«خلیج مکزیک یا خلیج آمریکا؟»؛ مکزیک در حال آمادهسازی شکایت از گوگل است
مکزیک اعلام کرد که این کشور در صورت لزوم میتواند علیه شرکت گوگل بهدلیل تغییر نام «خلیج مکزیک» به «خلیج آمریکا» شکایت کند.
اعلام آمادگی مکزیک برای شکایت از گوگل پس از تغییر نام «خلیج مکزیک» در «گوگلمپس» برای کاربران آمریکایی مطرح شده است. گوگل پس از تصمیم دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا برای تغییر نام این منقطه، این تغییر را در گوگلمپس انجام داده است.
بر اساس اعلام مکزیک، در صورتیکه گوگل به نام «خلیج آمریکا» پایبند باشد، این کشور میتواند به دادگاه مراجعه کند. نام «خلیج مکزیک» مدتهاست که در سطح بینالمللی شناخته شده است.
کلودیا شینباوم، رئیس جمهور مکزیک روز پنجشنبه گفت که دستور رئیسجمهور آمریکا فقط بر بخشی از خلیج مکزیک که تحت حاکمیت آمریکا قرار دارد، تاثیرگذار است. بنا به گفته او، کنترل بخش وسیعی از خلیج مکزیک برعهده مکزیک است.
البته هنوز مشخص نیست که مکزیک شکایت احتمالی خود را در چه نهادی ثبت خواهد کرد.
گوگل ماه گذشته میلادی در حساب کاربری خود در شبکه ایکس اعلام کرد بر اساس یک رویه ثابت، تغییر نامها را زمانیکه در منابع رسمی دولتی بهروزرسانی شوند، در سیستم خود اعمال میکند.
از روز پنجشنبه، نحوه نمایش نام خلیج مکزیک در نقشههای گوگل به موقعیت مکانی کاربر و سایر دادهها وابسته شده است. اگر کاربر گوگلمپس در آمریکا باشد، نام این خلیج را «خلیج آمریکا» مشاهده میکند، اما اگر کاربر در مکزیک باشد، نام آن همچنان «خلیج مکزیک» نمایش داده میشود. کاربران گوگلمپس در بسیاری از کشورهای جهان نیز هر دو نام «خلیج مکزیک» و «خلیج آمریکا» را مشاهده میکنند.
شینباوم بارها از نام خلیج مکزیک دفاع کرده و گفته که استفاده از این نام به سال ۱۶۰۷ برمیگردد و توسط سازمان ملل متحد نیز بهرسمیت شناخته شده است.
به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
مکزیک و آمریکا پیش از این نیز درباره نامگذاری برخی مناطق جغرافیایی مهم با یکدیگر اختلاف نظر داشتهاند، بهعنوان نمونه میتوان به یک رود مرزی بین آمریکا و مکزیک اشاره کرد که نامش در مکزیک «ریو براوو» است اما در آمریکا با نام «ریو گراند» شناخته میشود.
کاخ سفید با جلوگیری از ورود خبرنگاران خبرگزاری آسوشیتدپرس به چندین رویداد خبری در هفته جاری، اعلام کرده که این اقدام را بهدلیل سیاست این خبرگزاری در مورد نام خلیج مکزیک انجام داده است.
این در حالی است که آسوشیتدپرس در کنار استفاده از نام «خلیج مکزیک» اما به تغییر نام این منطقه توسط دولت ترامپ نیز اشاره میکند.