فهرست بستن

چگونه در iOS 14.5 از ویژگی جدید مسدودکننده ردیابی اپلیکیشن‌ها استفاده کنیم؟

این روزها حریم خصوصی ذهن همه کاربران را مشغول کرده است.

اپل در سیستم‌عامل iOS 14.5 چندین ویژگی جدید و پرسروصدا برای افزایش حریم خصوصی کاربران دارد. iOS 14.5 از امروز در دسترس عموم کاربران قرار گرفته است و یکی از ویژگی‌های حریم خصوصی جدید آن برای کاربران بسیار مسرت‌بخش است ولی برای برخی از شرکت‌ها مانند فیسبوک اصلا خوش‌آیند نیست.

این ویژگی جدید که به نام App Tracking Transparency شناخته می‌شود؛ اپلیکیشن‌ها را وادار می‌کند در هنگام نصب، برای ردیابی اطلاعات و فعالیت‌های شما، به طور کاملا واضح و شفافی از شما مجوز بگیرند. اگر شما اجازه ردیابی را به اپلیکیشنی ندهید؛ دیگر اجازه جمع‌آوری اطلاعات شما را نخواهد داشت.

واقعیت این است که بسیاری از اپلیکیشن‌ها نه تنها فعالیت‌های شما درون خود برنامه را ردیابی می‌کنند؛ بلکه فعالیت‌های شما در بیرون از برنامه و داخل گوشی را هم زیرنظر داشته و مشغول جمع‌آوری اطلاعات از شما هستند.

به زبان دیگر، پس از ترک برنامه هم می‌دانند به کجا می‌روید و کدام اپلیکیشن را باز می‌کنند و بیشتر اوقات خود در گوشی را صرف چه کاری می‌کنید. به همین دلیل، وقتی وارد فیسبوک می‌شوید؛ تبلیغاتی در ارتباط با محصولی که تازه در آمازون یا سایت‌های فروشگاهی دیگر مشاهده کردید را پیش‌رو می‌بینید.

تازه‌های سایت گلونی:

پیش از iOS 14.5 می‌توانید با رفتن به Settings > Privacy > Tracking و خاموش کردن گزینه Allow Apps to Request to Track، به اپلیکیشن‌ها بگویید از ردیابی شما دست بکشند و اجازه چنین کاری را به آن‌ها ندهید.

در نسخه جدید سیستم‌عامل iOS دیگر نیازی نیست پس از نصب اپلیکیشن، سراغ این تنظیم بروید؛ بلکه در همان هنگام نصب از شما سوال می‌شود می‌خواهید این اپلیکیشن جدید شما را ردیابی کند یا خیر!

اگر می‌خواهید ببینید کدام برنامه‌های نصب شده تا کنون اجازه ردیابی درخواست کردند و احتمالا شما اجازه دادید یا تنظیمات ردیابی آن‌ها را تغییر داده‌اید؛ می‌توانید به همان صفحه Tracking قبلی بروید. در همین صفحه هم می‌توانید اجازه رهگیری را بدهید یا لغو کنید:

وارد اپلیکیشن settings آیفون شوید و Privacy > Tracking را انتخاب کنید.

در بخش Allow Apps to Request to Track می‌توانید فهرستی از اپلیکیشن‌هایی که درخواست اجازه ردیابی داده‌اند را مشاهده کنید. در اینجا می‌توانید مجوز ردیابی اطلاعات و فعالیت‌های خود برای هر اپلیکیشن را به طور خاص تایید یا لغو کنید.

و البته هنوز هم می‌توانید برای غیرفعال کردن ردیابی اپ‌ها چه در حال حاضر و چه در آینده گزینه Allow Apps to Request to Track را خاموش کنید.

Let’s block ads! (Why?)

لینک منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *