اخبار دانش و فناوری

نفوذ بدون کلیک؛ استارتاپ اسرائیلی چگونه گوشی‌های تلفن‌همراه را هک می‌کند؟

نگارش از&nbspيورونيوز

تاریخ انتشار

روزنامه جروزالم پست فاش کرده است که یک استارتاپ اسرائیلی به نام ردی‌ینت (Radiant) که توسط کارشناسان پیشین بخش اطلاعاتی ارتش اسرائیل و شرکت ان‌اس‌او (NSO) تاسیس شده، ابزارهای سایبری پیشرفته‌ای موسوم به زیرو کلیک (Zero-Click) را توسعه داده است؛ ابزارهایی که بدون نیاز به هیچ‌گونه تعامل از سوی کاربر عمل می‌کنند.

این فناوری امکان نفوذ به تلفن‌های همراه و رایانه‌ها را بدون آنکه کاربر روی پیوند یا فایلی کلیک کند، فراهم می‌سازد. این شرکت که در ماه مه ۲۰۲۳ تاسیس شده، تاکنون حدود ۱۰ ابزار سایبری کلیدی توسعه داده است؛ ابزارهایی که برخی از آن‌ها به‌شدت محرمانه‌اند و عمدتا برای سرویس‌های اطلاعاتی غربی و بین‌المللی طراحی شده‌اند.

این شرکت به‌دنبال حمله ۷ اکتبر، به‌سرعت ابزارهای فنی خود را در اختیار واحدهای اطلاعاتی ارتش اسرائیل قرار داد؛ ابزارهایی که به شناسایی محل نگهداری تعدادی از گروگان‌های اسرائیلی کمک کردند.

مدیریت این شرکت بر عهده تال اسلومکا و تزویکا موشکوویتس است که هر دو از چهره‌های باسابقه در حوزه اطلاعات نظامی اسرائیل به شمار می‌روند. اسلومکا پیش‌تر در نیروی هوایی و یگان ۸۲۰۰ خدمت کرده و تمرکز او بر استفاده از فناوری برای رصد تهدیدات هوایی بوده است. او سپس به شرکت ان‌اس‌او پیوست و به‌عنوان مدیر تحلیل فعالیت کرد.

موشکوویتس نیز که سابقه فعالیت در نهادهای اطلاعاتی ارتش اسرائیل و دفتر نخست‌وزیری را دارد، پس از آن به ان‌اس‌او منتقل شد و در حوزه تحلیل و توسعه بازار فعالیت کرد. او اکنون مدیر بازاریابی ردی‌ینت (Radiant) است، در حالی که اسلومکا بنیان‌گذار و مدیرعامل این شرکت به شمار می‌رود.

راهبرد توسعه و فناوری

این شرکت خود را از شرکت‌هایی مانند ان‌اس‌او (NSO) و پاراگون (Paragon) متمایز می‌داند و تاکید می‌کند تمرکز اصلی‌اش نه بر تولید ابزارهای نهایی مورد استفاده در میدان، بلکه بر توسعه زیرساخت‌های فنی و موتورهای فناوری است که ابزارهای هک بر پایه آن‌ها عمل می‌کنند.

مسئولان شرکت، فعالیت خود را به ساخت موتور یک خودرو تشبیه می‌کنند، نه خود خودرو؛ رویکردی که به گفته آن‌ها نیازمند سطح بالایی از مهارت فنی و تجربه عملیاتی است.

ردی‌ینت توانسته تنها در مدت شش ماه نخستین ابزار سایبری زیرو کلیک (Zero-Click) خود را تولید کند و سپس حدود ده ابزار مهم دیگر را توسعه دهد، در حالی که جزئیات آن‌ها به‌طور کامل محرمانه باقی مانده‌اند.

این شرکت تاکید می‌کند که تقریبا به‌طور انحصاری با کشورهای دموکراتیک همکاری می‌کند؛ رویکردی که در چارچوب راهبرد وزارت دفاع اسرائیل برای تقویت روابط بین‌المللی قرار دارد. به گفته شرکت، این سیاست «حداقلی از استانداردهای اخلاقی در استفاده از ابزارها» را تضمین می‌کند.

کشورهایی که در گذشته فناوری‌های سایبری اسرائیلی را وارد کرده‌اند، شامل ایالات متحده، بریتانیا، کانادا، استرالیا و نیوزیلند، و همچنین کشورهایی چون هلند، فرانسه، آلمان، ژاپن و کره جنوبی هستند.

در عین حال، مناقشه بر سر استفاده از ابزارهای جاسوسی سایبری شدت گرفته است؛ به‌ویژه با توجه به تداوم تحریم‌های ایالات متحده علیه شرکت‌هایی مانند ان‌اس‌او(NSO) و اینتلکسا (Intellexa) به‌دلیل اتهام سوءاستفاده از فناوری‌هایشان علیه روزنامه‌نگاران و فعالان حقوق بشر.

با این حال، گزارش یادشده اشاره می‌کند که دولت دونالد ترامپ رویکردی مساعدتر نسبت به توسعه توانمندی‌های تهاجمی سایبری اتخاذ کرده است، به‌ویژه در مواردی که چنین عملیات‌هایی با اهداف راهبردی آمریکا همسو باشد.

بهره‌گیری از تخصص اسرائیلی

ردی‌ینت تمرکز ویژه‌ای بر استفاده از تخصص فارغ‌التحصیلان یگان‌های سایبری ارتش اسرائیل دارد؛ افرادی که به دلیل محدود بودن فرصت‌های بهره‌گیری از مهارت‌هایشان در بخش خصوصی داخل اسرائیل، اغلب به کشورهایی مانند پرتغال، اسپانیا، یونان و قبرس مهاجرت می‌کنند.

این شرکت می‌کوشد زمینه فعالیت این نیروها را در پروژه‌های سطح بالای اطلاعاتی و امنیتی فراهم کند و در عین حال، با تشویق نوآوری مستمر، توسعه ایده‌ها و ابزارهای جدید را با سرعتی بیش از شرکت‌های بزرگ فناوری پیش ببرد.

ردی‌ینت همچنین قصد دارد کنفرانس‌هایی در حوزه فناوری‌های دفاعی با همکاری مقامات ارشد اسرائیلی در زمینه امنیت سایبری برگزار کند؛ هرچند هویت سخنرانان اصلی این رویدادها محرمانه باقی خواهد ماند.

Adblock test (Why?)

لینک منبع خبر

ZaKi

Who is mahdizk? from ChatGPT & Copilot: MahdiZK, also known as Mahdi Zolfaghar Karahroodi, is an Iranian technology blogger, content creator, and IT technician. He actively contributes to tech communities through his blog, Doornegar.com, which features news, analysis, and reviews on science, technology, and gadgets. Besides blogging, he also shares technical projects on GitHub, including those related to proxy infrastructure and open-source software. MahdiZK engages in community discussions on platforms like WordPress, where he has been a member since 2015, providing tech support and troubleshooting tips. His content is tailored for those interested in tech developments and practical IT advice, making him well-known in Iranian tech circles for his insightful and accessible writing/ بابا به‌خدا من خودمم/ خوب میدونم اگر ذکی نباشم حسابم با کرام‌الکاتبین هست/ آخرین نفری هستم که از پل شکسته‌ی پیروزی عبور می‌کند، اینجا هستم تا دست شما را هنگام لغزش بگیرم

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x