دانشمندان قدیمیترین ردپای شناخته شده انسان مدرن یا هومو ساپینس را شناسایی کرده اند. قدمت این ردپاها در آفریقای جنوبی به بیش از ۱۵۰ هزار سال پیش میرسد.
انبوهی از شواهد فسیلی، نشان میدهند که زادگاه بشریت در جایی در آفریقا است، جایی که هومو ساپینسها برای اولین بار در حدود ۳۰۰ هزار سال پیش از گونههای قبلی فاصله گرفت. اما فقط استخوانها نیستند که این داستان را بیان میکنند. ابزار، هنر، غذا و سایر آثار میتوانند به پر کردن شکافها در مورد نحوه زندگی و گسترش نیاکان ما در سراسر جهان کمک کنند.
اکنون، یک تیم بین المللی از دانشمندان قدیمیترین مجموعه شناخته شده ردپای فسیلی را از یک عضو گونه ما شناسایی کرده.
این تیم تاریخ هفت «ایکنوسیت» ichnosite (محلهای حاوی آثار باستانی انسان) را در امتداد ساحل جنوبی کیپ آفریقای جنوبی را شناسایی کرده و پژوهشگران دریافتهاند که اینها بین ۷۱ هزار تا ۱۵۳ هزار سال قدمت دارند. جایگاه اخیر حاوی قدیمیترین ردپای شناخته شده هومو ساپینس در جهان است. البته نمونههای قدیمی رد پا هم وجود دارد اما آنها از گونههای دیگر هستند.
این امر نشان میدهد که سواحل جنوبی کیپ مکان مناسبی برای رشد انسان برای دهها هزار سال بوده است، حتی در حالی که همسایگان آنها در شمال شروع به مهاجرت به مناطق دیگر کرده بودند. شواهد دیگر نشان میدهد که انسان های امروزی در حدود ۱۲۰ هزار سال پیش به شبه جزیره عربستان و حدود ۲۲ هزار سال پیش به آمریکای شمالی رسیده بودند.
محققان در مطالعه جدید موفق شدند با استفاده از روشی به نام لومینسانس تحریک شده نوری، قدمت ردپای آفریقای جنوبی را تعیین کنند. برای این کار دانشمندان دانههای کوارتز و سایر مواد معدنی را از یک نمونه میگیرند و آنها را در معرض تشعشعات یونیزهکننده قرار میدهند. نحوه فلورسانس دانهها پس از این کار، میتواند نشان دهد که چه مدت از آخرین باری که در معرض نور خورشید بودهاند و به عبارت دیگر مدفون شدهاند، گذشته است.
پژوهشگران میگوید که مسیرهای ساحل جنوبی کیپ برای تاریخگذاری از طریق لومینسانس تحریکشده نوری مناسب هستند. به دلیل آنکه آنها در تپه های شنی مرطوب ساخته شدهاند، که غنی از دانه های کوارتز هستند، و سپس به سرعت توسط شن های جدیدی که در بالای آنها میوزیده، پوشانده شدهاند.
پژوهشگران میگویند که احتمالاً هنوز تعداد بیشتری از ایکنوسیتها در این منطقه باید بررسی شوند. این کار یتواند به پر کردن خلاهای شناختی ما ما از تاریخمان کمک کننده باشد.
این تحقیق در مجله Ichnos منتشر شد.
منبع: The Conversation
اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک» هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با ۱۸ سال سایقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون میشویم اگر:
– سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوکمارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
– شبکههای اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام – صفحه اینستاگرام ما
– برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:
طراحی بد داریم تا طراحی بد. شاید پشت برخی از اینها اصلا طراحیای هم در کار نبوده و همه چیز بداهه پیش رفته است یا حاصل اخنتلاف مهندس طراح داخلی و خارجی و کارفرمایی بوده که فکر میکرده همه چیز را میداند یا شاید هم دستور کارفرمایی بوده که…
کیهان بچهها مجلهای بود که در دوران کودکی میخریدیم. برای من کیهان بچهها بوی نان میدهد! چون پدرم همیشه بعد از رفتن نانوایی؛ نانها را لای مجله میگذاشت و وقتی به خانه میآمد من دوان دوان میرفتم و مجله را از او میگرفتم.
منابع…
به راحتی میتوان یک تکه کاغذ را یک، دو بار یا حتی سه یا چهار بار از وسط تا کرد. اما بیشترین تعداد دفعاتی که یک تکه کاغذ را میتوان از وسط تا کرد چقدر است؟
بر اساس یک ادعای رایج، یک ورق کاغذ را نمیتوان بیش از هفت بار از وسط تا کرد. اما…
درختها زندگیبخش زمین و مایه زیبایی آن هستند. انسانها هزاران سال است که آنها بهره میبرند و تا توانستهاند پهنه زمین برخوردار از زیباییشان را کمتر و کمتر کردهاند. درختان متنوع با شکل و آرایش متفاوت ریشه، تنه، شاخهها و برگها، چشمنواز…
در انیمیشنها ما حیوانات را دارای شخصیت انسانی میکنیم، رخت و لباس به تنشان میکنیم، آنها را صاحب جامعه و شهر میکنیم و رفتارهای انسانی را به آنها منتسب میکنیم.
اما تصور کنید که در کاری معکوس، این شخصیتهای کارتونی را میتوانستیم به…
شاید این گفتار مشهور فرنگیها که میگویند که یک عکس به اندازه هزار کلمه سخن میگوید، غلو باشد. گاهی در یک عکس فقط زیبایی میبینیم. گاهی هم داخل آن چیزی نیست. بدتر از همه، گاهی چون یک عکس برش محدودی از زمان و مکان است، به نوعی حاوی دروغ است…