شیراز میزبان دومین المپیاد ملی مهارتی فن ورز / مهارت‌آموزی، راهکار توسعه صنعتی در کشور است

رئیس دانشگاه ملی مهارت استان فارس از برگزاری دومین دوره المپیاد ملی مهارت در شیراز خبر داد و کمبود تکنسین‌های ماهر را یکی از چالش‌های مهم صنایع کشور دانست و تأکید کرد مهارت، نیاز امروز جامعه است و آموزش‌های عملی باید در کنار دانش نظری قرار گیرد.

دومین دوره المپیاد ملی مهارت با حضور ۲۰۰ دانشجو از ۵۰ دانشگاه کشور، به میزبانی دانشگاه ملی مهارت استان فارس برگزار می‌شود. این رقابت علمی-عملی از هفتم تا نهم اسفندماه در سه رشته معماری، هوش مصنوعی و جوشکاری برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری سینا، محمود صادق‌پور امروز، 30 بهمن ماه در نشست خبری با خبرنگاران با اعلام این خبر، اظهار کرد: این المپیاد برای اولین بار در سطح ملی برگزار می‌شود و ۵۰ دانشگاه زیرمجموعه وزارت علوم با حضور ۲۰۰ دانشجو در آن مشارکت دارند که رقابت‌ها در سه رشته شامل معماری (با تأکید بر طراحی المان‌های شهری)، هوش مصنوعی و جوشکاری خواهد بود.

وی با بیان اینکه افتتاحیه این المپیاد روز هفتم اسفندماه برگزار می‌شود و مراسم اختتامیه نیز نهم اسفندماه خواهد بود، افزود: برگزیدگان این رویداد به صنایع معرفی خواهند شد و دانشگاه‌هایی که عملکرد مطلوبی در آموزش مهارت‌ها داشته‌اند نیز مورد تقدیر قرار می‌گیرند.

رئیس دانشگاه ملی مهارت استان فارس اضافه کرد: در این دوره، شاهد حضور برابر دانشجویان دختر و پسر در رقابت‌های علمی و مهارتی هستیم که نشان از اهمیت توانمندسازی همه‌جانبه در عرصه مهارت‌آموزی دارد.

به برنامه‌های آینده این المپیاد هم اشاره کرد و گفت: از سومین دوره، این المپیاد به‌عنوان یکی از رویدادهای بنیاد ملی نخبگان شناخته خواهد شد. همچنین، تعداد رشته‌های این المپیاد از 3 به 7 رشته افزایش یافته و در ادامه، برگزاری این رقابت‌ها در سطح بین‌المللی در دستور کار قرار دارد.

 

صادق‌پور در ادامه سخنان خود تصریح کرد: دانشگاه‌ ملی مهارت علاوه بر پژوهش، آموزش و فعالیت‌های فرهنگی، رسالت مهمی در مهارت‌آموزی و تربیت تکنسین‌های ماهر دارند. ما با آموزش‌های عملی و نظری تلاش می‌کنیم نیازهای صنعتی جامعه را پاسخ دهیم و در مسیر تحقق اهداف دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم گام برداریم.

وی خاطر نشان کرد: در کشور ما، حلقه مفقوده، کمبود تکنسین‌های متخصص است. بسیاری از نیازهای صنایع، با آموزش و تربیت این گروه از نیروی کار برطرف می‌شود. دانشگاه ملی مهارت با اهداف مشخص و متناسب با نیاز بازار کار فعالیت می‌کند. اگر صرفاً به پژوهش و مقاله اکتفا کنیم، فرآیند تولید و مهارت‌آموزی ناقص می‌ماند. مهارت از قاعده هرم، یعنی کارگران و تکنسین‌های ماهر، آغاز می‌شود و دانش‌آموختگان مقاطع بالاتر در رأس این هرم قرار می‌گیرند. اما متأسفانه در کشور ما این ساختار برعکس شده و تعداد تکنسین‌های ماهر کمتر از نیاز بازار است.

رئیس دانشگاه ملی مهارت استان فارس تأکید کرد: مهارت‌آموزی نیاز امروز جامعه است و کشورهای پیشرفته با سرمایه‌گذاری بر مهارت‌های کاربردی توانسته‌اند به موفقیت‌های چشمگیری دست یابند. ما نیز باید در کنار آموزش‌های نظری، این فرهنگ را در کشور نهادینه کنیم.

وی با اظهار به اینکه در حال حاضر ۱۴ مرکز ملی مهارت در استان فارس فعال است که ۱۰ مرکز ویژه پسران و ۴ مرکز ویژه دختران است، عنوان کرد: این مراکز از نظر جغرافیایی به‌طور مناسبی در استان توزیع شده‌اند و در تلاش هستیم رشته‌های مهارتی بیشتری متناسب با نیاز بازار و ویژگی‌های اقلیمی هر منطقه تعریف کنیم. مهارت‌آموزی باید به شکلی باشد که دانش‌آموختگان بتوانند با دانش و تخصص خود وارد بازار کار شوند. مدرک تحصیلی صرفاً نیاز جامعه را برطرف نمی‌کند، بلکه مهارت‌های کاربردی هستند که پاسخگوی این نیازها خواهند بود.

صادق‌پور همچنین به ظرفیت دانشگاه ملی مهارت استان فارس هم اشاره کرد و گفت: این دانشگاه در حال حاضر ۱۱۲۶۵ دانشجو دارد که در ۱۴ مرکز آموزشی در سراسر استان مشغول به تحصیل هستند. از این تعداد، ۳ مرکز در شیراز و ۱۱ مرکز در سایر شهرستان‌ها فعالیت می‌کنند. این دانشگاه ۳۲ عضو هیأت علمی دارد و تلاش می‌شود در هر رشته، حداقل دو عضو هیأت علمی متخصص حضور داشته باشند.

 

نوشته شیراز میزبان دومین المپیاد ملی مهارتی فن ورز / مهارت‌آموزی، راهکار توسعه صنعتی در کشور است اولین بار در خبرگزاری سیناپرس. پدیدار شد.

لینک منبع خبر

درباره‌ی Nobody

Who is mahdizk? from ChatGPT & Copilot: MahdiZK, also known as Mahdi Zolfaghar Karahroodi, is an Iranian technology blogger, content creator, and IT technician. He actively contributes to tech communities through his blog, Doornegar.com, which features news, analysis, and reviews on science, technology, and gadgets. Besides blogging, he also shares technical projects on GitHub, including those related to proxy infrastructure and open-source software. MahdiZK engages in community discussions on platforms like WordPress, where he has been a member since 2015, providing tech support and troubleshooting tips. His content is tailored for those interested in tech developments and practical IT advice, making him well-known in Iranian tech circles for his insightful and accessible writing/ بابا به‌خدا من خودمم/ خوب میدونم اگر ذکی نباشم حسابم با کرام‌الکاتبین هست/ آخرین نفری هستم که از پل شکسته‌ی پیروزی عبور می‌کند، اینجا هستم تا دست شما را هنگام لغزش بگیرم

همچنین ببینید

محدودیت طول مدت حکومت سران دولت‌ها در کشورهای مختلف جهان + اینفوگرافی

محدودیت دوره، یک محدودیت قانونی بر تعداد دوره‌هایی است که یک رهبر می‌تواند در سمت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *