بررسی لپتاپ گیمینگ گیگابایت مدل GIGABYTE G5 KF 2023

مقدمه: امروز به سراغ بررسی لپتاپ گیمینگ گیگابایت مدل GIGABYTE G5 KF ۲۰۲۳ می‌رویم که از طرف شرکت گیگابایت برای بررسی به دست ما رسیده است. بر کسی پوشیده نیست که انتخاب لپتاپ گیمینگ در کلاس اقتصادی یکی از دشوار ترین کارهاست.

تعداد زیادی مدل با کانفیگ‌های مختلف در بازار ایران موجود است که گزینش صحیح بین آنها را برای کاربر دشوار می‌کند. لپتاپ گیمینگ خوب ضمن ارائه حداکثر کارایی در زمینه گیمینگ می‌بایستی از دوام کافی و مدت زمان گارانتی مناسب برخوردار باشد.

با این مقدمه به سراغ بررسی این دستگاه خوش ساخت می‌رویم.

بررسی لپتاپ گیمینگ گیگابایت مدل GIGABYTE G5 KF 2023

لپتاپ GIGABYTE G5 KF مدل ۲۰۲۳ گیگابایت با پارت نامبر G5 KF-ESEE313SD یکی از محصولات داغ بازار است که از مشخصات خوب و سخت افزار قابلی برخوردار است. این لپتاپ در کلاس اقتصادی در محدوده قیمتی ۵۰ میلیون تومان با ضمانت تعویض ۳ ساله آواژنگ، نماینده رسمی‌ گیگابایت در ایران عرضه می‌شود.

مشخصات فنی:

قطعه GIGABYTE G5 KF
(i5-16GB-512GB-SSD-RTX4060-FHD)
مشخصات
پردازنده INTEL CORE i5-12500H BOOST: 4.5GHz
۴xP + 8xE CORE 16xTHREAD
۱۸MB CACHE
کارت گرافیک NVIDIA GEFORCE GTX 4060 (+ INTEL Xe) ۸GB GDDR6 128BIT GPU BOOST: 1620MHZ MEMORY: 16Gbps
رم Micron 2X8G DDR4 ۲۶۶۶MHz    CL19
درایو ذخیره سازی GIGABYTE AG4512G-SI B10
NVMe Gen.4 M.2 SSD 512GB
READ SEQ: 5000MB/s
WRITE: SEQ: 2500MB/s
نمایشگر PANDA LM156LF-2F01 FHD 15.6” ۱۴۴Hz MATTE, IPS, 250nits
شبکه INTEL Wi-Fi 6E AX211 Realtek RTL8168/8111 GIGABIT LAN
BLUETOOTH 5.2
GIGABIT WI-FI
کارت صدا REALTEK STEREO SPEAKERS
کیبرد FULL SIZE کیبرد جزیره ای مجهز به بکلایتRGB
وبکم HD ۳۰FPS@720P
درایو نوری ندارد ندارد
اسلات کارت حافظه دارد دارد
سیستم عامل ندارد ندارد
باطری LITHIOM-ION BATTERY ۵۰W / Hour
درگاه‌ها ۱X USB 2.0
۱XType A USB3.2 (GEN1)
۲XType A USB3.2 (GEN2)
۱X Mini-Display Port 1.4 1X HDMI 2.0 1X 3.5mm Jack Audio & Mic COMBO 1X RJ45 LAN Jack
درگاه TYPE C تاندربولت است و خروجی تصویری دارد
آداپتور ۱۵۰W
ابعاد ۳۶ x 23.8 x 2.27 cm لپتاپ ۱۵.۶ اینچی
وزن بدون آداپتور ۲.۰۸KG
وسایل همراه ندارد  

سخت افزار:

GIGABYTE 01

لپتاپ G5 KF گیگابایت در رده پایه و اقتصادی قرار دارد بنابراین از نظر بسته بندی در یک کارتن قهوه ای بسته بندی شده است و وسیله خاصی همراه خود ندارد، از این رو از بخش آنباکس عبور می‌کنیم.

GIGABYTE 02

لپتاپ به رنگ نوک مدادی است. بدنه آن از جنس پلاستیک سخت است و آرم گیگابایت در پشت اسکرین لپتاپ به زیبایی نمایان است.

GIGABYTE 03

در حاشیه سمت چپ لپتاپ، دو درگاه USB 2.0 و USB 3.0 در کنار ورودی‌های ۳.۵ میلیمتری مجزای هدفون و میکروفون به چشم می‌خورد. در بالای این درگاه‌ها یک بخش پنجره ای محل خروجی هوای دستگاه است.

GIGABYTE 04

در سمت راست دستگاه، یک شیار مخصوص قرار دادن حافظه‌های SD، به همراه یک درگاه USB 3.0 از نوع Type C و درگاه گیگابیتی LAN قرار دارد.

در این بخش نیز یک حاشیه پنجره ای محل خروجی هوای دستگاه است.

GIGABYTE 05

در لبه جلو، صرفا سه LED وظیفه نشان دادن حالت روشن بودن و فعالیت حافظه ذخیره سازی و شیار کارتخوان SD را نشان می‌دهد.

GIGABYTE 06

در حاشیه پشت دستگاه، در دو طرف دو دریچه پنجره ای شکل قرار گرفته است که محل دفع حرارت فنها است. یک درگاه USB Type C، یک خروجی HDMI و یک خروجی DP-Mini نیز در این بخش قرار دارند.

GIGABYTE 07

در زیر لپتاپ یک درپوش سراسری قرار گرفته که تقریبا نیمی‌‌از آن برای عبور هوا باز است. برای ارتقا باز کردن این درب به سادگی امکان پذیر است و ارتقای رم، اس اس دی و همچنین سرویس آن را برای کاربران عادی راحت است. در زیر لپتاپ پایه‌های پلاستیکی قرار دارد تا از سر خوردن آن بر روی میز جلوگیری کند. اگر ارتفاع این پایه‌ها کمی ‌‌‌بیشتر بود، عملکرد تهویه به صورت بهینه تری صورت می‌گرفت. استفاده از خنک کننده‌های کولپد که بتوانند در بخش فوقانی ایجاد تهویه مناسبی داشته باشند، برای این لپتاپ پیشنهاد می‌شود.

GIGABYTE 08

آداپتور همراه به مانند آداپتور‌های لپتاپ‌های گیمینگ کمی‌‌ بزرگ است اما سیم بلند و مناسبی دارد.

GIGABYTE 09

آداپتور لپتاپ توان ۱۵۰ وات خروجی دارد.

GIGABYTE 10 1

از نظر طراحی لپتاپ G5 KF گیگابایت ظاهری کلاسیک دارد. لبه‌های نمایشگر حتی الامکان باریک ساخته شده اند تا وسعت بیشتری به پنل مانیتور بدهند. لپتاپ ۱۵.۶ اینچی لپتاپ G5 KF گیگابایت وزنی برابر ۲ کیلوگرم دارد. بنابراین حمل آن بسیار آسان است. ابعاد دستگاه برابر ۳۶ در ۲۳.۸ با ضخامت ۲.۲۷ سانتیمتر است.

GIGABYTE 11

برای بازکردن نمایشگر لپتاپ، می‌بایستی حتما با دست دیگر بدنه را نگهدارید. سه استیکر nVidia، Intel و گیگابایت بر روی بدنه آن چسبانده شده اند که نمایانگر برند‌های سخت افزاری این لپتاپ است.

کیبرد و تاچ پد:

GIGABYTE 12

لپتاپ G5 KF گیگابایت مجهز به کیبورد جزیره ای است. عملکرد نرم و بی صدا و مسافت به نسبت کم، از ویژگی‌های کلیدهای این لپتاپ است. خوشبختانه کیبورد کامل است و بخش ماشین حسابی دارد.

GIGABYTE 13

کیبورد لپتاپ G5 KF گیگابایت مجهز به بکلایت RGB است. از نظر شدت نور، نورپردازی کلید‌ها در اتاق روشن هم قابل مشاهده است و این نکته مثبتی است.

GIGABYTE 14

در تاریکی نمای کیبورد و نور پس زمینه آن به شکل تصویر فوق است. بخش تاچ پد ابعاد قابل قبول و عملکرد خوبی دارد. هرچند اگر گیمر باشید صد در صد از ماوس مناسب استفاده خواهید کرد اما به هر شکل، وجود یک تاچ پد Responsive در لپتاپ، همیشه یک موهبت است.

نمایشگر:

GIGABYTE 15

نمایشگر لپتاپ G5 KF گیگابایت از نوع IPS مات با دقت ۱۰۸۰p و نرخ به روز رسانی ۱۴۴ هرتزی دارد که برای کارت گرافیک RTX 4060 این دستگاه کاملا مناسب است.

GIGABYTE 16

کیفیت پخش تصویر نمایشگر مطلوب ارزیابی می‌شود. شدت نور این نمایشگر حداکثر ۲۵۰ نیت است هرچند دوست داشتیم شدت نور تصویر بیشتر بود. شدت نور نمایشگر بیشتر برای استفاده در اتاق مناسب است اما در فضاهای پر نور و یا بیرون از محل کار و منزل، نور نمایشگر ای کاش بیشتر می‌بود.

GIGABYTE 17

کیفیت تصاویر به نمایش درآمده برای این رنج قیمتی قابل قبول است.

GIGABYTE 18

زاویه دید این پنل IPS ساخت شرکت Panda از کناره‌ها کاملا رضایت بخش است.

خنک کننده و باطری:

GIGABYTE 19

باز کردن درب پشتی لپتاپ کار تقریبا راحتی بود. البته توجه داشته باشید روی پیچ‌های جلویی پلمپ مشکی رنگ قرار دارد پیش از ارتقا و بازکردن درب زیر لپتاپ در طول مدت زمان گارانتی، حتما موضوع را با آواژنگ در میان بگذارید و از طریق آنها برای ارتقا اقدام کنید تا ضمانت لپتاپ باطل نشود.

GIGABYTE 20

پس از بازکردن لپتاپ، دو فن در دو طرف خود نمایی می‌کند. مجموع ۵ لوله‌ مسی انتقال حرارت وظیفه دفع گرمای پردازنده و کارت گرافیک را بر عهده دارند.

دریچه ورودی هوا به بخش فن به اندازه کافی باز است و تمیز کردن این فنها راحت انجام می‌شود.

جلوتر اشاره خواهیم کرد که در مجموع سیستم کولینگ لپتاپ برای این کلاس و رنج قیمتی قابل قبول است. بسیاری از دیگر برند‌ها حتی زحمت نصب فن دوم را برای لپتاپ‌های گیمینگ پایه به خود نمی‌دهند. اما شرکت گیگابایت از دو فن در دو طرف برای خنک سازی این لپتاپ بهره گرفته است.

GIGABYTE 21

برای باطری شرکت گیگابایت از باطری NP50BAT-04-54 با ظرفیت ۳۴۱۰ میلی آمپر در ساعت بهره گرفته است. این باطری تقریبا ۳ ساعت کار مداوم را جواب میدهد.

GIGABYTE 22

البته برای گیمینگ مدت دوام باطری حدود ۱ ساعت است و بهتره است به هنگام بازی حتما از آداپتور لپتاپ استفاده کنید تا حداکثر کارایی را در بخش گرافیک داشته باشید.

وبکم:

GIGABYTE 23

برای وبکم شرکت گیگابایت از یک دوربین Chicony USB2.0 Camera در بالای نمایشگر با دقت ۷۲۰p@30fبهره گرفته است که به هنگام فعالیت چراغ LED کنار آن روشن می‌شود.

قدرت پردازش:

GIGABYTE 24

پردازنده Core i5 12500H از جمله پردازنده‌های High Performance نسل ۱۲ اینتل است. این پردازنده هیبریدی ۴ هسته نوع P و ۸ هسته نوع E دارد تا با مجموع ۱۶ رشته پردازشی از پس اغلب بازی‌ها بر آید. این پردازنده دارای فرکانس بوست ۴.۵ گیگاهرتز و مجهز به گرافیک مجتمع داخلی Intel Iris Xe است.

GIGABYTE 25

در قسمت حافظه موقت، این لپتاپ مجهز به دو ماژول ۸ گیگابایتی از نوع DDR4 است. رم مذکور فرکانس ۳۲۰۰MHz دارد اما لپتاپ از آن در فرکانس ۲۶۶۶MHz با تایمینگ CL19 استفاده می‌کند. برای بازی و انواع کاربری‌ها ما اصرار داریم حتما از رم در چینش ۲ کاناله استفاده کنید و از این نظر بخش رم این لپتاپ دو کاناله و برای گیمینگ مناسب است.

GIGABYTE 26

در بنچمارک AIDA64 میزان پهنای باند در دسترس و زمان تاخیر رم نمایان است.

بخش گرافیک:

GIGABYTE 27

مشخصات گرافیک مجتمع Intel Iris Xe و همچنین گرافیک RTX 4060 به کار گرفته شده در این لپتاپ را مشاهده می‌کنید. فرکانس GPU گرافیک RTX 4060 به کار رفته در این لپتاپ، در حالت Boost به ۲۲۴۵ مگاهرتز می‌رسد. سرعت حافظه گرافیک نیز به ۱۶Gbps می‌رسد.

دمای کاری:

عملکرد کلی سیستم کولینگ لپتاپ G5 KF گیگابایت راضی کننده است. ما بنا بر اقتضای بررسی لابراتوار این لپتاپ را تحت شرایط سخت و دشوار قرار دادیم و نتایج زیر از عملکرد حرارتی آن بدست آمد.

GIGABYTE 28

پردازنده ۱۲۵۰۰H به هنگام سنگین ترین تست‌ها به دمای ۸۲ درجه می‌رسد که کاملا مطلوب است. فقط آنچه که مهم است باز بودن زیر لپتاپ به هنگام بازی است.

اگر لپتاپ را برای بازی در طولانی مدت استفاده می‌کنید حتما از یک کولپد مناسب استفاده کنید. تمام لپتاپ‌های گیمینگ بدون خنک سازی از زیر دستگاه دچار Throttle می‌شوند، بنابراین حتما سمت دریچه هوای زیر لپتاپ باید باز باشد و حتی الامکان از کولپد استفاده شود.

GIGABYTE 29

برای گرافیگ نیز حداکثر دما برای GPU برابر ۸۳ درجه بود اما خوشبختانه داستان به Throttle نکشید و در مرز قابل مهار توسط کولر باقی ماند.

درایو ذخیره سازی:

لپتاپ گیمینگ گیگابایت مدل GIGABYTE G5 KF 2023 به صورت پیش فرض فقط با یک حافظه ۵۱۲ گیگابایتی SSD عرضه می شود که برای کاربری جدی گیمینگ نیاز به ارتقا و اضافه کردن حجم دارد.

GIGABYTE 30

در بخش ذخیره سازی لپتاپ G5 KF گیگابایت به صورت پیش فرض مجهز به یک SSD از نوع NVMe PCIe Gen.4 است. خوشبختانه یک درگاه M.2 دیگر نیز در کنار آن قرار دارد که می‌توانید در صورت نیاز حجم حافظه را در آینده افزایش دهید. توجه داشته باشید درگاه دوم البته از نوع NVMe PCIe Gen.3 x4 است.

GIGABYTE 31

مدل حافظه SSD پیش فرض روی دستگاه GIGABYTE AG4512G-SI B10 است. حداکثر دمای کاری ۶۹ درجه ای آن با توجه به Gen.4 بودن و این موضوع که درون لپتاپ بدون سینک خنک کننده استفاده شده است، قابل درک است.

GIGABYTE 32

تست سرعت GIGABYTE AG4512G-SI B10 را در بنچمارک Anvil مشاهده می‌کنید. سرعت این حافظه که در کلاس Gen.4 قرار دارد، تقریبا متوسط ارزیابی می‌شود که با توجه به کلاس اقتصادی لپتاپ، در حد انتظار است.

GIGABYTE 33

تست بنچمارک کریستال را از اس اس دی لپتاپ مشاهده می‌کنید.

شبکه:

در بخش شبکه، شرکت گیگابایت با استفاده از کارت شبکه INTEL Wi-Fi 6E AX211 ساخت اینتل در کنار بلوتوث نسخه ۵.۲، سنگ تمام گذاشته است. این مجموعه تمام آن چیزی است که شما امروزه در بخش اتصالات بی سیم به آن نیاز دارید. این دستگاه همچنین دارای یک درگاه LAN  گیگابیتی منشعب از کنترلر RTL8168/8111 است.

بخش نرم افزاری:

لپتاپ گیمینگ گیگابایت مدل GIGABYTE G5 KF 2023 دارای یک سیستم نرم افزاری یک پارچه به نام Control Center است.

GIGABYTE 34

این لپتاپ فاقد سیستم عامل است، از این رو پس از نصب سیستم عامل، می‌بایستی درایور‌ها را از سایت گیگابایت دانلود کرد. نرم افزار مهم این لپتاپ، Control Center را نیز باید از سایت گیگابایت دانلود و نصب کنید.

GIGABYTE 35

در نرم افزار کنترل سنتر شما به کلیه تنظیمات حیاتی لپتاپ، اعم از شدت نور صفحه نمایش، صدا، مانیتورینگ پردازنده و گرافیک دسترسی دارید. شما همچنین می‌توانید با انتخاب پروفایل‌های مختلف، بر اساس شرایط استفاده از لپتاپ، سیستم کولینگ لپتاپ را بهینه کنید.

مثلا می‌توانید با انتخاب حالت Entertainment صدای کولینگ را کمتر کنید تا به تماشای فیلم بپردازید و یا با انتخاب Performance به هنگام گیم و یا رندر، از حداکثر ظرفیت سیستم کولینگ لپتاپ استفاده کنید.

GIGABYTE 36

کیبورد لپتاپ از نوع RGB است و همچنین شدت نور آن از طریق این برنامه قابل تنظیم است.

GIGABYTE 37

همانطور که مشاهده می‌کنید، شما می‌توانید به کلیه کلیدهای این کیبورد برنامه بدهید و یا حرکات Macro را ذخیره کنید.

GIGABYTE 38

کلیه تنظیمات مخفی لپتاپ از طریق این نرم افزار در دسترس کاربر قرار دارد.

GIGABYTE 39

شما همچنین می‌توانید نسبت به عملکرد ماوس متصل به دستگاه نیز از طریق این نرم افزار شخصی سازی خود را اعمال کنید.

GIGABYTE 40

در بخش Power، شما می‌توانید تعیین کنید پس از چند درصد از شارژ، لپتاپ عمل شارژ باطری را متوقف کند. این موضوع برای دوام بیشتر باطری بسیار حیاتی است. مثلا می‌توانید با تعیین ۸۰ درصد، طول عمر باطری را دو چندان کنید.

GIGABYTE 41

از دیگر امکانات نرم افزاری Control Center، امکان مانیتورینگ اس اس دی و به روز رسانی فیرمور آن است.

تست‌های بازی:

لپتاپ G5 KF گیگابایت برای بازی یک گزینه اقتصادی و ایده آل است.

GIGABYTE 42

این لپتاپ با توجه به کارت گرافیک RTX 4060 خود و نمایشگر FHD می‌تواند عملکرد مطلوبی را در بازی‌ها از خود نشان دهد.

GIGABYTE 43

به سراغ ۳D Mark و تست Time Spy می‌رویم. این بنچمارک یک تست گیمینگ محسوب می‌شود و امتیاز گرافیک (ستون وسط) قدرت گیمینگ لپتاپ را نشان می‌دهد.

GIGABYTE 44

بنچمارک Unigine Superposition با استفاده از موتور Unigine 2.0 به خلق تصاویری بدیع از یک اتاق کار و حرکت دوربین در آن می‌پردازد. این نرم افزار بسیار سنگین، قدرت سیستم شما را برای اجرای نرم افزار‌های شبیه سازی سه بعدی، Post-Processing، گیمینگ، و حرکت دوربین در میان یک ساختمان همزمان با اجرای الگوریتم‌های پیچیده رهگیری نور SSRTGI تحت فشار قرار می‌دهد و میزان توانایی آن را با امتیاز بیان می‌کند. دوستانی که به دنبال تهیه یک سیستم مناسب گیم و همچنین نرم افزار‌های شبیه سازی سه بعدی، واقعیت مجازی VR، انیمیشن، و صد البته گیمر‌ها، توجه ویژه ای به نتایج این بنچ مارک داشته باشند.

GIGABYTE 45

یکی از بهترین تست‌های بازی، بنچمارک Final Fantasy است که سرعت لود شدن مراحل بازی را بر روی اس اس دی لپتاپ مورد سنجش قرار می‌دهد.

تست‌های رندر:

لپتاپ‌های گیمینگ عموما مصارف رندرینگ هم دارند و طراحان سه بعدی و انیمیشن کاران آنها را به القوه به چشم Workstation می‌نگرند. از این رو تست‌های رندرینگ را نیز از لپتاپ گیمینگ G5 KF گیگابایت را هم گرفتیم.

GIGABYTE 46

نرم افزار سینی‌بنچ (Cinebench) از معروفترین نرم افزار‌های سنجش قدرت پردازش سرعت CPU و کارت گرافیک است که یک صحنه سه بعدی را رندر می‌کند و پردازنده و کارت گرافیک شما را به اندازه معقولی تحت فشار قرار می‌دهد.

GIGABYTE 47

نسخه جدید سینی بنچ ۲۰۲۴ را نیز بر روی این لپتاپ تست کردیم. هر چه سیستم شما بتواند صحنه مورد نظر را با سرعت بیشتری رندر کند، برنامه امتیاز بالاتری به آن می‌دهد. ما از سینی‌بنچ به صورت متمرکز برای سنجش قدرت پردازنده هم به صورت چند رشته پردازشی و هم به صورت تک رشته پردازشی استفاده می‌کنیم.

GIGABYTE 48 1

در سینی بنچ ۲۰۲۴ تست سنجش قدرت رندر کارت گرافیک را نیز داریم که به سنجش توانایی پردازشی Open CL کارت گرافیک مبادرت می‌کند.

GIGABYTE 49

موتور رندر Corona یکی از معروفترین موتور‌های رندر تصاویر واقعی در میان نرم افزار‌های رندر است که می‌تواند هم به صورت یک نرم افزار مجزا و هم به عنوان یک Plugin در برنامه‌های Autodesk 3ds Max و MAXON Cinema 4D مورد استفاده قرار گیرد. نرم افزار بنچمارک Corona Benchmark از موتور نسخه ۲۰۲۳ کرونا رندر استفاده می‌کند و می‌تواند قدرت چند رشته پردازشی پردازنده را (تا حداکثر ۷۲ رشته پردازشی) با رندر کردن تصویری واحد بسنجد. این نرم افزار بسیار سنگین است و هرچه پردازنده هسته‌های سریعتر و رشته‌های پردازشی بیشتری داشته باشد، سرعت رندر گیری در این نرم افزار بیشتر می‌شود و در نتیجه مدت زمان انجام پروژه کوتاه تر خواهد بود.

GIGABYTE 50

تست V-RAY از جمله نرم افزار‌های سنجش قدرت رندر پردازنده است که هر چه مدت زمان به پایان رساندن پروژه کوتاه تر باشد، قدرت پردازنده بیشتر است. امتیاز آن مجموع توانایی پردازنده و کارت گرافیک در رندر است.

GIGABYTE 51

یکی از بهترین نرم افزار‌های تست مبدل‌های ویدیویی، نرم افزار HEVC Decode Benchmark (Cobra) است که در سایت ثبت رکورد HWBOT مخصوص اورکلاکر‌ها یافت می‌شود. این نرم افزار با استفاده از کدک H.265 به تبدیل سه نوع ویدیو  HD، FHD، و ۴K می‌پردازد و سپس به هر بخش امتیاز داده و یک امتیاز کلی را هم برای سیستم در نظر می‌گیرد. کاربران عزیزی که در سیستم‌های خود تبدیل‌های ویدیویی دارند به نتایج این بنچ مارک توجه ویژه ای داشته باشند. لازم به ذکر است عملیات تبدیل ویدویی در این برنامه تماما بر روی پردازنده انجام می‌شود و از این لحاظ این نرم افزار تست پردازنده است.

GIGABYTE 52

نرم افزار GEEKBENCH یکی از بهترین تست‌ها برای پردازنده و کارت گرافیک است. این نرم افزار با تمرکز بر روی قدرت CPU و رم سیستم، نسبت به سنجش قدرت چند رشته و تک رشته پردازشی اقدام می‌کند. در بخش پردازنده این نرم افزار با بررسی قدرت سیستم شما در زمینه ادیت تصاویر، انجام عملیات روزانه پردازشی و Augmented Reality و Machine Learning امتیازی را به پردازنده شما می‌دهد.

GIGABYTE 53

در بخش سنجش کارت گرافیک یا  Compute Benchmark، این نرم افزار می‌تواند با انجام تست‌های متمرکز بر OpenCL و Vulkan نسبت به امتیاز دهی به بخش گرافیکی سیستم شما اقدام می‌کند. امتیاز Compute Benchmark بیانگر قدرت کارت گرافیک در نرم افزار‌های تدوین ویدیو، تدوین عکس، و همچنین گیمینگ، بر اساس قدرت هسته‌های Vulkan و OpenCL است.

تست‌های عمومی:

تست‌های زیر شامل سنجش توانمندی کلی لپتاپ در انجام کلیه پردازش‌ها است

GIGABYTE 54

به سراغ تست PCMARK 10 می‌رویم که مهمترین بنچمارک برای تولید کنندگان محتوی به شمار می‌رود. این تست شامل طیف متنوعی از تست‌های کاری روزمره به همراه تست‌های سنگین کاربردی رندرینگ است. این برنامه امتیازات مشخصی را به هر بخش از یک سیستم اعطا می‌کند. همانطور که در تصویر مشخص است، نتیجه ی تست Essentials، شامل تست سرعت اجرای برنامه‌ها، ویدیو کنفرانس، و گشت و گذار در اینترنت نتیجه فوق العاده ای دارد همچنین در بحث Productivity، شامل تست‌های اداری، از جمله صفحات محاسبانی، نوشتار و عملکرد Office نتیجه عالی است. در بخش تولید محتوی دیجیتال هم این نرم افزار امتیاز خوبی را به این لپتاپ اعطا کرده است. پکیج نرم افزاری PC MARK 10 یک تست ترکیبی اداری و رندرینگ است، و تقریبا یک لپتاپ را از همه‌ی جهات می‌سنجد.

GIGABYTE 55

بنچ مارک Passmark نیز شامل مجموعه کاملی از تست‌ها برای سنج قدرت پردازنده، رم، حافظه ذخیره سازی و توانایی کارت گرافیک است که در نتیجه آن، یک امتیاز کلی به دستگاه داده می‌شود.

نتیجه گیری:

لپتاپ گیمینگ گیگابایت مدل GIGABYTE G5 KF 2023 در کلاس اقتصادی و رنج قیمتی ۵۰ میلیون تومان یک گزینه قابل پیشنهاد به کژوال گیمرها، دانشجویان و دانش آموزان به شمار می‌رود.

از نظر گیمینگ به لطف وجود کارت گرافیک RTX 4060، می‌توان اکثر بازی‌ها را با تنظیمات متوسط رو به بالا بر روی این لپتاپ به خوبی اجرا کرد. از نظر قدرت پردازشی، پردازنده Core i5 12500H می‌تواند از پس اجرای بازی‌ها بر آید.

درایو ذخیره سازی پیش فرض دستگاه از نوع SSD NVMe کلاس PCIe Gen.4 است، اما فقط ۵۱۲ گیگابایت ظرفیت دارد که این میزان برای هر نوع کاربری کم است. خوشبختانه گیگابایت یک درگاه اضافی M.2 دیگر نیز برای این لپتاپ در نظر گرفته تا به راحتی بتوان ارتقا داد.

ارتباطات شبکه این لپتاپ با وجود Wi-Fi 6E اینتل و بلوتوث نسخه ۵.۲ و LAN گیگابیتی از هر لحاظ کامل است. نمایشگر ۱۴۴ هرتزی با کیفیت و شدت نور قابل قبول از دیگر خصوصیات این لپتاپ است.

تنوع پورتها در کلاس اقتصادی این لپتاپ به اندازه است، و تقریبا نیازهای یک کاربر را بر طرف می‌کند.

شرکت گیگابایت در بخش کولینگ به نظرم عملکرد خوبی داشته است و توانایی کولینگ لپتاپ قابل قبول است.

نکته مهم دیگری که در مورد این لپتاپ می‌توان ذکر کرد، ضمانت سه ساله آواژنگ، نماینده رسمی‌ گیگابایت در ایران است، که این ضمانت از نوع تعویض است و اگر هر مشکلی برای لپتاپ بوجود آید، شرکت آواژنگ طبق شرایط ضمانت آن را تعویض خواهد کرد.

در پایان، با توجه به عملکرد و رضایت کلی که از این لپتاپ داشتیم، با توجه به رنج قیمتی، و توانمندی آن، نشان پیشنهاد شده توسط مجله سخت افزار را به آن اعطا می‌کنیم.

GIGABYTE 56
مزایا:

  • دارای ضمانت تعویض
  • ضمانت ۳ ساله آواژنگ
  • دارای نمایشگر ۱۴۴ هرتزی
  • فاقد سیستم عامل اورجینال
  • کارت شبکه بی سیم قدرتمند
  • مجهز به SSD از نوع Gen.4
  • طراحی بدنه بسیار خوب و محکم
  • کیبورد مجهز به نور پس زمینه RGB
  • مجهز به کارت گرافیک مستقل RTX 4060
معایب:

  • ای کاش پردازنده نسل ۱۳ بود
  • هیچ وسیله همراه اضافی ندارد
  • خرید کول پد برای خنک نگه داشتن لپتاپ توصیه می‌شود
پیشنهاد سخت‌افزارمگ:

  • اگر به دنبال یک لپتاپ گیمینگ خوش ساخت و خوش قیمت هستید، لپتاپ گیمینگ G5 KF گیگابایت یک گزینه اقتصادی مناسب است.

۸.۷امتیاز۸.۹راندمان سخت افزاری۸.۶صفحه نمایش۷.۹کولینگ لپتاپ۸.۹طراحی۸.۹باطری۹صفحه کلید و تاچ پد۸.۹ارزش خرید

Adblock test (Why?)

منبع خبر


دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.