اگر برایتان باور پذیر باشد، قرار است فناوریای راهی بازار شود که با روشن کردن چراغ قوه گوشی (بخش Light) به اینترنت وصل شوید.
فناوری LiFi چیست و چه کاربردی دارد؟
اخبار فناوری Light Fidelity به روزترین اخبار منتشر شده در حوزه فناوری انتقال داده در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۴ است. این فناوری که از امواج نوری (فوتون با سرعت موج الکترومغناطیسی با طول موج مشخص به نسبت باریکه نور) برای انتقال داده میان دستگاهها استفاده میکند در حالی که تا به امروز کانکشن وای فای از امواج رادیویی برای انتقال داده استفاده میشود. بزرگترین مزیت فناوری LiFi نسبت به WiFi سرعت آن است. زمانی که قصد استفاده از LiFi را برای ارسال پیام دارید، شما از سرعتی ۱۰۰ برابری بهرهمند خواهید شد. انتقال داده توسط لای فای شبیه به وای فای قابل مشاهده نیست.
چه زمانی امکان استفاده از فناوری LiFi برای عموم مردم به وجود می آید؟
زودترین زمانی که برای استفاده از فناوری لای فای به ذهن خطور میکند، حدود ۲ سال آینده است. ما کشف این فناوری را در دنیا را مدیون فیزیکدان آلمانی Harald Haas هستیم؛ البته که تحقیقات مربوط به این حوزه نظریه آن اولین بار در کمپانی فرانسوی Oldecomm در سال ۲۰۰۸ مطرح شد. در حقیقت اولین بار که موشک آریان ۶ به فضا فرستاده شد، برای سنجیدن ۴ آزمایش به فضا پرتاب شد که آزمایش LiFi هم یکی از آن آزمایشها به حساب میآمد.
مزایای LiFi نسبت به WiFi
لامپهای led همان وسیلههایی هستند که با استفاده از آنها قرار است تا اینترنت LiFi به دست عموم مردم برسد. پالسهای نوری که از لامپهای ال ای دی ساطع میشود در واقع مانند کدهای مورس عمل کرده و دادهها را میان کاربران انتقال میدهند.
امنیت LiFi بیشتر نسبت به WiFi
در دنیای بی رحم امروزی با اینکه نیاز به استفاده از وای فای در تمامی خانهها دیده میشود؛ اما عدهای هنوز هستند که دوست ندارند به دلیل مضرات پخش امواج رادیویی برای ذهن از دستگاه مودم و در مجموع فناوری وای فای تا حد امکان استفاده کنند که البته واقعیت هم دارد؛ اما چارهای نیست. با ورود لای فای امنیت بیشتری به فضا وارد خواهد شد؛ چرا که بیرون گریزی سیگنال دادههای فوتونهای نوری بسیار کمتر از امواج رادیویی است و ضررهای کمتری هم در پی دارد و قرار داشتن یک دیوار میان دستگاه ساطع کننده با مغز انسان میتواند بسیاری از دل نگرانیها را از بین ببرد.
دسترسی آسان تر به نور و چراغ برای داشتن لای فای
به احتمال خیلی فراوان فناوری قرار گرفتن فرستندههای LiFi تا زمان عرضه آن در دنیا به بازار معرفی میشود و جای خود را به خوبی پیدا میکند، بنابراین درصورتیکه به همین شکل پیش رود، دسترسی به اینترنت LiFi و استفاده از خدمات انتقال داده آن برای تمام مردم آسانتر خواهد بود.
سرعت بالاتر LiFi نسبت به WiFi
اگر در جریان باشید، در حال حاضر سرعت انتقال داده با WiFi حدود ۱ گیگابیت بر هر ثانیه است (۱Gbps) در صورتیکه با ورود لای فای این سرعت انتقال داده به ۲۲۴ گیگابیت بر هر ثانیه هم میرسد. این فناوری به معنای واقعی میتواند مفیدترین کمک دست انسان در سالهای آینده باشد، بنابراین آن را بهتر است که جدی بگیریم.
معایب LiFi
بیا توجه به اینکه هر اقدامی در دنیا دارای مزایا و معایبی است، لای فای هم فناوری بی عیبی نیست. البته با اینکه ۲ سال تا عرضه آن به عموم مردم باقی مانده؛ اما اخبار منتشر شده تا به امروز حاکی از عدم فعالیت این فناوری در فضای باز بودهاند. اگر بخواهید از لای فای در فضاهایی غیر بسته استفاده کنید، به احتمال فراوان کار شما جلو نخواهد رفت و به کار افتادن LiFi در فضاهای بسته از جمله معایب این فناوری تا به امروز به حساب میآید؛ البته راه حلی که امروزه برای لای فای ارائه شده این است که مردم تا زمانی که در محیط بسته هستند، نیاز به وای فای دارند که لای فای میتواند به راحتی جایگزین آن شود و معمولا مردم برای محیطهایی خارج از خانه و فضای اداری و کاری از اینترنت داخلی استفاده میکنند (اینترنت سیم کارت)؛ به همین علت از همین امروز بر این باور هستند که وصل نشدن لای فای در فضای باز اصلا مشکل بزرگ و قابل اهمیتی شمرده نمیشود و اصلا در آینده مشکل ساز نخواهد بود و به چشم کسی نخواهد آمد.
چه سالی فناوری LiFi به دست ما خواهد رسید؟
اینطور که به نظر میرسد؛ ما همچنان چندین سال با استفاده از Li-Fi فاصله داریم. یکی از رهبران صنعت این فضای هیجان انگیز که در Oldecomm مشغول به کار است به تازگی اعلام کرده که این فناوری طبق برنامه ریزی آنها باید بین سالهای ۲۰۲۴-۲۰۲۹ آماده شود.
بررسی گوشی سامسونگ اس ۲۴ اولترا به همراه تست گیمینگ و کیفیت دوربین ها
بررسی گوشی سامسونگ گلکسی S24 Ultra
دیدگاهتان را بنویسید