شهاب باران ۲۶ آبان ۱۴۰۲ در آسمان ایران را از دست ندهید

منتظر شهاب باران ۲۶ آبان ۱۴۰۲ باشید. براساس اعلام مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران، بامداد جمعه ۲۶ آبان در آسمان بارش شهابی خواهیم داشت.

پدیده شهاب باران ۲۶ آبان ۱۴۰۲ از سمت مسعود عتیقی، مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران اعلام شد. براین اساس، بامداد جمعه، ۲۶ آبان و همچنین ساعت ۹ صبح شنبه، ۲۷ آبان ۱۴۰۲ در آسمان شاهد بارش شهاب سنگ خواهیم بود. اما این بارش آنقدر نیست که کل فضای آسمان را پر کند. به گفته عتیقی: «در محموع حدود ۱۵ شهاب سنگ در مقابل دیدگان ما رژه خواهند رفت.»

بیشتر بخوانید: کشف یک شهاب‌سنگ ۴.۵ میلیارد ساله در سوئد

شهاب باران ۲۶ آبان ۱۴۰۲ در آسمان ایران

مهندس مسعود عتیقی، مدیر انجمن نحوم آماری ایران در یک گفت‌وگوی اختصاصی ضمن خبر از وقوع شهاب باران اسدی در بامداد ۲۶ آبان، بیان داشت که از لحاظ تعداد و نحوه وقوع این پدیده نجومی، تعداد ۱۵ شهاب سنگ در به تاریکی از آسمان ایران به وقوع خواهد پیوست. البته این بارش شهابی اسدی در صورتی قابل مشاهده است که آلودگی هوا در تهران و شهرهای صنعتی ایران مانع دیدی شهروندان نشود.

عتیقی گفت: «بارش سهابی اسدی از دوشنبه، ۱۵ آبان آغار شده و تا پنجشنبه، ۱۵ آبان ادامه خواهد داشت.»

به دلیل اینکه کانون بارش شهابی در صورت فلکی شیر (اسد) اتفاق می‌افتد، نام این بارش شهابی را بارش شهابی اسدی می‌نامند.

شهاب باران 26 آبان 1402 در آسمان ایران
محل کانون بارش اسدی

مسعود عتیقی افزود:

«این بارش به صورت قابل توجهی از سال ۱۴۰۵ به بعد افزایش می‌یابد و چندین سال شاهد بارش‌های خوبی از بارش شهابی اسدی خواهیم بود. در آبان ماه سال ۱۳۷۸ خورشیدی میزان بارش ساعتی سر سویی این بارش به ۵ هزار شهاب در ساعت رسید. سرعت شهاب‌های اسدی بسیار بالاست و به ۷۲ کیلومتر بر ثانیه می‌رسد.»⁣

وی اضافه کرد: «برای یافتن صورت فلکی شیر (اسد) کافی است آخرین ستاره «دسته ملاقه» در صورت فلکی «خرس بزرگ» (دب اکبر) و ستاره «آبریز» ملاقه این صورت فلکی را به سمت پشت ملاقه امتداد داده تا در شرق آسمان به صورت فلکی شیر که نزد ایرانیان کهن نماد قدرت و گرما در ماه میانی فصل تابستان بوده است، برسیم.»

شهاب باران 26 آبان 1402 در آسمان ایران
شیوه یافتن صورت فلکی شیر در آسمان

بیشتر بخوانید:

نظر شما در خصوص بارش شهابی اسدی ۲۶ آبان چیست؟ آیا شما نیز منتظر وقوع این پدیده شگفت‌انگیز هستید؟ لطفاً نظرات خود را با تکراتو در میان بگذارید.

Adblock test (Why?)

لینک منبع


دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.