ZLT X20 در برابر ZLT X28: مقایسه دو مودم ۵G پر فروش بازار

توسط

در

متاسفانه، بازار مودم‌های ۵G در ایران پر شده از مودم‌های استوک و بعضا بی‌کیفیت که غالبا نمی‌توانند کاربران حرفه‌ای را راضی کنند.

از طرفی با توجه به قیمت بالای مودم‌های ۵G، ضروری است قبل از خرید این مودم‌ها، از کیفیت آنها آگاه شویم و با مقایسه دقیق، بهترین انتخاب را داشته باشیم.

از این رو بر آن شدیم در مطلبی مقایسه بین دو مودم محبوب این روزهای بازار را انجام دهیم و ببینیم کدام یک از مودم‌های ZLT X20 یا ZLT X28 ارزش خرید بیشتری را دارند. تا انتهای این بررسی همراه ما باشید.

مقایسه X20 و X28

هر دو مودم تحت بررسی، ساخت شرکت چینی TOZED هستند که سابقه نسبتا کوتاهی در تولید انواع تجهیزات شبکه دارد.

در واقع این شرکت از سال ۲۰۱۹ شروع به فعالیت نموده است. تقریبا تمام تولیدات این شرکت تحت نام اپراتورهای مختلف مخابراتی در جهان عرضه می‌شوند و کمتر مودمی با نام خود به بازار عرضه کرده است.

از مهمترین شریک های تجاری این شرکت می‌توان به اپراتور DU امارات، MTN آفریقا، China Mobile ،China Telecom و China Unicom چین اشاره کرد که این همکاری‌های گسترده می تواند نشان دهنده اعتماد به کیفیت ساخت این شرکت داشته باشد.

در ایران، شرکت TOZED قبل از عرضه دو مودم X20 و X28 کمتر شناخته شده بود. جالب است بدانید مودم معروف یوتل L443 که در ایران بسیار پرفروش است و تحت نام تمامی اپراتورهای ایران به فروش می‌رسد؛ در واقع نسخه تغییر برند یافته یکی از مودم‌های شرکت TOZED به نام ZLT S12 است. همچنین اپراتور زیتل نیز از مودم‌های فضای باز این شرکت استفاده نموده است.

در مجموع می‌توان تولیدات این شرکت را قابل اعتماد دانست و از حضور این برند در بازار خوشحال بود.

اگر بخواهید در بازار مودم‌های ایران بین ۵ تا ۸ میلیون تومان هزینه کنید؛ قطعا ZLT X20 و ZLT X28 جز انتخاب های شما خواهند بود.

احتمالا انتخاب یکی از این دو مودم شما را گیج خواهد کرد. در واقع از آنجایی که این دو مودم تحت نام اپراتورهای عربی عرضه شده‌اند؛ مشخصات کامل و دقیقی از آنها در اینترنت وجود ندارد و همین امر نیز انتخاب این مودم‌ها را سخت‌تر کرده است.

ما در این مطلب سعی خواهم کرد ابتدا یک معرفی کوتاه از این دو مودم داشته باشیم و بعد این مودم‌ها را با یکدیگر مقایسه خواهیم کنیم:

معرفی مودم ZLT X20

مودم X20 یک مودم نسل پنجم تقریبا فول باند است که بصورت دست‌دوم در بازار ایران موجود است.

همچنین این مودم در‌واقع یک مودم تحت اپراتور Ooredoo است که در ایران بصورت آنلاک شده به فروش می رسد و همین امر باعث می‌شود امیدی به آپدیت شدن فریمور این مودم نداشته باشیم.

مودم 5g x20

مودم 5g x20

 این مودم از چیپ‌ست پرقدرت اسنپدراگون X55 استفاده می کند که تقریبا پراستفاده‌ترین تراشه در دنیای مودم‌های ۵G است. بطور مثال در مودم‌های ۵G نوکیا گیت‌وی و اوپو T1A نیز از همین چیپ ست استفاده شده است.

بیشتر بخوانید: بررسی مودم ZLT X20؛ بهترین مودم ۵G رومیزی برای کاربران خانگی

حداکثر سرعت دانلود این مودم روی شبکه‌های نسل پنجم به مرز ۲.۴ گیگابیت و آپلود ۱ گیگابیت بر ثانیه می‌رسد. روی شبکه‌های نسل چهار نیز سرعت دانلود حداکثر به ۱ گیگابیت بر ثانیه و آپلود ۲۰۰ مگابیت می‌رسد که سرعت بسیار مناسبی ارزیابی می‌شود.

۴ گیگابایت RAM و ۴ گیگابایت حافظه ROM روی دستگاه نصب شده تا قدرت کافی برای پردازش اطلاعات و سرعت بالا را داشته باشد.

مشخصات مودم x20
مشخصات مودم x20

در ایران به باندهای فرکانس ۱، ۳، ۷ برای FD-LTE و باندهای ۴۰ ،۴۲ ،۴۳ برای TD-LTE نیاز داریم که تماما توسط این مودم پشتیبانی می‌شوند.

همچنین باند فرکانسی نسل پنجم در ایران نیز باند N78  است که باز هم این مودم پشتیبانی می کند و این مودم را به یک مودم فول باند در بازار ایران تبدیل کرده است.

لیست باندهای پشتیبانی شده توسط این مودم را در زیر آورده‌ایم که نشان می دهد حتی با فرض اضافه شدن باندهای جدیدی به فضای فرکانسی کشور، احتمالا با خرید این مودم نگرانی بابت آینده نیز نخواهید داشت.

۵G NR FDD: N1/2/3/5/7/8/12/20/25/28/66/71

۵G NR TDD: N40/41/77/78/79

۴G LTE FDD: B1/2/3/4/5/7/8/12/13/14/17/18/19/20/25/26/28/29/30/66/71

۴G LTE TDD: B34/38/39/40/41/42/48

WCDMA/HSDPA/HSUPA: B1/2/3/4/5/6

همچنین این مودم روی شبکه‌های ۵G و ۴G از فناوری MIMO 4×۴ استفاده می‌کند ولی در وای‌فای MIMO 2×۲ روی هر دو فرکانس رادیویی فعال است.

یکی از مزایای بزرگ مودم X20، وای فای دو بانده و پشتیبانی از WiFi 6 است. در حال حاضر، وای فای ۶ استاندارد و جریان اصلی بازار است و بسیاری از مودم‌ها و روترها، لپ‌تاپ‌ها، گوشی‌ها موبایل و تبلت‌ها با این استاندارد عرضه می‌شوند و پشتیبانی از این استاندارد قطعا خبر خوبی برای خریداران این مودم خواهد بود.

معرفی مودم ZLT X28

مودم X28 را هم می توان یک مودم فول باند برای بازار ایران نامید که از مشخصات قابل توجهی برای رقابت برخوردار است.

این مودم بصورت آنلاک و تحت اپراتور DU کشور امارات متحده در ایران عرضه می شود؛ با این تفاوت که این مودم‌ها عموما دست‌دوم نیستند و فقط برای آنلاک یکبار از جعبه خارج شدند و این موضوع یکی از برتری‌های ویژه این مودم نسبت به مودم X20 خواهد بود.

از آنجایی که این مودم هم بصورت آنلاک شده در بازار ایران موجود است، احتمالا انتظار آپدیت برای این مودم نیز غیر منطقی خواهد بود.

مودم X28

مودم X28

 مودم X28 از چیپ‌ست پرقدرت مدیاتک MTK T750 استفاده می کند که یکی از قوی‌ترین پردازنده‌ها در دنیای مودم‌های نسل پنجم است.

از این چیپ‌ست در مودم معروف گرین پکت D5H (در بازار ایران با نام عمانتل شناخته شده است) استفاده شده است که این مودم رده قیمتی بالاتری نسبت به مودم X28 دارد.

بر خلاف شایعات بی‌اساس، پردازنده‌های مدیاتک پیشرفت قابل توجهی داشته‌اند و رقابت تنگاتنگی با سایر شرکت‌ها ایجاد کرده‌اند. به لحاظ کیفیت ساخت و طول عمر به هیچ‌وجه از پردازنده‌های سایر شرکت‌ها ضعیف‌تر نیستند.

بیشتر بخوانید: بررسی مودم ZLT X28: بهترین مودم ۵G زیر ۱۰ میلیون تومان

حداکثر سرعت دانلود این مودم روی شبکه‌های نسل پنجم به مرز ۴ گیگابیت و آپلود ۱ گیگابیت بر ثانیه می‌رسد که بطور قابل ملاحظه‌ای از مودم X20 بیشتر است.

روی شبکه‌های نسل چهار نیز سرعت دانلود حداکثر به ۱.۶ گیگابیت بر ثانیه و آپلود ۲۰۰ مگابیت می‌رسد که بازهم نسبت به رقیب برتری غیر قابل چشم پوشی احساس می‌شود.

۸ گیگابایت رم و ۸ گیگابایت حافظه فلش روی دستگاه نصب شده تا که بازهم برتری محسوسی نسبت به رقیب را نشان می‌دهد.

مشخصات مودم x28
مشخصات مودم x28

این مودم نیز از باندهای فرکانس ۱، ۳، ۷ برای FD-LTE و باندهای ۴۰ ،۴۲ ،۴۳ برای TD-LTE و همچنین باند N78 پشتیبانی می کند که این مودم را هم نیز به یک مودم فول باند در بازار ایران تبدیل کرده است.

لیست تمامی باندهای پشتیبانی شده توسط این مودم را در زیر مشاهده می‌کنید.

۵G NR FDD: N1/3/5/7/8/20/28

۵G NR TDD: N38/40/41/77/78

۴G LTE FDD: B1/B3/B5/B7/B8/B20/B28/B32

۴G LTE TDD: B38/B40/B41/B42/B43

همچنین این مودم نیز روی شبکه‌های ۵G و ۴G از فناوری MIMO 4×۴ استفاده می‌کند ولی در وای‌فای MIMO 2×۲ روی هر دو فرکانس رادیویی فعال است.

در وای‌فای، از استاندارد وای فای ۶ سود برده و جزو رده AX1500 محسوب می‌شود که در این رده قیمتی بسیار مناسب است.

حال که دو مودم را بصورت مختصر معرفی کردیم، با مقایسه جزبه‌جز این دو مودم می‌توانیم برای انتخاب بهتر این دو مودم تصمیم گیری نماییم.

مقایسه X20 و X28: طراحی و کیفیت ساخت

هر دو مودم طراحی و تولید شده توسط یک شرکت هستند و به لحاظ کیفیت ساخت تفاوت چندانی ندارند.

از آنجایی که مودم X20 بصورت دست‌دوم در بازار موجود است؛ معمولا رنگ پلاستیک آن کمی به زردی تمایل پیدا کرده است و احتمالا در بدنه آن زدگی‌هایی مشاهده خواهید کرد که حس خوبی را به کاربر منتقل نمی‌کنند.

هر دو مودم از پلاستیک سخت و مات تولید شده اند که شاید به زیبایی پلاستیک براق نباید اما در عوض کمتر خش پذیر خواهند بود.

در بخش طراحی اما تفاوت های زیادی را مشاهده می‌کنیم. هر دو مودم از ترند طراحی این روزهای تجهیزات شبکه یعنی طراحی ایستاده استفاده می‌کنند ولی مودم X20 طراحی دایره‌ای شکلی دارد و مودم X28 بصورت چندضلعی طراحی شده است.

بحث طراحی سلیقه ای است اما بنظر من طراحی X20 روی میز کار شما زیباتر به نظر خواهد رسید و طراحی مینیمال تری دارد.

هر چند اگر بخواهیم در موضوع طراحی خیلی موشکافانه وارد شویم؛ مودم X28 با توجه به آرم اپراتور زیباتر و همچنین نو بودن حس بهتری را منتقل خواهد کرد.

از طرفی طراحی خاص مودم X28 باعث شده است در زیر این مودم درگاه‌های هوای بزرگتری را داشته باشیم و همین امر باعث گردش هوای بهتر و در نتیجه تهویه هوای بهتر سخت افزار این مودم خواهد شد که امری مثبت تلقی می‌شود.

نکته منفی که تابحال در تمام مودم‌های ZLT مشاهده کرده‌ایم؛ چراغ‌های اعلان بشدت پرنور این مودم‌ها است که قطعا در شب اذیت کننده خواهند بود.

امکان خاموش کردن این چراغ‌ها در شب نیز وجود ندارد. برای مقایسه مودم نوکیا حتی با روشنایی استاندارد، امکان خاموشی چراغ‌های اعلان را در شب فراهم کرده است.

خرید مودم مودم X20

خرید مودم مودم X20خرید مودم مودم X28

مقایسه مودم‌های ۵G ایکس ۲۰ و ایکس ۲۸: دکمه‌ها و درگاه‌های ارتباطی فیزیکی

هر دو مودم ۴ درگاه شبکه اترنت LAN با سرعت هزار گیگابیت دارند که یکی از آن‌ها عملکرد WAN را هم دارد و می‌توانید یک مودم دیگر به آن وصل کرده و اینترنت را روی این مودم ها به اشتراک بگذارید.

همچنین هر دو مودم نیز یک پورت USB3 دارند که برای لپ تاپ‌هایی که پورت لن ندارند استفاده می‌شود و شما را از خرید تبدیل بی نیاز می‌کند.

این ویژگی بسیار مثبتی است؛ چون تبدیل های لن بسیار قیمت بالایی دارند و همچنین سرعت انتقال را نیز در نسخه‌های بی کیفیت کم می‌کنند.

البته در تستی که روی مودم ‌X20 انجام دادم؛ نتواستم از پورت USB آن اینترنت دریافت کنم. اگر شما تجربه ای از استفاده این پورت رو این مودم‌ها دارید با ما در میان بگذارید.

نمای پشتی و درگاه‌های مودم x28
نمای پشتی و درگاه‌های مودم x28

هردو مودم اسلات سیم کارت از نوع نانو دارند با این تفاوت که در مودم X28 برای این اسلات یک محافظ نیز در نظر گرفته شده است که مورد مثبتی برای این مودم است.

در عوض مودم X20 درای پورت خروجی rj11 است که برای تماس در بستر اینترنت استفاده می‌شود که البته فعلا در دسترس نیست.

نمای پشتی و درگاه‌های مودم x20
نمای پشتی و درگاه‌های مودم x20

یکی دیگر از ویژگی های مثبت مودم X20 دکمه خاموش/روشن است که بطور عجیبی در مودم X28 حذف شده است. همچنین دکمه ریست سخت افزاری نیز در هر دو مودم تعبیه شده است.

ورودی برق این دو مودم هم هر دو ۱۲ ولت است با این تفاوت که مودم X20 به ۲ آمپر ورودی نیاز دارد و مودم X28 برای راه اندازی به ۱.۵ آمپر نیاز دارد.

این نکته مهمی است چراکه هم نشان دهنده مصرف برق سخت‌افزار است و همچنین باید توجه داشت هیچگاه از آداپتوری با آمپر کمتر از آنچه شرکت توصیه کرده استفاده نکنیم.

ZLT X20 در برابر ZLT X28: تکنولوژی آنتن‌ها

شرکت سازنده ادعا می‌کند که مودم X28 دارای ۱۲ آنتن داخلی و همچنین مودم X20 دارای ۱۰ آنتن داخلی است.

هردوی این مودم ها روی شبکه‌های ۵G و ۴G از فناوری MIMO 4×۴ استفاده می‌کنند ولی در وای‌فای MIMO 2×۲ هر دو فرکانس رادیویی در دسترس کاربران قرار می‌دهند.

طراحی خاص این دوم مودم باعث شده است که آنتن‌ها پوشش ۳۶۰ درجه‌ای داسته باشند و در همه زاویا بتوانند سیگنال مناسبی را دریافت کنند.

در تستی که شخصا روی مودم X20 انجام داده‌ام؛ قدرت دریافت سیگنال روی نسل ۴ بسیار مناسب بود.

از آنجایی که این مودم‌ها داخلی هستند؛ در محیط خانه عملکرد خوبی را دارند. همچنین رنج ارسال امواج وایفای روی هر دو فرکانس رادیویی نیز مناسب است و اگر مودم را در مرکز خانه قرار دهید؛ تقریبا یک خانه ۱۵۰ متری را تحت پوشش مناسب قرار می‌دهند.

در مورد مودم X28 شایعاتی مطرح است که وای فای این مودم با برخی از دستگاه‌ها مشکل دارد و ارتباط این دستگاه‌ها با مودم قطع می‌شوند.

البته این شایعات با توجه به یک ویدئوی یوتیوبی شکل گرفته است که وبسایت شبکه‌چی نمی تواند صحت این ادعا را تایید کند؛ چون کاربرانی که در ایران از این مودم استفاده کرده‌اند چنین مشکلی را گزارش نکرده اند.

این مشکل می‌تواند به دلایل زیادی بوجود آید. بطور مثال ممکن است در ورژن خاصی از سخت افزار یا فریمور این مشکل وجود داشته باشد. اگر شما نیز تجربه استفاده از این مودم را دارید می‌توانید با ما به اشتراک بگذارید.

اگر هم این مودم را خریده‌اید و با این مشکل مواجه شده‌اید بهترین راه حل خرید یک روتر با کیفیت است.

مقایسه X20 و X28: سخت افزار

سخت افزار جایی است که تفاوت اصلی این دو مودم نمایان می‌شود.

مودم ZLT X20 از چیپ‌ست معروف اسنپدراگون X55 استفاده می‌کند که ساخت شرکت کوالکام است. از طرفی مودم X28 از چیپ‌ست قدرتمند T750 ساخت مدیاتک استفاده می‌کند.

در واقعیت هر دوی این چیپ‌ست‌ها قدرتی تقریبا مشابه به هم را دارند ولی شرکت TOZED به دلایلی قدرت چیپ‌ست را در مودم X20 محدود کرده است که احتمالا مربوط به بحث کنترل حرارت پردازنده باشد.

چون در دنیای موبایل نیز اسنپدراگون مشکلاتی با کنترل حرارت ساخته‌های خود دارد. در مورد تفاوت‌های این دو تراشه در بخش سرعت بیشتر خواهیم پرداخت.

از طرفی، تفاوت دیگر سخت افزار این دو مودم در حافظه آنها است. مودم X20 به ۴ گیگابایت حافظه RAM و ۴ گیگابایت حافظه ROM مجهز است در حالیکه مودم X28 از ۸ گیگابایت ROM و RAM برخوردار است.

همانطور که ملاحظه می‌شود در بحث سخت افزار مودم X28 از برادر خود پیشی می‌گیرد.

تجمیع فرکانس و سرعت مودم‌های X20 و X28

ب طبق آمار ارائه شده در وبسایت‌های رسمی کوالکام و مدیاتک، چیپ ست X55 می‌تواند در نسل پنج به سرعت دانلود اسمی ۷۵۰۰ مگابیت بر ثانیه و سرعت آپلود ۳۰۰۰ مگابیت بر ثانیه برسد.

همچنین تراشه، T750 می‌تواند به سرعت دانلود اسمی ۴۷۰۰ مگابیت بر ثانیه و آپلود ۲۳۰۰ مگابیت برسد. هر دو پردازنده از تجمیع فرکانس روی ۴G و ۵G پشتیبانی می‌کنند.

اما این همه ماجرا نیست. همانطور که اشاره شد، شرکت‌های سازنده مودم برای حفظ کارایی مودم در مدت زمان طولانی، مجبور می‌شوند عملکرد برخی از چیپست‌ها را محدود نمایند.

این بلایی است که بر سر مودم X20 آمده است و برطبق سایت رسمی شرکت TOZED این مودم در نسل پنجم از بیشینه سرعت دانلود ۲۴۰۰ گیگابیت برثانیه و حداکثر ۱۰۰۰ مگابیت سرعت آپلود پشتیبانی می‌کند که با مقایسه آن با سرعت اعلام شده توسط کوالکام به خوبی مشاهده می‌شود که قدرت این چیپ‌ست محدود شده است.

در مقام مقایسه، مودم X28 از بیشینه سرعت ۴۰۰۰ گیگابیت برثانیه برای دانلود و حداکثر آپلود ۱۰۰۰ مگابیت برثانیه پشتیبانی می‌کند که به مراتب بهتر از مودم X20 است.

اما در واقعیت و در تست‌هایی که در ایران از این مودم توسط کاربران مشاهده کرده‌ام؛ می‌توانم بگویم هردو مودم عملکرد تقریبا مشابهی داشته‌اند ولی در برخی تست‌ها و خصوصا جایی که بحث تجمیع فرکانس مطرح است؛ مودم X28 عملکرد بهتری نشان می‌دهد و این امر نیز به دلیل قدرت  تراشه مدیاتک در تجمیع فرکانس است.

مشابه این عملکرد را در مودم دیگری که به این چیپست مجهز است یعنی گرین پکت D5H نیز مشاهده کرده‌ایم.

امکانات پنل کاربری مودم‌های ZLT X20/X28

مودم‌های شرکت TOZED شاید رابط کاربری گرافیکی زیبایی نداشته باشند اما خوشبختانه امکانات پنل ادمین مودم‌های ساخت این شرکت بسیار کامل است. از طرفی هردوی این مودم‌‌ها در بازار ایران بصورت سوپر‌ادمین عرضه می‌شوند که اختیارات کاملی را در دستان کاربر قرار می‌دهد.

هر دوی این دوم مودم قابلیت انتخاب دستی باند فرکانسی را هم در شبکه ۴G و هم در شبکه ۵G دارا هستند. همچنین می‌توانید روی دکل خاص قفل انجام دهید که می‌تواند بسیار مفید باشد. امکانات دیگری نظیر VPN (l2tp, pptp)  هم روی هردو مودم گنجانده شده است.

درمجموع می‌توان گفت پنل ادمین این مودم‌ها امکانات کافی برای کاربران حرفه‌ای را فراهم می‌کند و تقریبا ویژگی‌های مشابهی را عرضه می‌کنند.

 قیمت مودم X28 و X20

مودم X20 در بازار ایران بصورت دست‌دوم و استوک کشورهای عربی و پاکستان موجود است که وابسته به تمیزی بدنه مودم و همچنین انصاف فروشنده بین ۵.۵ تا ۷.۵ میلیون قیمت خورده است.

از طرفی مودم‌های X28 در بازار ایران معمولا با کارتن عرضه می‌شوند و متعلق به اپراتور اماراتی DU هستند. این مودم غالبا فقط برای فرایند آنلاک شدن از جعبه خارج شده‌‌اند و می‌ توان آنها را نو حساب کرد. این مودم نیز در بازار ایران بین ۶ تا ۸ میلیون تومان موجود هستند.

جمع‌بندی و ارزش خرید

۱- اگر در حال حاضر قصد خرید مودمی بالای ۵ میلیون تومان را دارید، ما توصیه می‌کنیم حتما سراغ مودم‌های ۵G بروید تا در سالیان آینده نیز خیالتان راحت باشد.

۲- با توجه به شرایط اینترنت در ایران؛ خرید مودم بالای ۱۰ میلیون تومان را هم توصیه نمی کنیم آن‌هم در شرایطی که اکثر مودم‌های بالای ۱۰ میلیون مانند نوکیا و اوپو نیز از سخت‌افزارهای مشابه استفاده می‌کنند.

بیشتر بخوانید: معرفی ۸ مودم جیبی ۵G موجود در بازار ایران

۳- در میان مودم‌های نسل پنج بازار ایران می‌توان گفت مودم‌های X20 و X28 مودم‌های میانرده‌ای محسوب می‌شوند که ارزش خرید مناسبی دارند. کیفیت ساخت این مودم‌ها رضایت بخش است و از پنل کاربری و سخت‌افزار خوبی نیز بهره می‌برند. ‌

۴- شخصا مودم X28 را به دلیل سخت‌افزار بهتر و همچنین نو بودن انتخاب خواهم کرد ولی در صورتی که به چیپ‌ست‌های ساخت کوالکام علاقه دارید؛ مودم X20  نیز انتخاب بسیار مناسبی خواهد بود.

نظر شما چیست؟ اگر هر کدام از این مودم‌ها را داشته یا دارید لطفا با نظرات گرانقدر خود مقایسه این دوم را کامل کنید. همچنین اگر سوالی دارید مطرح نمایید.


اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکه‌چی به آی‌دی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.

Adblock test (Why?)

لینک منبع


دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.