تغییرات آب و هوایی باعث افزایش مرگ و میر ناشی از سکته مغزی می‌شود

محققان در نشریه ژورنال Neurology گزارش دادند که یخبندان و امواج گرمای سالانه با بیش از نیم میلیون مرگ در سال‌های اخیر مرتبط است. کوان چنگ، محقق بیمارستان Xiangya در دانشگاه مرکزی جنوبی در چانگشا، چین، گفت: «تغییرات چشمگیر دما در سال‌های اخیر بر سلامت انسان تأثیر گذاشته و باعث نگرانی گسترده شده است. مطالعه‌ها نشان داد که این تغییر دما ممکن است آمار سکته مغزی را در سراسر جهان افزایش دهد، به ویژه در جمعیت‌های مسن‌تر و مناطقی که نابرابری‌های مراقبت‌های بهداشتی بیشتری دارند.»

به گزارش ایتنا، به گفته محققان، به ویژه مناطق با هوای شدت سرد با سکته‌های مغزی بیشتر مرتبط است. محققان خاطر نشان می‌کنند دمای بسیار بالا یا خیلی پایین هر دو می‌تواند خطر سکته مغزی را در افراد افزایش دهد.

دمای پایین باعث انقباض عروق خونی فرد و افزایش فشار خون می‌شود. فشار خون بالا یک عامل خطر اولیه برای سکته مغزی است. از سوی دیگر، دمای بالاتر می‌تواند باعث کم‌آبی بدن شود که باعث غلیظ شدن و کندی جریان خون می‌شود که از جمله عواملی هستند که با سکته مغزی نیز مرتبط ‌اند.

بر اساس گزارش انجمن قلب آمریکا، مرگ و میر ناشی از سکته مغزی در ایالات متحده بین سال های ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۱، ۲۶ درصد افزایش یافته است. محققان استدلال می‌کنند که بخشی از این می‌تواند با تغییرات آب و هوایی مرتبط باشد.

 

برای این مطالعه، این تیم به بررسی سه دهه سوابق بهداشتی برای بیش از ۲۰۰ کشور و منطقه پرداخت و مرگ ناشی از سکته مغزی را با دمای محلی در زمان مورد نظر مقایسه کرد. محققان تخمین می‌زنند که بیش از ۵۲۱۰۰۰ مرگ ناشی از سکته مغزی در سال ۲۰۱۹ مربوط به دمای بسیار پایین یا بسیار بالا بوده است. بر اساس گزارش انجمن قلب آمریکا، این بخش بزرگی از ۶.۶ میلیون مرگ در سراسر جهان است که به سکته مغزی در سال ۲۰۱۹ نسبت داده می شود.

به گفته محققان، میزان مرگ و میر ناشی از سکته مغزی مرتبط با تغییرات دما ۷.۷ مرگ در هر ۱۰۰۰۰۰ نفر برای مردان و ۵.۹ در هر ۱۰۰۰۰۰ برای زنان بود. آسیای مرکزی منطقه ای با بالاترین نرخ مرگ و میر ناشی از سکته مغزی با ۱۸ در ۱۰۰۰۰۰ نفر بود.

چنگ گفت: «تحقیقات بیشتری برای تعیین تأثیر تغییر دما بر سکته مغزی و هدف‌یابی راه‌حل‌هایی برای رسیدگی به نابرابری‌های سلامت مورد نیاز است.» تحقیقات آینده باید با یافتن سیاست‌های بهداشتی مؤثری که به علل بالقوه تغییرات اقلیمی، مانند سوزاندن سوخت‌های فسیلی، جنگل‌زدایی و فرآیندهای صنعتی رسیدگی می‌کند، این تهدید را کاهش دهد.

منبع خبر


دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.