هشت نشانه مهم که از مرگ مادربرد خبر می‌دهند

asus motherborad 655dfeae72584e7a5dd1ae17

تمامی قطعات کامپیوتر در جایگاه خود می‌توانند حیاتی باشند اما جایگاهی که مادربرد در عملکرد درست سیستم دارد را شاید نتوان در قطعات دیگر یافت. تمام قطعات مختلف کامپیوتری مانند رم کامپیوتر، کارت گرافیک، پردازنده و هارد روی مادربرد سوار می‌شوند و حتی تمام پورت‌های مهم ورودی و خروجی نیز روی این قطعه‌ی مهم قرار دارند.

حال اگر چنین قطعه بسیار مهمی به هر دلیلی دچار اختلال شود، می‌تواند به سایر قطعات و عملکرد کلی سیستم ضربه بزند. گاهی اوقات ممکن است قرار گرفتن نامناسب قطعات روی برد را با خراب بودن آن اشتباه بگیریم؛ بنابراین اگر هنوز در مرحله اسمبل سیستم هستید، پیشنهاد می‌کنیم که با آموزش قدم‌به‌قدم اسمبل کامپیوتر کار خود را جلو ببرید تا مشکلی برایتان پیش نیاید.

ابتدا باید چک کنید که قطعات به‌درستی روی برد قرار گرفته‌اند یا نه. برای این کار می‌توانید از بازر مادربرد استفاده کنید که معمولاً در جعبه آن وجود دارد. از طریق بخش مربوطه آن را به برد وصل کنید و سپس سیستم را روشن کنید. در صورت اتصال نادرست هر قطعه، بازر به تعداد مشخصی بوق می‌زند و شما باید از طریق بوق، تشخیص دهید که مشکل از کجاست.

اگر هم نتوانستید از طریق بازر این کار را انجام دهید، می‌توانید اتصال درست و محکم هر قطعه را به‌صورت دستی بررسی کنید. همچنین اگر بعد از اسمبل سیستم، کامپیوتر شما به‌درستی کار نمی‌کند، این احتمال نیز وجود دارد که شاید برخی قطعه‌ها با مادربرد شما سازگار نباشند. در نهایت اگر مطمئن شدید که همه چی درست است و سر جایش قرار دارد، می‌توانید با نکاتی که در ادامه خواهیم گفت، خرابی یا سالم بودن مادربرد را چک کنید.

بوق زدن هنگام بوت شدن سیستم

اگر مشکلی در مادربرد وجود داشته باشد ابتدا کامپیوتر سعی می‌کند با بوق زدن در توالی‌های مختلف آن را به شما اطلاع دهد. متأسفانه هیچ استاندارد جهانی برای این بوق‌ها وجود ندارد و باید به سراغ سایت سازنده‌ی مادربرد خود بروید و در بخش مربوطه دنبال این باشید که هر توالی بوق نشانه‌ی چه خطایی است. عملکرد یاد شده می‌تواند مشابه عملکرد بوق بازر باشد که پیش‌تر به آن اشاره کردیم.

اکثر سازندگان مادربرد از قابلیت یادشده در محصولات خود استفاده می‌کنند تا کاربران راحت‌تر بتوانند مشکلات احتمالی مادربرد را پیدا کنند. اگر توالی‌های بوق را رمزگشایی کردید و متوجه شدید که مادربرد آن‌طوری که باید کار نمی‌کند، می‌توانید آن را برای تعمیر به یکی از مراکز معتبر ببرید.

هنگام خراب شدن مادربرد اگر صدای بوقی شنیدید، جای خوشحالی است زیرا خطای قابل‌حل و مشخصی در مادربرد رخ داده است. در واقع شما باید نگران این باشید که کامپیوتر (زمانی که کابل برق به آن وصل است) روشن نشود و هیچ صدای بوقی نیز به گوش نرسد، در این صورت پیدا کردن خطا برایتان بسیار سخت خواهد بود.

POST خطا می‌دهد یا اصلا اجرا نمی‌شود

بایوس (BIOS) بخش بسیار مهمی از هر سیستم کامپیوتری است که به‌وسیله آن می‌توان کنترل قطعات سخت‌افزاری را در سطح پایین (Low Level) به‌دست گرفت تا سیستم‌عامل‌ها بتوانند از طریق آن با سخت‌افزار ارتباط برقرار کنند و روی سیستم نصب شوند. راه‌های مختلفی برای ورود به بایوس در انواع کامپیوتر وجود دارد.

POST یا Power On Self Test فرآیندی است که قبل از بوت شدن کامپیوتر توسط بایوس انجام می‌شود. بعد از اینکه کامپیوتر پست کرد و هیچ خطا و اروری مشاهده نکردید، سیستم آماده بوت سیستم‌عامل می‌شود. لازم به ذکر است که تمام این فرآیند تنها در چند ثانیه و به محض فشردن دکمه‌ی پاور صورت می‌گیرد.

اگر مادربرد از کار افتاده باشد یا به دلایل دیگر مانند خرابی سایر قطعات داخلی کیس یا لپ تاپ، سیستم نتواند پست کند، شماره خطا یا دلیل آن به شما نشان داده خواهد شد. معمولاً تعمیرکاران در چنین مواقعی ابتدا به دنبال خطاهای احتمالی در مادربرد یا پاور کامپیوتر می‌گردند.

چراغ‌های روی مادربرد شروع به چشمک زدن می‌کنند

امروزه اکثر مادربردهای جدید دارای ۴ چراغ چشمک‌زن هستند که نکات اضافی مورد نیاز در مورد مشکلات دستگاه را به شما اطلاع می‌دهند و رنگ این چراغ‌ها معمولاً قرمز است.

اگر مادربرد شما چنین چراغ‌هایی ندارد می‌توانید خواندن این بخش را نادیده بگیرید اما اگر چنین چراغ‌های قرمز رنگی روی مادربرد خود دارید و پس از روشن کردن کامپیوتر متوجه چشمک زدن آن‌ها شدید، لازم است که به یک سری نکات دقت کنید.

Adblock test (Why?)

منبع خبر


دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.