IBM قدرتمندترین کامپیوتر کوانتومی جهان به نام Osprey را ساخت

IBM از قدرتمندترین پردازنده کوانتومی جهان به نام Osprey رونمایی کرد که دارای ۴۳۳ بیت کوانتومی (کیوبیت) بزرگ است. تراشه جدید سرفصل بسیاری از پیشرفت‌ها در رایانه‌های کوانتومی در نظر گرفته می‌شود.

ما دهه‌هاست که از کامپیوترهای سنتی استفاده می‌کنیم. آنها در مقایسه با کامپیوترهای کوانتومی نوپا، به طور فزاینده ای در حال عقب افتادن هستند. دآنها داده‌ها را در بیت‌های باینری، به صورت صفر و یک، ذخیره و پردازش می‌کند، کامپیوترهای کوانتونی از کیوبیت‌هایی استفاده می‌کند که می‌توانند همزمان صفر، یک یا هر دو باشند. این به طور تصاعدی قدرت پردازش را برای هر کیوبیت اضافه شده افزایش می‌دهد و به آنها امکان می‌دهد محاسباتی را انجام دهند که برای رایانه‌های معمولی غیرممکن است‌.

با قدرت ۴۳۳ کیوبیت، Osprey IBM با اختلاف زیادی پیشرفته‌ترین پردازنده کوانتومی در جهان است. این کیوبیت دو برابر رکورددار قبلی – Xanadu’s Borealis که با ۲۱۶ کیوبیتبود – و بیش از سه برابر بیشتر از Eagle خود شرکت IBM است که سال گذشته رونمایی شد و ۱۲۷ کیوبیت داشت.

Osprey معماری مشابهی با نسل قبلی خود دارد، که از یک لایه کیوبیت در بالای چندین لایه سیم‌کشی کنترل تشکیل شده  که به جمع کردن کیوبیت‌های بیشتر و کاهش نرخ خطای آنها کمک می‌کند. در ضمن یک سیستم فیلتر یکپارچه اضافه شده که به کاهش نویز و بهبود پایداری دستگاه کمک می‌کند.

آی‌بی‌ام  ادعا می‌کند که برای نمایش وضعیتی در پردازنده Osprey، یک کامپیوتر معمولی به بیت‌های بیشتری از اتم‌های موجود در جهان شناخته‌شده نیاز دارد.

IBM همچنین تغییرات دیگری را در سیستم‌های کوانتومی خود اعلام کرد. در بخش نرم افزار، تصحیح خطا بهبود یافته است و به کاربران این امکان داده شده  که به راحتی بین افزایش سرعت یا دقت انتخاب کنند. سخت افزار کلی سیستم کنترل به منظور کنترل ۴۰۰ کیوبیت در هر «رک»، با قیمت پایین‌تر از نسخه های قبلی ارتقا یافته است.

البته IBM به سال آینده به عنوان نقطه عطف واقعی نگاه می‌کند. نقشه راه این شرکت می‌گوید که پردازنده کوانتومی سال آینده، Condor، دارای ۱۱۲۱ کیوبیت خواهد بود. همچنینیک پردازنده ماژولار به نام Heron عرضه خواهد شد که می‌تواند چندین واحد ۱۳۳ کیوبیتی را در کنار هم قرار دهد تا پردازنده‌های کوانتومی قدرتمندتری بسازد.

و در نهایت، IBM Quantum System Two در اواخر سال ۲۰۲۳ منتشر خواهد شد. این سیستم ماژولار چارچوب ابرکامپیوترهای کوانتومی این شرکت را تشکیل می‌دهد که دارای چندین پردازنده با پیوندهای ارتباطی بین آنها است. همه اینها پله‌هایی در مسیر برنامه‌های IBM برای ساختن یک سیستم کوانتومی با بیش از ۴۰۰۰ کیوبیت تا سال ۲۰۲۵ هستند.

Adblock test (Why?)

منبع خبر


دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.