گاهی اوقات، صنعت گیمینگ وارد یک چرخه تکراری میشود. ناشران و توسعهدهندگان اشتباه میکنند، از اشتباهات خود درس میگیرند و سپس همان اشتباهات را مجدد تکرار میکنند. این فرایند – چه خوب یا بد – صنعت گیمینگ را هدایت کرده است. در حال حاضر، بدترین بخش این فرایند، ارائه پورتهای وحشتناک کامپیوتر (PC) برای گیمرها است.
به عنوان مثال، «سونی» (Sony) پس از مدتها پورت PC بازی «آخرین بازمانده از ما: قسمت اول» (The Last of Us: Part One) را روانه بازار کرد. بیشک بازی The Last of Us 1 یک تجربه بینظیر در صنعت گیمینگ قلمداد میشود و قطعاً کاربران PC برای انجام این اثر لحظهشماری میکردند. متأسفانه، پورت PC بازی The Last of Us یک فاجعه تمامعیار بود. البته این مسئله تنها به بازی «آخرین بازمانده از ما» ختم نمیشود؛ سال گذشته، بازیهای Wild Hearts و Wo Lung: Fallen Dynasty عملکرد بسیار ضعیفی روی کامپیوتر داشتند. اکنون کاربران نسبت به پورت PC عناوین گیمینگ بدبین شدهاند.
بااینحال، با درنظرگرفتن تمامی جوانب، بازیهای ذکرشده به معنای واقعی روی کامپیوتر بد نیستند. به بیان دقیقتر، کاربران پورتهای PC بدتری را تجربه کردهاند که قابلقیاس با عناوین فوقالذکر نیستند. ما در این مقاله به معرفی ۸ بازی میپردازیم که روی کامپیوتر عملکرد فاجعهباری داشتند. این عناوین به شکلی هستند که اصلاً بهدرستی روی PC اجرا نمیشوند، کنترل بسیار بدی دارند و حتی به مانند یک بدافزار روی سیستم عمل میکنند. در ادامه مقاله همراه «سختافزارمگ» باشید.
۸ – Resident Evil 4 (2007)
شرکت «کپکام» (Capcom) با فاصله دو سال از عرضه نسخه کنسولی بازی «رزیدنت اویل ۴»، اثر تحسینبرانگیز خود را برای پلتفرم PC منتشر کرد. در مجموع باید گفت که پورت PC سال ۲۰۰۷ بازی Resident Evil 4 یک فاجعه وحشتناک است.
به عنوان مثال، این پورت از «ماوس» به طور کامل پشتیبانی نمیکند و کاربران مجبور هستند با استفاده از گیم پدهای غیررسمی، به تجربه بازی بپردازند. از سوی دیگر، پورت PC «رزیدنت اویل ۴» عاری از یک تنظیمات گرافیکی جامع و شفاف است. کاربران همچنین در طول انجام بازی، با مشکلاتی از قبیل افت فریم، باگهای فراوان و دوربین ضعیف مواجه میشوند.
خوشبختانه، «کپکام» با عرضه نسخه Full HD بازی Resident Evil 4 در سال ۲۰۱۴، آن افتضاح پورت سال ۲۰۰۷ را پاکسازی کرد. ما به گیمرها پیشنهاد میکنیم که برای تجربه بازی Resident Evil 4 روی کامپیوتر، از نسخه ریمیک (سال ۲۰۲۳) یا نسخه HD عنوان استفاده نمایند.
۷ – Dark Souls: Prepare to Die Edition (2012)
پورت PC بازی «دارک سولز ۱» (Dark Souls 1) یک خرابکاری بزرگ برای ناشر «بندای نامکو» (Bandai Namco) محسوب میشود. البته «هیدتاکا میازاکی» (Hidetaka Miyazaki) بعدها به ضعیفبودن پورت کامپیوتر بازی Dark Souls اعتراف کرد. او گفت که پورت کامپیوتر بازی مذکور خیلی شتابزده ساخته شد و بهبود برخی از بخشهای فنی آن نیاز به زمان بیشتری داشت؛ بنابراین، این انتظار وجود داشت که پورت PC بازی Dark Souls با مشکلات متعددی روانه بازار شود.
گفتنی است مادسازان راهنماییها و آپدیتهای مختلفی برای بهبود نسخه PC بازی Dark Souls در دسترس کاربران قرار دادند تا حداقل بتوانند تعداد محدودی از ضعفها را پوشش دهند. شایان ذکر است که استودیو «فرامسافتور» (FromSoftware) از اشتباه خود درس گرفت و شمارههای بعدی سری «دارک سولز» را با بالاترین کیفیت برای کامپیوتر عرضه کرد.
۶ – Deadly Premonition: The Director’s Cut (2013)
بازی ترسناک و کلاسیک Deadly Premonition در زمان لانچ روی کنسول «ایکس باکس ۳۶۰» (Xbox 360) نتوانست نظر مثبت بسیاری از منتقدان و اهالی رسانه را جذب کند. اما متأسفانه پورت PC این بازی نیز آشدهنسوزی برای طرفداران ژانر وحشت نبود.
کاربران PC در زمان انجام بازی Deadly Premonition با صفحهنمایش و تنظیمات گرافیکی محدودی روبهرو شدند. اما بزرگترین مشکل آنجا بود که کاربران با طیف گستردهای از کرشها در طول گیمپلی دستوپنجه نرم کردند. طبق معمول، مادسازان وارد عمل شدند و توانستند چند آپدیت برای بهبود ضعفهای بازی Deadly Premonition عرضه کنند.
گفتنی است کاربران گاهی اوقات برای کاهش میزان کرشها، مجبور بودند بازی مذکور را روی حالتهای مختلف Windows Compatibility اجرا کنند. اکنون، نسخه «استیم» (Steam) بازی همچنان دارای مشکلات فراوان است و ما پیشنهاد میکنیم که این اثر شبیه به سریال «تویین پیکس» (Twin Peaks) را روی سایر پلتفرمها امتحان نمایید.
۵ – Final Fantasy VII (1998)
شکی وجود ندارد که بازی Final Fantasy VII به عنوان یکی از حماسیترین و بینظیرترین نسخه سری «فاینال فانتزی» تلقی میشود. داستان بازی Final Fantasy VII قلب آدم را میشکند و امکان گشتوگذار بیشتری را در محیط بازی ارائه میدهد.
بااینحال، گیمرهای نسل حاضر شاید ندانند که پورت PC نسخه اصلی Final Fantasy VII چه عذاب بزرگی برای کاربران قدیمی بوده است. تنها کافی است که یک جستجوی ساده در اینترنت انجام دهید و با مراجعه به انجمنهای طرفداری «فاینال فانتزی»، پورت PC این بازی را دانلود و سپس واکنشهای منفی کاربران را مشاهده کنید.
در مجموع، پورت کامپیوتر بازی مذکور اصلاً قابلاجرا نبود. شرکت «اسکوئر انیکس» (Square Enix) مدتها بعد اعتراف کرد که بازی Final Fantasy VII قرار نبود برای کامپیوتر شخصی ساخته شود و توسعه آن یک حرکت اشتباه بود. البته این مورد تنها شامل بازی Final Fantasy VII نمیشود، اکثر نسخههای قدیمی این سری روی کامپیوتر بَد و احمقانه به نظر میرسند.
۴ – Rage (2011)
«جان کارمک» (John Carmack) وعدههای جذابی پیرامون پورت PC بازی «ریج» (Rage) برای طرفداران شوترهای اول شخص ارائه میکرد. به عنوان مثال، او در طی نمایشگاه QuakeCon 2011 گفت که سرعت پورت کامپیوتر بازی Rage حدود ۱۰ برابر قویتر از پورتهای کنسولی (Xbox 360 و PS3) خواهد بود. اما متأسفانه تمامی وعدههای او پوچ و توخالی درآمدند و پورت PC بازی Rage یک نقطه سیاه در کارنامه استودیو id Software قلمداد میشود.
پورت کامپیوتر بازی شوتر Rage از باگهای گرافیکی متعدد رنج میبرد و افت فریم و بارگذاری دیرهنگام بافتها (تکسچرها) روی کاهش کیفیت بصری تأثیر میگذارند. مشکلات فنی بازی مذکور روی کامپیوتر بهقدری زیاد بود که مقالات مختلفی تحت عنوانِ «چگونه مشکلات Rage را برطرف کنیم؟» به نگارش درآمدند.
شرکت AMD درایورهایی را جهت رفع مشکلات فنی بازی Rage منتشر کرد. سپس در آخرین روزهای ماه اکتبر ۲۰۱۱، استودیو Id Software پچهای گرافیکی متنوعی را برای پورت «ویندوز» (Windows) بازی Rage عرضه کرد تا ایرادهای مربوط به ناسازگاری با کارتهای گرافیک AMD برطرف شوند. در مجموع، پورت کامپیوتر بازی «ریج» آن چیزی نبود که طرفداران انتظارش را داشتند.
۳ – Pro Evolution Soccer 2016 (2015)
گیمرهای کامپیوتر و علاقهمندان به عناوین ورزشی در طی سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶، مورد کملطفی زیادی قرار گرفتند، چراکه شرکت «کونامی» (Konami) پورتهای بسیار ضعیفی از سری Pro Evolution Soccer را برای پلتفرم PC منتشر کرد.
از میان پورتهای بد، بازی PES 2016 روی کامپیوتر بسیار «اسلوموشن» اجرا میشود و بافتها به شدت بیکیفیت هستند. چکمههای فوتبال مانند تودههای خاکی تار به نظر میرسند، لوگوها روی کیتها کاملاً واضح کِش آمدهاند و زشت هستند. نیروهای امنیتی کنار زمین فوتبال شبیه مجموعه عروسکهای PlayMobil طراحی شدهاند.
از سوی دیگر، موتور گرافیکی «فاکس» (Fox) بهخوبی روی پورت PC بازی PES 2016 بهینه نشده است، چون «کونامی» ترجیح داد این نسخه شبیه به نسخههای نسل هفتمی X360/PS3 باشد تا یک اثر کاملاً نسل هشتمی!
گفتنی است مادسازان همچنان با عرضه پچهای متنوع، سطح بصری بازی PES 2016 را برای علاقهمندان به این شبیهساز فوتبال ارتقا میدهند.
۲ – Grand Theft Auto IV (2008)
بازی Grand Theft Auto IV در زمان انتشار مورد تحسین گسترده منتقدان و اهالی رسانه قرار گرفت. البته برخی از گیمرها نظرات متفاوتی نسبت به بازی GTA IV داشتند و کمپین تبلیغاتی هایپشده «راکستار گیمز» (Rockstar Games) را مورد انتقاد قرار دادند.
بااینحال، اکثر کاربران از ضعیفبودن پورت PC بازی GTA IV همعقیده هستند. بهینهسازی بازی GTA IV روی کامپیوتر مضحک بود؛ این بهینهسازی بهگونهای بود که افرادی که سختافزار پایینتری داشتند، میتوانستند این بازی را بهتر اجرا کنند. این در حالی است که سایر افراد با تنظیمات قویتر برای حفظ نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه در سطح High جهت اجرای بدون مشکل بازی مذکور تلاش میکردند. از سوی دیگر، پشتیبانی پورت PC بازی Grand Theft Auto IV از سیستم Games For Windows، فرایند نصب را برای کاربران طاقتفرسا میکرد. پس از خاموششدن سیستم Games For Windows، شرکت Rockstar مجبور شد نسخه Steam را حذف و مشکل پشتیبانی نیز برطرف کند.
۱ – Batman: Arkham Knight (2015)
متأسفانه، یکی از بهترین و موردانتظارترین دنبالههای ابرقهرمانی تمام دوران به یکی از بدنامترین پورتهای کامپیوتر تبدیل شد. بازی «بتمن: شوالیه آرکام» (Batman: Arkham Knight) به طرز حیرتانگیزی روی کنسولهای PS4 و XOne اجرا میشود. بااینحال، نسخه کامپیوتر شخصی این بازی از مشکلات نرخ فریم رنج میبرد. به عنوان مثال، بازی روی کلاهک ۳۰ FPS با افت شدید همراه است.
باگ و کرشها در سرتاسر شهر «گاتهام» دیده و بافتها باکیفیت بسیار پایین بارگذاری میشوند. مشکلات فنی بهقدری بالا بود که شرکت WB Games فروش پورت PC بازی Arkham Knight را متوقف کرد. با انجام اصلاحات مختلف از جمله افزودن گزینههای نرخ فریم و ویژگیهای گرافیکی، فروش پورت مذکور بازی Batman از ماه آگوست سال ۲۰۱۵ مجدد آغاز شد.
به نظر شما کدام بازی روی کامپیوتر از پورت بسیار بدی برخوردار است؟ لطفاً نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید