تب داغ بازگشت به ماه؛ ناسا سه مأموریت اولیه برای ساخت پایگاه قمری را معرفی کرد
ناسا قصد دارد درطول حدود یک دهه آینده، در قالب برنامه آرتمیس پایگاهی برای سکونت دائمی انسان روی ماه بسازد. این سازمان اکنون با انتشار جزئیاتی تازه، تصویر جامعتری از ابعاد چشمگیر این پروژه ارائه داده است.
براساس اطلاعات تازه که سهشنبه ۲۶ مه در کنفرانسی خبری اعلام شد، ناسا قصد دارد تا پیش از پایان سال جاری، سه مأموریت بدون سرنشین به ماه انجام دهد. این مأموریتها نخستین گام از مجموعه اقدامات بزرگ ناسا بهمنظور احداث پایگاه برای سکونت دائمی انسان روی ماه محسوب میشوند؛ پایگاهی که امید میرود در نهایت مسیر اعزام انسان به مریخ را هموار کند.
ناسا از زمان آغاز برنامه آرتمیس در سال ۲۰۱۹، بارها از «حضور پایدار در ماه» صحبت کرده است؛ اما عزم جدی ایالات متحده برای تحقق این هدف در دسامبر گذشته آشکار شد؛ زمانی که پرزیدنت ترامپ با صدور فرمانی اجرایی به ناسا دستور داد تا فرود انسان روی ماه در سال ۲۰۲۸ و احداث پایگاه قمری تا سال ۲۰۳۰ را در اولویت قرار دهد.
در پاسخ، ناسا از طرحی با ارزش بیش از ۳۰ میلیارد دلار رونمایی که شامل ساخت پایگاه قمری با اتکا به انرژی هستهای و بهرهگیری از ظرفیت بخش خصوصی بود. این طرح ۱۱ ساله که در ماه مارس اعلام شد، خواستار ۷۹ پرتاب و ارسال ۷۳ ماهنشین برای شروع احداث پایگاه ماه بهعنوان مرکز پژوهشهای علمی، توسعه فناوری و اکتشاف سطح ماه بود.
جرد آیزاکمن، مدیر ناسا پس از کنفرانس خبری سهشنبه در بیانیهای گفت:
پایگاه قمری [ناسا] نخستین پایگاه آمریکا و بشر در دنیایی دیگر خواهد بود. هر مأموریت، چه سرنشیندار و چه بدون سرنشین، فرصتی برای یادگیری است؛ در حالی که به سطح ماه بازمیگردیم، زیرساختهای لازم برای ماندن را میسازیم و مهارتهای لازم برای زندگی و کار در یکی از سختترین و خطرناکترین محیطهای قابل تصور را به دست میآوریم.
کارلوس گارسیا-گالان، مدیر برنامه پایگاه ماه، در کنفرانس اخیر اظهار داشت که پایگاه قمری ناسا در نزدیکی قطب جنوب ماه ساخته خواهد شد؛ منطقهای که دانشمندان باور دارند حاوی مقادیر عظیمی آب یخزده در دل خود است.
گارسیا- گالان افزود پایگاه ماه ممکن است در آینده به یک شهر گسترده شبیه باشد. او گفت: «ما پایگاه ماه را در حد صدها مایل مربع تصور میکنیم؛ مجموعهای از بخشها و تجهیزات مختلف که همگی در مسیر رسیدن به حضور دائمی انسان روی ماه شکل میگیرند.»
کپی لینک