نخستین جشنواره ملی عکس و فیلم کوتاه زبانی توکا، با شعار آگاهی زبانی و پایایی فرهنگی، با حمایت آموزشگاه زبان سفیر در دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب برگزار میشود. این جشنواره، در تاریخ ۲۳ شهریور ۱۴۰۳ در سالن شهید باکری، واقع در مجتمع دانشگاهی ولیعصر واحد تهران جنوب برگزار خواهد شد. علاقهمندان، تا تاریخ ۱۵ مرداد ۱۴۰۳ فرصت دارند آثار هنری خود را در قالب فیلم و عکس و با موضوعات زبانی، برای دبیرخانه جشنواره ارسال نمایند.
اهداف اصلی جشنواره
مهمترین هدف جشنواره عکس و فیلم زبانی توکا، در شعار آن مشهود است؛ آگاهی زبانی و پایایی فرهنگی. مرکز مطالعات زبان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، در راستای فعالیتهای علمی و پژوهشی خود، بر آن است که با برگزاری این جشنواره، قدمی موثر در مسیر فرهنگ و ادب این سرزمین بردارد. زبانها، به الفبا و آواهای صوتی گوناگون محدود نمیشوند و میتوانند معنایی فراتر از عادتهای ما خلق کنند. معناهایی که به کلیشهها، روابط انسانی، شعارها و مفاهیم ارتباطی رایج میان انسانها جهت میدهند و باعث خلق دنیایی جدید میشوند. زبان مقولهای است که از ژرفترین بخشهای زندگی انسان تا سطحیترین مقولههای اجتماعی را در بر میگیرد. شما میتوانید در واژههای منقطع یک کودک نوپا، چراغ قرمز سر چهارراه، دیوارنوشتههای زیبا و نازیبا، بیلبوردهای تبلیغاتی بزرگ و کوچک و حتی در ساکتترین گوشههای ذهن خود، ردپایی از زبان را بیابید. هدف جشنواره توکا، این است که این نمودهای زبانی، در قالب عکسها و فیلمهای کوتاه هنری به تصویر در بیاید تا بلکه بتوانند تاثیری عمیق و پایدار در فرهنگ زبانی جامعه بگذارند. برای اطلاعات بیشتر به صفحه اصلی خبر به آدرس https://gosafir.com/fa/jashnvareh-tooka/ مراجعه کنید.
چرا فیلم و عکس؟
شاید برای شما هم سوال باشد که چرا قالب آثار در جشنواره توکا، به فیلم کوتاه و عکس محدود میشود؛ حال آنکه ما زبان را بیشتر به عنوان مقولهای متنی و صوتی میشناسیم، نه تصویری!
پاسخ اینجاست که فیلم کوتاه و تصویر، به صورت آنی، میتواند به اندازه سالها سخن علمی و پژوهشی تاثیرگذار باشد. آنچه میبینیم، بر لوح ذهن ما نقش میبندد و ناخودآگاه، ذره ذره وارد روزنههای زندگیمان خواهد شد. به همین دلیل، در این جشنواره قالب اصلی آثار به شکل فیلم کوتاه و عکس تعیین شده است تا بیشترین تاثیر را بر ذهن مخاطبان عام و خاص داشته باشد.
محورهای موضوعی و مضامین جشنواره توکا
در صورتی که قصد دارید در این جشنواره شرکت کنید، میتوانید آثار خود را به شکل فیلم کوتاه یا عکس در یکی از مضامین زیر برای دبیرخانه جشنواره ارسال کنید:
- زبان و شهر و شهروندی
- زبان و اقوام و گویشها
- زبان و مراکز آموزشی
- زبان و هنر و میراث فرهنگی و گردشگری
- زبان و پیشهها، سازمانها و ادارات
- زبان و سلامت و ورزش
- زبان و دین و اخلاق و ادب
- زبان و خانواده
- زبان و فناوری
- زبان اشاره
با مراجعه به سایت جشنواره به آدرس https://conf.azad.ac.ir/lsff میتوانید اطلاعات بیشتری درباره نحوه تولید آثار و محورهای جشنواره به دست آورید.
شرایط شرکتکنندگان و کیفیت آثار
خبر خوب این است که هیچ محدودیتی برای شرکتکنندگان جشنواره توکا تعیین نشده است. شما، در هر رده سنی، هر رشته تحصیلی و هر تخصصی، میتوانید آثار هنری خود را برای این جشنواره ارسال کنید. هدف، تاثیرگذاری و خلق معناست و خالق این معانی، هر کس و از هر قشری که باشد ارزشمند است. با توجه به تنوع زبانها و گویشها در ایران، زبان آثار، میتواند فارسی، انگلیسی یا هر یک از زبانها و گویشهای رایج در سرزمینمان باشد. البته، برای همدلی و درک متقابل، تمامی آثار باید، دارای زیرنویس انگلیسی و بالانویس فارسی باشند تا مخاطبان بیشتری بتوانند با آنها ارتباط برقرار کنند. در صورت عدم توجه به زیرنویس، به خصوص در فیلمهای غیر فارسی و غیر انگلیسی، اثر حتی با وجود کیفیت بالا، از سوی داوران رد خواهد شد.
ابزاری که با آن فیلمها و تصاویر را ثبت میکنید، محدودیت خاصی ندارد؛ یعنی میتوانید با استفاده از گوشی همراه یا دوربینهای حرفهای و غیرحرفهای، آثار خود را ثبت کنید. همچنین، برای شرکت در جشنواره نیازی نیست در زمینه علوم سینمایی و فیلمسازی تخصص بالایی داشته باشید. البته، واضح است که آثاری که کیفیت تصویری بالاتری داشته باشند و به نکات عمومی فیلمسازی و عکاسی توجه کرده باشند، بیشتر مورد توجه تیم داوری قرار خواهند گرفت.
هزینه شرکت در جشنواره
برای شرکت در جشنواره عکس و فیلم کوتاه زبانی توکا، باید به ازای هر اثری که ارسال میکنید، هزینهای بپردازید. افرادی که قصد دارند در این جشنواره ملی شرکت کنند، باید برای حضور در رقابت، به ازای هر فیلمی که ارسال میکنند، ۵۰۰ هزار تومان و به ازای هر عکس، ۳۰۰ هزار تومان هزینه بپردازند. شرکتکنندگانی که در هنگام ارسال آثار، دانشجو و مشغول به تحصیل باشند، از ۳۰ درصد تخفیف بهرهمند خواهند شد؛ یعنی میتوانند با پرداخت هزینه ۳۵۰ هزار تومان به ازای هر فیلم و ۲۱۰ هزار تومان به ازای هر عکس، آثار خود را برای داوران جشنواره ارسال کنند. در صورتی که جزو شرکتکنندگان جشنواره باشید، میتوانید به صورت رایگان در رویداد روز ۲۳ شهریور شرکت کنید. همچنین، اگر اثری ارسال نکردهاید و میخواهید از آثار دیگران دیدن کنید و از بخشهای جنبی جشنواره بهرهمند شوید، میتوانید با پرداخت هزینه ۱۰۰ هزار تومان در این رویداد شرکت کنید
زمان و نحوه ارسال آثار
برای ارسال آثار به جشنواره، باید به چند نکته ضروری توجه داشته باشید:
- برای ارسال آثار تصویری و ویدئویی، تا روز ۱۵ مرداد ۱۴۰۳ فرصت دارید و پس از این بازه زمانی، هیچ اثری وارد فاز داوری نخواهد شد.
- فیلمهای ارسالی باید در فرمت mp4، m4v، mov و بین ۳ الی ۱۰ دقیقه باشند. فیلمهای کوتاهتر یا بلندتر، به عنوان فیلم کوتاه پذیرفته نمیشوند.
- عکسها باید در ابعاد نسبی ۳:۲ ، ۶:۴ یا ۹:۶ ارسال شوند. ارسال تصاویر به شکل نصب شده روی شاسی همراه با فایل JPG الزامی است.
- هر فرد میتواند ۳ فیلم برای جشنواره ارسال کند و هر فیلم، باید حداقل یکی از مضامین اصلی جشنواره را پوشش دهد.
جهت ارسال آثار خود میتوانید روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹ الی ۱۶ باید به صورت حضوری به محل دبیرخانه جشنواره واقع در تهران، خیابان فاطمی، خیابان شهید دائمی، خیابان شهدای سازمان آب، پلاک ۱۴، مجتمع مراکز مطالعاتی دانشگاه تهران جنوب، مرکز مطالعات زبان مراجعه فرمایید.
همچنین ارتباط با مجموعه از راههای زیر امکانپذیر است:
کد پستی: ۱۴۱۵۶۱۶۶۴۱
تلفن ثابت: ۰۲۱۸۸۹۷۲۱۵۵
تلفن همراه: ۰۹۰۱۷۷۱۶۸۳۱
ایمیل دبیرخانه: elrc@azad.ac.ir
فرایند داوری و جوایز نفرات برتر
آثاری که برای جشنواره فیلم زبانی توکا ارسال میکنید، توسط داوران حرفهای بررسی خواهند شد. تیم داوری جشنواره، از دو گروه تشکیل شده است؛ یک گروه، سینماگران و هنرمندان متبحر در زمینه فیلم کوتاه و گروه دیگر، متخصصان و اساتید زبانشناسی حرفهای و باتجربه. هر دو گروه، پس از بررسی آثار به آنها امتیاز میدهند. در نهایت، در روز پایانی جشنواره، خالقان سه فیلم و سه عکس برتر که بیشترین امتیاز را کسب کرده باشند، به عنوان نفرات برتر اعلام خواهند شد. برگزیدگان جشنواره در روز اختتامیه، از حامی مالی جشنواره توکا، آموزشگاه زبان سفیر، جوایز ارزنده نقدی و غیرنقدی و تندیس افتخار جشنواره را دریافت خواهند کرد.
آموزشگاه زبان سفیر در جشنواره توکا
موسسه زبان انگلیسی سفیر گفتمان، بیش از دو دهه است که در حوزه آموزش زبان انگلیسی فعالیت حرفهای و تخصصی دارد. رسالت این آموزشگاه، تربیت افرادی است که بتوانند فراتر از یادگیری زبان، آن را در محیطهای اجتماعی به نحو احسن به کار بگیرند. حمایت از جشنواره عکس و فیلم کوتاه زبانی توکا، قدمی بلند در مسیر اهداف این موسسه در جهت پشتیبانی علمی از افرادی است که قصد دارند در عرصه فرهنگ و زبان، تاثیرات مثبت و پایداری داشته باشند.
برچسب ها : توکا,سفیر,سفیر گفتمان,آموزش
دیدگاهتان را بنویسید