دو فضانورد ناسا به نامهای بوچ ویلمور و سونی ویلیامز که با پرواز آزمایشی فضاپیمای استارلاینر بوئینگ به ایستگاه فضایی بینالمللی رفته بودند، اینک با گذشت ۶۳ روز از این سفر هیچ چشمانداز و تاریخ مشخصی برای بازگشت به زمین ندارند.
به گزارش ایتنا و به نقل از دویچه وله، این دو فضانورد طبق برنامه قرار بود ۷ هفته پیش به زمین بازگردند اما بر اساس اعلام ناسا، بروز یک ایراد فنی در فضاپیمای استارلاینر بوئینگ، سبب شده که بازگشت آنها احتمالا تا زمستان یا بهار یعنی اوایل سال ۲۰۲۵ میلادی به تاخیر بیفتد.
سازمان فضایی ناسا همچنین اعلام کرد که پرتاب بعدی خود را به تعویق انداخته تا وقت بیشتری را صرف بررسی ایرادات استارلاینر کند اما در عین حال تلاش میکند راهی را پیدا کند که این “این دو فضانورد سرگردان” بتوانند تا بهمن ماه آینده به همراه فضاپیمای اسپیسایکس، رقیب بوئینگ به زمین بازگردند.
به گفته ناسا، مهندسان این سازمان همچنان تلاش میکنند تا ایرادهای فنی موتورها و نشتی فضاپیمای استارلاینر بوئینگ را رفع کنند.
در ایستگاه فضایی بینالمللی فقط دو ترمینال برای کپسولهای فضانوردان آمریکایی در نظر گرفته شده است و در حال حاضر، هر دوی این ترمینالها اشغال شدهاند، از این رو پیش از رسیدن فضانوردان بعدی باید یکی از این ترمینالها تخلیه شود.
نخستین پرواز فضایی شرکت آمریکایی بوئینگ، در روز ۱۷ خرداد به ایستگاه فضایی بینالمللی رسید و بوچ ویلمور و سونی ویلیامز، دو فضانورد ناسا در زمان آغاز این سفر تصور میکردند مدتی کوتاه در ایستگاه فضایی بینالمللی بمانند.
در ابتدا ماموریت آنها برای تقریبا یک هفته برنامهریزی شده بود. اما بروز یک سری نقایص فنی از جمله مشکل سیستم محرکه و نشت هلیوم، که طی سفر ایجاد شد، سبب شد که ناسا در اقدامی احتیاطی بازگشت این دو فضانورد را تا اطلاع ثانوی به تاخیر بیندازد.
هم استارلاینر و هم دراگونکرو اسپیساکس در سال ۲۰۱۴ قراردادهای چند میلیارد دلاری برای فراهم کردن سرویسهای انتقال به ایستگاه فضایی بینالمللی با ناسا بسته بودند، اما شرکت اسپیساکس در سال ۲۰۲۰ موفق به انجام این ماموریت شد و بر خلاف استارلاینر، از آن زمان تا کنون دهها نفر را بدون مشکل به فضا برده است.