ایجاد پارک علم و فناوری مشترک ایران و پاکستان در چابهار

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از ایجاد پارک علم و فناوری مشترک ایران و پاکستان در چابهار خبر داد.

به گزارش سیناپرس از روابط عمومی وزارت علوم، محمدعلی زلفی‌گل، امروز (چهارشنبه) در دیدار با رئیس کمیسیون آموزش‌ عالی پاکستان با بیان اینکه کشور دوست و برادر پاکستان برای جمهوری اسلامی ایران حائز اهمیت است، اظهار داشت: هم از جنبه مذهبی و دینی و هم از جهت فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی مناسبات بسیار زیادی بین دو کشور است و مشترکات بسیاری نیز وجود دارد که این امر زمینه ارتباطات عمیق بین دو کشور را رقم می‌زند.

وی تصریح کرد: خوشبختانه هیچ محدودیتی برای توسعه روابط بین دو کشور ایران و پاکستان وجود ندارد و از همکاری در عرصه‌های مختلف به ویژه علم، فناوری و نوآوری هر دو کشور استقبال می‌کنند.

وزیر علوم در بخش دیگر سخنان خود از ایجاد پارک علم و فناوری مشترک ایران و پاکستان در چابهار خبر داد و گفت: آمادگی داریم در زمینه جذب دانشجو از پاکستان و همچنین اعزام دانشجویان علاقمند برای تحصیل در پاکستان برای انجام فرصت‌های مطالعاتی و طرح‌های تحقیقاتی مشترک در زمینه موضوعات مبتلابه دو کشور همکاری داشته باشیم.

زلفی‌گل خاطر نشان کرد: علاقمندیم شاهد تردد بیش از پیش اساتید و دانشمندان دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های دو کشور باشیم.

وی با تأکید بر انجام فعالیت‌های تحقیقاتی و فناوری مشترک اظهار امیدواری کرد، بروندادهای مشترک در بحث کتب، مقاله، ثبت اختراعات و ثبت فناوری و حتی تاسیس شرکت‌های دانش بنیان داشته باشیم.

وزیر علوم با اشاره به اشتراکات متعددی بین دو کشور پاکستان و ایران که محور و مدار همکاری‌های مشترک است، زبان فارسی و علامه اقبال لاهوری که مورد احترام دو کشور است را از جمله این اشتراکات دانست.

وی با اشاره به بحث ترویج زبان فارسی و اردو خاطرنشان کرد: دوستان پاکستانی می‌توانند رشته زبان اردو را در دانشگاه‌های ما تاسیس کنند.

زلفی‌گل در ادامه سخنان خود حمایت خود را از تقویت کرسی‌های زبان فارسی در دانشگاه‌های پاکستان و همچنین تاسیس رشته ایران شناسی در دانشگاه‌های پاکستان اعلام کرد.

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه هر دو کشور درخصوص مبارزه با تروریسم با هم همکاری و همفکری دارند و ستاد کل نیروهای مسلح دو کشور هرگونه اقدام تروریستی را محکوم کرده که این جای تقدیر دارد.

وزیر علوم در خاتمه با بیان اینکه در عرصه علمی هرگاه از بین مرزهای دو کشور تاجر، دانشمند، دانشجو و توریست رد و بدل شود هیچ‌گاه از این مرزها سرباز عبور نخواهد کرد، اظهار امیدواری ارتباطات بین دو کشور دوست و برادر همواره مستحکم باقی بماند.

تاسیس شعبات و پردیس‌های دانشگاهی ایران در پاکستان و بالعکس

مختار احمد رئیس  کمیسیون آموزش‌ عالی پاکستان نیز در این نشست اظهار داشت: در آخرین ملاقات با وزیر علوم، تحقیقات و فناوری کشور ایران توافق همکاری صورت گرفت و مقرر شد که مردمان دو کشور دوست و برادر ارتباطات خوب و بهتری داشته باشند.

وی درخصوص زمینه‌های همکاری خاطرنشان کرد: علاوه بر همکاری در زمینه‌هایی مانند برگزاری همایش‌های مشترک، تبادل استاد و دانشجو، تاسیس شبعات و پردیس‌های دانشگاهی ایران در پاکستان و بالعکس را نیز باید به فهرست همکاری‌ها اضافه کنیم.

رئیس کمیسیون آموزش‌ عالی پاکستان درخصوص افتتاح مرکز آموزش زبان فارسی در پاکستان و زبان اردو در ایران بیان کرد:  اخیراً تفاهم‌نامه همکاری با دانشگاه قم به امضاء رسید و بر اساس آن مقرر شد که مرکز زبان آموزی زبان فارسی را در پاکستان دایر کنیم و امیدواریم به توافق برسیم که کرسی آموزش زبان اردو را نیز در ایران تاسیس کنیم.

وی افزود: برای ما همکاری‌ها صرفاً دوجانبه نیست بلکه قصد داریم ارتباطات به گونه‌ای باشد که منجر به ارتباطات جهانی شود و از این دیپلماسی تحصیلی و آموزشی به عنوان بن‌سازه‌ای استفاده شود تا ارتباطات بیشتری با کشورهای دوست، برادر و مسلمان داشته باشیم.

مختار احمد در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: دو ملت ایران و پاکستان به دلیل موضوعاتی چون اقلیم، آب و تروریسم در رنج و عذاب هستند و هر دو کشور هم رای بوده و باید با کمک یکدیگر این مشکلات را مرتفع کنند.

رئیس کمیسیون آموزش‌ عالی پاکستان افزود: همچنین مقرر شده است دانشگاه‌های دو کشور کنسرسیومی را تشکیل دهند که قرار است نخستین جلسه آن به میزبانی کشور ایران برگزار شود تا روسای دانشگاه‌های دو کشور با همتایان خود ملاقات و دیدار داشته باشند.
مختار احمد تصریح کرد: طی دیدارهایی در دو روز گذشته در شهر قم انجام شد، ۱۵ تفاهم نامه همکاری  از جمله تفاهم‌نامه  با جامعه المصطفی به امضا رسید.

وی با بیان اینکه مرزهای نزدیک و مشترکی با کشور ایران داریم، خاطرنشان کرد: همکاری‌های بین دو کشور دوست و برادر پاکستان و ایران باید تبدیل به الگویی برای امت اسلامی شود تا این پیام را به دنیا مخابره کند که به دنبال صلح و احترام متقابل هستیم؛ بدون آموزش، فناوری و علم عملاً امکان پیشرفت نخواهیم داشت.

مختار احمد در پایان سخنان خود اظهار امیدواری کرد با شروع همکاری‌ها بتوانیم قدرتمند شویم و خوش‌بین هستم که با تصمیماتی که امروز گرفته خواهد شد، نسل آینده به ما افتخار خواهد کرد و امیدواریم خداوند این حکمت را عطا کند که بتوانیم به نسل جوان آینده کمک کنیم.

نوشته ایجاد پارک علم و فناوری مشترک ایران و پاکستان در چابهار اولین بار در خبرگزاری سیناپرس. پدیدار شد.

لینک منبع خبر


دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.