اخبار دانش و فناوری

رابطه عجیب تلفن‌ همراه و ابتلا به بواسیر

به گزارش خبرآنلاین، بسیاری از مردم عادت دارند هنگام رفتن به دستشویی مطالعه کنند، اما امروزه تلفن‌های هوشمند به‌دلیل جذابیت زیادشان باعث می‌شوند افراد بیش از حد معمول در دستشویی بمانند و این نشستن طولانی‌مدت می‌تواند برای سلامتی مضر باشد.

به نقل از زومیت، پژوهشی تازهنشان داده است کسانی که در توالت با گوشی کار می‌کنند، نسبت به دیگران ۴۶ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به بواسیر قرار دارند؛ یک بیماری‌ که در آن رگ‌های انتهایی راست‌روده یا مقعد متورم می‌شوند و تصور می‌شود علت آن وارد آمدن فشار بیش از حد در هنگام دفع است.

عواملـی مانند سن، جنسیت، شاخص توده بدنی، میزان فعالیت بدنی یا مقدار مصرف فیبر غذایی شرکت‌کنندگان، تأثیری بر نتایج پژوهش نداشتند.

پژوهش که به‌تازگی در کنفرانس هفته بیماری‌های گوارشی در سن‌دیگو کالیفرنیا ارائه شد، روی ۱۲۵ شرکت‌کننده که تحت کولونوسکوپی قرار داشتند، انجام گرفت. بیش از ۴۰ درصد از این افراد دچار بواسیر بودند و ۹۳ درصد گزارش کردند حداقل یک‌بار در هفته هنگام استفاده از توالت، از تلفن همراه استفاده می‌کنند.

حدود نیمی از گروه اعلام کردند که هنگام استفاده از توالت اخبار می‌خوانند، حدود ۴۴ درصد از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کردند و حدود ۳۰ درصد نیز در این مدت به ارسال ایمیل یا پیامک مشغول بودند. برخی از پاسخ‌دهندگان اعلام کردند که هر بار بیش از ۶ دقیقه در دستشویی می‌مانند و بسیاری نیز اعتقاد داشتند استفاده از تلفن همراه باعث می‌شود مدت بیشتری در توالت بمانند.

مطالعه‌ی کوچکی مانند پژوهش اخیر، فقط قادر است ارتباط‌ها و عوامل خطر محتمل را نشان دهد. برای اثبات این موضوع که آیا مطالعه یا استفاده از تلفن همراه در دستشویی به‌طور مستقیم فرد را درمعرض ابتلا به بواسیر قرار می‌دهد یا خیر، به تحقیقات بیشتر نیاز است.

برخی مطالعات نشان می‌دهند نشستن طولانی‌مدت می‌تواند یکی از عوامل موثر ابتلا به بواسیر باشد، احتمالاً به این دلیل که نشستن زیاد روی توالت باعث ضعف و گشاد شدن رگ‌های خونی در ناحیه مقعد و راست‌روده می‌شود. درنتیجه، برخی پزشکان توصیه می‌کنند زمان نشستن روی توالت بیش از ۱۰ دقیقه نباشد، درحالی‌که برخی دیگر از متخصصان زمان مجاز را حداکثر ۳ دقیقه می‌دانند.

با درنظر گرفتن این خطر احتمالی (نشستن طولانی و استفاده از گوشی در دستشویی)، برخی کارشناسان سلامت هشدار می‌دهند استفاده از گوشی در توالت می‌تواند بهداشت فردی در این موقعیت را به خطر بیندازد.

تا وقتی تحقیقات بیشتری انجام شود و اطلاعات دقیق‌تری به دست بیاید، بهتر است زمان حضور در دستشویی را کوتاه نگه داریم. اولویت اصلی در دستشویی باید دفع باشد و نه استفاده یا گشت‌وگذار در تلفن همراه.

۵۸۵۸

Adblock test (Why?)

لینک منبع

ZaKi

Who is mahdizk? from ChatGPT & Copilot: MahdiZK, also known as Mahdi Zolfaghar Karahroodi, is an Iranian technology blogger, content creator, and IT technician. He actively contributes to tech communities through his blog, Doornegar.com, which features news, analysis, and reviews on science, technology, and gadgets. Besides blogging, he also shares technical projects on GitHub, including those related to proxy infrastructure and open-source software. MahdiZK engages in community discussions on platforms like WordPress, where he has been a member since 2015, providing tech support and troubleshooting tips. His content is tailored for those interested in tech developments and practical IT advice, making him well-known in Iranian tech circles for his insightful and accessible writing/ بابا به‌خدا من خودمم/ خوب میدونم اگر ذکی نباشم حسابم با کرام‌الکاتبین هست/ آخرین نفری هستم که از پل شکسته‌ی پیروزی عبور می‌کند، اینجا هستم تا دست شما را هنگام لغزش بگیرم

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x