توصیه به مصرف داروی ضد مالاریا در دوران کرونا جان ۱۷ هزار نفر را گرفت

IMG 20240108 125422 902

با شیوع بیماری کرونا برخی از سیاست‌مداران برای درمان سریع این بیماری دستور مصرف داروی ضد مالاریا راتائیدکردند. اما به نظر می‌رسد این دارو موجب مرگ ۱۷ هزار نفر شده است.

با شیوع بیماری کرونا ، برخی از پزشکان ازجمله میکروبیولوژیست فرانسوی، «دیدیه راول» برای درمان سریع این بیماری دارویی به نام هیدروکسی کلروکین یا داروی ضد مالاریا را تجویز کردند حتی مصرف این دارو به تائید برخی سیاستمداران از جمله دونالد ترامپ رئیس جمهور وقت آمریکا و امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه نیز رسید. گرچه دستور مصرف این دارو چهار ماه بعد لغو شد اما در همین تاریخ کوتاه جان ۱۷ هزار نفر را گرفت.

بیشتر بخوانید: کمبود ویتامین E احتمال کم‌بینایی را افزایش می‌دهد

داروی ضد مالاریا جان ۱۷ هزار نفر را گرفت

داروی ضد مالاریا که از سوی سازمان غذا و داروی ایالات‌متحده (FDA) در تاریخ مارس ۲۰۲۰ (اسفندماه ۱۳۹۸)،دستور مصرف آن به عنوان دارویی معجزه آسا برای درمان کووید-۱۹ صادر شده بود، جان ۱۷ هزار نفر را گرفته است.

براساس مقاله منتشر شده توسط Biomedicine&Pharmacotherapy داروی هیدروکسی کلروکین یا HCQ با عوارض شدیدی از جله اختلال در ریتم قلب همراه است. این دارو بدون نسخه و پزشک به عنوان درمانی اورژانسی کرونا در اختیار بیماران قرار می‌گرفت. حتی دونالد ترامپ بیان کرده بود که تجربه مصرف این دارو را داشته است.

اکنون به تازگی تحقیقاتی صورت گرفته که ثابت می‌کند در فرانسه، ایالات‌متحده، بلژیک، ایتالیا، اسپانیا و ترکیه از مارس ۲۰۲۰ تا ژوئیه ۲۰۲۰ (اسفند ۱۳۹۸ تا خرداد ۱۳۹۹) که دستور مصرف داروی ضد مالاریا صادر شده، نرخ مرگ و میر ۱۱ درصد افزایش یافته است.

سازمان غذا و داروی آمریکا داروی ضد مالاریا یا هیدروکسی کلروکین را چهار ماه بعد به دلیل عوارض جانبی شدیدی که ایجاد می‌کرد، ممنوع کرد. اما اکنون پس از تحقیقات به عمل آمده مشخص شده که داروی ضد مالاریا در همین چهار ماه جان ۱۷ هزار نفر را گرفته است. تعداد مرگ‌ومیر در کشورهای اروپایی در بلژیک ۲۴۰، در فرانسه ۱۹۹، در ایتالیا ۱۸۲۲ و در اسپانیا ۱۸۹۵ نفر تخمین زده می‌شود.

اما به هر حال محقیقین معتقدند که تعداد مرگ و میر ناشی از مصرف داروی ضد مالاریا بسیار بیشتر از اعداد اعلام شده است چرا که در این تحقیقات بازه زمانی مشخص و فقط چند کشور را مورد بررسی قرار داده  است.

بیشتر بخوانید: 

نظر شما درباره‌ی داروی ضد مالاریا چیست؟ لطفا دیدگاه خود را در بخش کامنت با تکراتو در میان بگذارید و اخبار تکنولوژی را با ما دنبال کنید.

Adblock test (Why?)

لینک منبع


دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.