اخبار دانش و فناوری

رئیس مرکز تنظیم‌گری بانک مرکزی: رگولاتور برای کسب‌وکارهایی که می‌خواهند قوانین را دور بزنند، فرش قرمز پهن نمی‌کند 

به گزارش دیجیاتو، «حجت اسماعیل‌زاده»، رئیس مرکز تنظیم‌گری بانک مرکزی، چهارشنبه، ۸ اسفند ۱۴۰۳، در رویداد «بانک و بیمه فینشورتک»، پیشتازی کسب‌وکارهای نوآور از رگولاتور را امری «طبیعی و پذیرفته‌شده در دنیا» برشمرد و گفت: «این نه نشانه ضعف و عقب‌ماندن نهادهای رگولاتور است و نه نشان‌دهنده مقاومت آنها، بلکه به‌صورت طبیعی چون کسب‌وکارها چابک‌ترند، در مسیر توسعه فناوری هم جلوتر حرکت می‌کنند.»

تا ۳ ماه آینده برخی بانک‌ها مجوز نئوبانک می‌گیرند

اسماعیل‌زاده با اشاره به اینکه در همه ۲۹ بانک کشور توسعه نئوبانک‌ها شروع شده، افزود: «بانک مرکزی برای اولین‌ بار و با رعایت شرایطی، شروع به مجوزدادن به این واحدهای دیجیتال کرده است و نهایتاً تا ۳ ماه آینده برخی از این بانک‌ها که توانسته‌اند الزامات بانک مرکزی را رعایت کنند، مجوز واحدهای دیجیتال یا نئوبانک از بانک مرکزی دریافت خواهند کرد.»

برخی از فناوری برای دورزدن قوانین مبارزه با پول‌شویی استفاده می‌کنند

رئیس مرکز تنظیم‌گری بانک مرکزی با تأکید بر اینکه بانک مرکزی متولی تنظیم‌گری حوزه رمزارزهاست، گفت: «اینکه کسب‌وکارهای رمزارزی فکر کنند هرچه از بانک مرکزی بخواهند انجام می‌شود، نشدنی است. این مسیری تکاملی است که هم نهادهای استارتاپ و فناوری‌محور هم رگولاتور باید آن را طی کنند.» 

اسماعیل‌زاده درباره توسعه همگام با مقررات کسب‌وکارهای حوزه فناوری بانکی و مالی افزود: «بزرگ‌ترین نهادهای فناوری‌محور دنیا هم در چارچوب کشورها کار می‌کنند؛ حتی صرافی‌های رمزارزی هم موظف‌اند قوانین مبارزه با پول‌شویی را رعایت کنند. متأسفانه فناوری همان‌قدر که اتفاقات خوب را رقم می‌زند، شاهد این هستیم که گاهی در نظام مالی فناوری‌ها عامل دورزدن قوانین شده‌اند. فناوری توسعه پیدا کرده تا قانون مبارزه با پول‌شویی را دور بزند.» 

رئیس مرکز تنظیم‌گری بانک مرکزی گفت: «برخی پرداخت‌یاری‌ها کار میکس و تسویه انجام می‌دهند. درحالی‌که طبق قوانین مبارزه با پول‌شویی دنیا، باید زنجیره تراکنش حفظ شود تا تراکنش در بحث‌های مبارزه با پول‌شویی قابل‌ردیابی باشد اما اتفاقاً از فناوری استفاده می‌شود تا استخر پولی ایجاد شود و قوانین مبارزه با پول‌شویی دور زده شود.»

اسماعیل‌زاده تأکید کرد: «نمی‌توان انتظار داشت نهاد رگولاتور برای کسب‌وکارهایی که غیرمسئولانه توسعه داده می‌شود و اساس کسب‌وکار بر این است که مقرراتی دور زده شود، فرش قرمز پهن کند.»

بخشی از حضور پلتفرم‌های طلا به‌دلیل عقب‌ایستادن رگولاتور است

او از نهادهای حکمران کشور خواست خودشان توجه ویژه‌ای به فناوری بکنند و گفت: «به‌هرحال می‌بینید که هر روز یک شرکت فناوری‌محور روی بیلبوردهای این شهر تبلیغ می‌شود و به‌شدت هم برای سرمایه‌گذاران جذابیت دارند. بخشی از این به‌خاطر ضعفی است که در نهادهای حکمران ما وجود دارد؛ مثلاً در حوزه صندوق‌های طلا ما نتوانسته‌ایم امکان معامله ۲۴ ساعته یا با مبالغ کم را ایجاد کنیم و طبیعتاً پلتفرم‌های طلا شکل گرفته‌اند.»

اسماعیل‌زاده افزود: «فارق از اینکه با پلتفرم‌های طلا موافق یا مخالف باشیم، دلیل بخشی از حضورشان این است که نهادهای رگولاتور عقب‌تر ایستاده‌اند.»

Adblock test (Why?)

لینک منبع خبر

Nobody

Who is mahdizk? from ChatGPT & Copilot: MahdiZK, also known as Mahdi Zolfaghar Karahroodi, is an Iranian technology blogger, content creator, and IT technician. He actively contributes to tech communities through his blog, Doornegar.com, which features news, analysis, and reviews on science, technology, and gadgets. Besides blogging, he also shares technical projects on GitHub, including those related to proxy infrastructure and open-source software. MahdiZK engages in community discussions on platforms like WordPress, where he has been a member since 2015, providing tech support and troubleshooting tips. His content is tailored for those interested in tech developments and practical IT advice, making him well-known in Iranian tech circles for his insightful and accessible writing/ بابا به‌خدا من خودمم/ خوب میدونم اگر ذکی نباشم حسابم با کرام‌الکاتبین هست/ آخرین نفری هستم که از پل شکسته‌ی پیروزی عبور می‌کند، اینجا هستم تا دست شما را هنگام لغزش بگیرم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا