«ممان اینرسی» در آیفون ۱۵ پرو؛ چرا پرچم‌دار ۱۸۷ گرمی اپل از جسمی با وزن مشابه سبک‌تر است؟ - نقطه عطف فرهنگ و فناوری

«ممان اینرسی» در آیفون ۱۵ پرو؛ چرا پرچم‌دار ۱۸۷ گرمی اپل از جسمی با وزن مشابه سبک‌تر است؟

apple iphone 15 pro max five 6500b6aac52f30497f37023b

ممان اینرسی یا «گشتاور دوم سطح» یکی از مفاهیم اساسی در فیزیک است و مقاومت جسم را دربرابر حرکت چرخشی اندازه می‌گیرد. مقدار ممان اینرسی از روی مقدار جرم و نحوه‌ی توزیع آن تعیین می‌شود.

هرچه جرم در فاصله‌ی دورتری از محور چرخش جسم قرار بگیرد، آن جسم ممان اینرسی بیشتری دارد. برای اشیای دستی نظیر گوشی‌های هوشمند، مقاومت دربرابر چرخش نقش مهمی در سنگینی یا سبک‌بودن آن‌ها در استفاده‌ی روزمره ایفا می‌کند.

اپل در مراسم رونمایی آیفون ۱۵ گفت که نوارهای تیتانیوم در آیفون ۱۵ پرو و آیفون ۱۵ پرو مکس، زیرلایه‌ی جدیدی از جنس آلومینیوم کاملاً بازیافتی را پوشانده‌اند. اپل با بهره‌گیری از تکنیکی ویژه، این دو فلز را با استحکام بسیار زیاد به‌ یکدیگر پیوند داده است.

تغییر لایه‌ی بیرونی آیفون از فولاد ضدزنگ به تیتانیوم نقش پررنگی در اصلاح ممان اینرسی اعمال کرده است؛ چون بخش زیادی از کاهش وزن آیفون ۱۵ پرو و آیفون ۱۵ پرو مکس در لبه‌های بیرونی انجام شده است.

متخصصان می‌گویند که اپل با‌ به‌حداقل‌رساندن جرم خصوصاً در لبه‌های خارجی، توانسته است ممان اینرسی را کاهش دهد. این افت ممان اینرسی مهم‌تر از زمانی است که صرفاً وزن بدنه تغییر کند. کاهش ممان اینرسی باعث می‌شود چرخاندن آیفون ۱۵ پرو در دست ساده‌تر باشد و دستگاه حس سبک‌تری به دست کاربر منتقل کند.

تحلیلگران سایت لین‌کرو تخمین می‌زنند که ممان اینرسی آیفون ۱۵ پرو حدوداً ۱۴ تا ۱۵ درصد از آیفون ۱۴ پرو کمتر باشد. این یافته نشان می‌دهد که آیفون ۱۵ پرو نه‌تنها سبک‌تر شده؛ بلکه نحوه‌ی توزیع جرم به‌گونه‌ای است که باعث می‌شود این گوشی دربرابر حرکات چرخشی کمتر مقاومت کند.

Adblock test (Why?)

منبع خبر


دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.