فسیل‌های غول‌پیکر عقرب دریایی در استرالیا کشف شدند

1586285 463

کشف نمونه‌هایی از آنچه به نظر می‌رسد بزرگ‌ترین گونه عقرب دریایی در استرالیا باشد، می‌تواند به روشن شدن انقراض ناگهانی این بندپایان غول‌پیکر کمک کند. تحقیقات جدید دکتر بیکنل و همکارانش که روز شنبه در مجله گوندوانا ریسرچ منتشر شد و بر اساس فسیل‌های استرالیایی انجام شده، نشان می‌دهد که بزرگ‌ترین عقرب‌های دریایی قادر به عبور از اقیانوس‌ها بوده‌اند، کشفی که به گفته او «کاملاً مرزهای شناخت ما از توانایی بندپایان را جابه‌جا می‌کند».

به گزارش سرویس اخبار فناوری و تکنولوژی تکنا، آنچه عموماً به عنوان عقرب‌های دریایی شناخته می‌شوند، گروه متنوعی از بندپایان به نام یورپتریدها بودند. آن‌ها در شکل‌ها و اندازه‌های مختلفی وجود داشتند، اما شاید بیشتر به خاطر بزرگ‌ترین نمایندگان خود شناخته شده‌اند که می‌توانستند تا بیش از نه فوت طول داشته باشند. با چنگال‌های بزرگ، اسکلت بیرونی قوی و یک جفت پای قوی برای شنا، عقرب‌های دریایی بزرگ‌تر احتمالاً بر دریاها حکومت می‌کردند.

با این حال، هر چقدر هم که این بندپایان برای شکارچیان دوران پالئوزوئیک ترسناک بوده باشند، بدون هیچ انفجاری منقرض شدند. رکورد فسیلی یورپتریدها در دوره سیلورین که حدود ۴۴۴ میلیون سال پیش آغاز شد، به اوج خود رسید و سپس پس از پایان دوره دونین اولیه حدود ۳۹۳ میلیون سال پیش به طور ناگهانی منقرض شدند.

این چرخش ناگهانی سرنوشت، دانشمندان را سردرگم کرده است. جیمز لامسدل، دیرینه‌شناس دانشگاه وست ویرجینیا که در این مطالعه شرکت نداشت، می‌گوید: «آن‌ها ظاهر می‌شوند، شروع به رشد می‌کنند، بسیار بزرگ می‌شوند و سپس منقرض می‌شوند. برای مدتی آن‌ها بسیار غالب بودند و سپس به سادگی سوختند.» از آن زمان تاکنون، بندپایان غول‌پیکر دیده نشده‌اند و درک بهتر از گستردگی جغرافیایی عقرب‌های دریایی غول‌پیکر می‌تواند زمینه را برای توضیح اینکه چرا این اتفاق افتاده است، فراهم کند.

بیشتر فسیل‌های یورپترید از آمریکای شمالی و اروپا به دست آمده است و تعداد کمی اخیراً در چین کشف شده است. در حالی که برخی از فسیل‌های یورپترید قبلاً در استرالیا گزارش شده بود، آن‌ها قطعاتی بودند که خیلی شکسته و مبهم بودند تا بتوانند تشخیص دهند که آیا آن‌ها بزرگ‌ترین گونه عقرب دریایی هستند یا خیر.

مطالعه دکتر بیکنل مجموعه جدیدی از فسیل‌های یورپترید را از استرالیا مستند می‌کند. آن‌ها هم قطعه هستند، اما او حدس زد که می‌توان آن‌ها را شناسایی کرد. بررسی دقیق نشان داد که این قطعات عمدتاً از اسکلت بیرونی تشکیل شده‌اند، از جمله یک قطعه سر احتمالی با نشانه‌هایی از چشم. دکتر بیکنل به اندازه کافی نسبت به این قطعات مطمئن بود که آن‌ها را به دو نوع یورپترید اختصاص داد: پتروگوتوس و بزرگ‌ترین عقرب دریایی شناخته شده، جکلوپتروس.

تجزیه و تحلیل دکتر بیکنل از سازندهای سنگی که فسیل‌ها در آن یافت شده‌اند نشان داد که آن‌ها اساساً با آن‌هایی که فسیل‌ها در طرف دیگر جهان یافت شده بودند یکسان هستند: دریاهای کم عمق و دلتاها در اطراف سواحل قاره‌ها. یک مجموعه فسیل با ماهی‌های زره‌دار و دیگری با کمی فضولات فسیلی حاوی قطعات تریلوبیت یافت شد که نشان می‌دهد عقرب‌های دریایی می‌توانستند از شکار ترد و خوشمزه لذت ببرند.

دکتر لامسدل می‌گوید این قطعات بهتر از آنچه قبلاً پیدا شده بود هستند، اگرچه کشف نمونه‌های بیشتر در استرالیا می‌تواند به تقویت این مورد کمک کند.

اگر دکتر بیکنل درست می‌گوید، فسیل‌ها دامنه بزرگ‌ترین عقرب‌های دریایی را به ابرقاره باستانی گوندوانا گسترش می‌دهند، جایی که قبلاً در آنجا یافت نشده بودند. این یافته همچنین از توانایی عقرب‌های دریایی برای عبور از اقیانوس‌ها پشتیبانی می‌کند که کار کوچکی نبود. در آن زمان، سفر بین گوندوانا و ابرقاره اورامریکا بسته به مسیر می‌توانست هزاران مایل باشد. دکتر بیکنل می‌گوید: «واقعاً جالب است که ببینیم، بله، آن‌ها واقعاً مسافت طولانی را طی کرده‌اند. آن‌ها در واقع به گوندوانا رسیده‌اند.»

دکتر بیکنل امیدوار است که مطالعات بیشتر نشان دهد که آیا عقرب‌های دریایی غول پیکر در یک رویداد مهاجرت یکباره وارد شده‌اند یا اینکه به صورت فصلی حرکت کرده‌اند. اینکه عقرب‌های دریایی بزرگ این سفر را انجام دادند، نشان می‌دهد که غول‌پیکری می‌تواند نقش مهمی در مهاجرت داشته باشد. دکتر لامسدل می‌گوید ممکن است به سادگی اینطور باشد که حیوانات برای زنده ماندن در اقیانوس‌ها به بدن بزرگی نیاز داشتند، مانند کوسه‌ها و نهنگ‌های امروزی. وقتی به اندازه کافی بزرگ شدند، می‌توانستند این سفر را انجام دهند.

اما اینکه چرا اندازه بزرگ عقرب‌های دریایی به آن‌ها اجازه داد تا چنین موفقیت جهانی داشته باشند و با این حال مدت کوتاهی بعد از نظر زمین‌شناسی منقرض شوند، همچنان یک راز است. داشتن درک بهتری از دامنه آن‌ها دانشمندان را به سمت مکان‌های جدید برای شکار فسیل‌ها هدایت می‌کند که به نوبه خود می‌تواند به روشن شدن مسائل کمک کند. دکتر لامسدل می‌گوید: «با گذشت زمان، کشفیات بیشتری خواهیم داشت. سپس درک بهتری از آنچه با این حیوانات اتفاق می‌افتد خواهیم داشت.»

Adblock test (Why?)

لینک منبع خبر


دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.