایش‌های اولیه در حال انجام هستند. در حال حاضر، جزئیات بیشتری در این زمینه نمی‌توانم ارائه دهم. ما در انتظار جمع‌آوری داده‌های حاصل از این آزمایش‌ها هستیم تا بتوانیم درک بهتری از این موضوع پیدا کنیم که این قابلیت فضایی از چه میزان کارایی برخوردار است و چگونه می‌تواند با قابلیت‌های AMTI موجود سازگار باشد. ما بر این باوریم که بهره‌مندی همزمان از هر دو نوع قابلیت، می‌تواند هم‌افزایی‌های ارزشمندی ایجاد کند، اما برای درک دقیق‌تر پتانسیل‌های این فناوری فضایی و میزان کارایی آن، نیازمند بررسی و تحلیل داده‌های مهندسی هستیم.

ایده اصلی حسگرهای فضایی جدید آن است که ماهواره‌های مجهز به فناوری AMTI قادر خواهند بود تا داده‌های ردیابی دقیق مربوط به اشیاء هوایی را به طور مستقیم به واحدهای عملیاتی زمینی، دریایی و هوایی ارسال کنند. این قابلیت، یک توانایی جدید و مهم محسوب می‌شود که به برنامه مشترک فرماندهی فضایی با دفتر ملی شناسایی (NRO) آمریکا جهت توسعه ماهواره‌های نشانگر هدف متحرک زمینی (GMTI) اضافه خواهد شد و آن را تکمیل خواهد کرد.

قیمت جنگنده F-35قیمت جنگنده F-35

مقامات ارشد فرماندهی فضایی آمریکا تاکنون در مورد هرگونه فعالیت توسعه‌ای روی ماهواره‌های مجهز به فناوری AMTI رویکردی محتاطانه اتخاذ کرده‌اند. در عین حال، آنها بر این نکته تاکید می‌کنند که قانون مجوز دفاع ملی (NDAA) به ارتش این اختیار را می‌دهد تا سامانه‌های نشانگر هدف متحرک زمینی و هوایی مبتنی بر فضا را برای پشتیبانی از ماموریت‌های میدان نبرد در اختیار فرماندهان رزمی قرار دهد. این قانون همچنین نیروی هوایی را موظف کرده است تا یک کارگروه نشانگر هدف متحرک (MTI) بین‌سازمانی تشکیل دهد.

بیشتر بخوانید

ژنرال مایکل گوتلین، جانشین فرماندهی فضایی، گفته است که پیش‌بینی می‌کند توانمندی‌های AMTI مبتنی بر فضا احتمالاً در اوایل دهه 2030 عملیاتی شود. با این وجود، این سازمان هنوز در مراحل ابتدایی مذاکرات پیرامون چگونگی تحقق آن قرار دارد.

چشم‌انداز استفاده از حسگرهای فضایی جدید

نیروی هوایی در حال حاضر برای انجام عملیات AMTI از ناوگان هواپیماهای قدیمی E-3 Sentry، سیستم هشدار زودهنگام و کنترل هوابرد، بهره می‌برد. این نیرو در سال 2022 تصمیم گرفت که هواپیمای E-7 Wedgetail بوئینگ، جایگزین E-3 گردد و سرانجام قراردادی به ارزش 2.6 میلیارد دلار با این شرکت برای خرید دو فروند از مجموع 26 هواپیمای برنامه‌ریزی شده به امضا رساند.

حسگرهای فضایی جدید آمریکاحسگرهای فضایی جدید آمریکا

نیروی دریایی از هواپیمای E-2D Hawkeye ساخت نورتروپ گرومن که به حسگرهای AMTI مجهز شده، برای هشدار زودهنگام هوابرد (AEW) و همچنین برای اهداف فرماندهی و کنترل استفاده می‌کند. نیروی دریایی تاکنون 62 فروند هواپیمای E-2D را به خدمت گرفته و برای تامین مالی مجموع 80 فروند دیگر تا سال 2026، بودجه‌ای بالغ بر 22 میلیارد دلار دریافت کرده است.

ژنرال چنس سالتزمن، فرمانده عملیات فضایی، می‌گوید «فضا مزایای زیادی، به ویژه در محیط مورد مناقشه، ارائه می‌دهد، اما لزوماً برای تمام طیف عملیاتی که از ارتش شما انتظار می‌رود، بهینه نیست. بنابراین، به نظر من، ترکیبی از توانمندی‌ها برای اطمینان از اینکه ما بتوانیم دامنه کاملی از عملیات را پوشش دهیم، وضعیت ایده‌آلی است.»

Adblock test (Why?)

منبع خبر

ZaKi

Who is mahdizk? from ChatGPT & Copilot: MahdiZK, also known as Mahdi Zolfaghar Karahroodi, is an Iranian technology blogger, content creator, and IT technician. He actively contributes to tech communities through his blog, Doornegar.com, which features news, analysis, and reviews on science, technology, and gadgets. Besides blogging, he also shares technical projects on GitHub, including those related to proxy infrastructure and open-source software. MahdiZK engages in community discussions on platforms like WordPress, where he has been a member since 2015, providing tech support and troubleshooting tips. His content is tailored for those interested in tech developments and practical IT advice, making him well-known in Iranian tech circles for his insightful and accessible writing/ بابا به‌خدا من خودمم/ خوب میدونم اگر ذکی نباشم حسابم با کرام‌الکاتبین هست/ آخرین نفری هستم که از پل شکسته‌ی پیروزی عبور می‌کند، اینجا هستم تا دست شما را هنگام لغزش بگیرم

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x