تصویر بالا چهار جمجمهی استرالوپیتکوس مختلف یافتشده در غارهای استرکفونتین آفریقایجنوبی را نشان میدهد. این جمجمهها حتی در مقیاس زمانی خودشان هم کاملاً قدیمی و فرسوده در نظر گرفته میشوند. قدمت غار حاوی این فسیل و سایر فسیلهای استرالوپیتکوس به ۳/۴ تا ۳/۶ میلیون سال پیش برمیگردد؛ بسیار قدیمیتر از آنچه قبلاً تصور میشد. تاریخ جدید این باور دیرینه را که استرالوپیتکوس آفریقایجنوبی شاخهی جوانتری از استرالوپیتکوس آفارنسیس آفریقایشرقی بوده، رد میکند.
درواقع، تحلیلی جدید از استخوانهای قدیمی و شبیه انسان نشان داد که آنها شاید بیش از یکمیلیون سال قدیمیتر از آن چیزی باشند که پیشتر تصور میشد. محدودهی تاریخ جدید احتمال ایجاد این گونه برای انسان را بهبود میبخشد. باید یادآوری کنیم که غار استرکفونتین بهدلیل برخورداری از بقایای استرالوپیتکوس آفارنسیس مشهور است؛ اما همانطورکه گفتیم، مشخص نیست که استخوانهای مطالعهشده متعلق به این گونه هستند یا خیر.
اگر تلقی دانشمندان درست باشد، یافتههایشان میتواند درک ما از چگونگی پیدایش انسان را بازنویسی کند؛ زیرا در آن صورت، قدمت فسیلهای اخیر حتی از فسیل نمادین و معروف لوسی با قدمت ۳/۲ میلیون سال نیز بیشتر قلمداد خواهد شد. لوسی نیز یکی از فسیلهای استرالوپیتکوس آفارنسیس قدیمی در شرق آفریقا است. این گونه در کل یکی از رقبای اصلی برای تعیین شدن بهعنوان جد مستقیم ما مطرح است.