بسیار خوب؛ سال ۲۰۲۲ میلادی هم تا کمتر از یک هفته دیگر به اتمام میرسد و وارد سال ۲۰۲۳ میشویم. امسال برای دنیای سخت افزار سال نسبتاً هیجانانگیزی بود و در این سال شاهد معرفی و عرضه پردازندههای جدید از هر دو شرکت اینتل و AMD و کاهش فوق العاده قیمت پردازندههای قدیمیترِ این دو شرکت بودیم. در این مطلب، قصد داریم به معرفی بهترین پردازنده های گیمینگ برای سال ۲۰۲۲ بپردازیم. در ادامه با ما همراه باشید.
در سال ۲۰۲۲، بازار سخت افزار تغییرات مثبت زیادی داشت. در سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ میلادی به خاطر همهگیری کرونا و درگیر شدن تمام نقاط دنیا با ویروس کووید ۱۹، شاهد کمبود جهانی چیپست و سیلیکون بودیم و به همین خاطر، موجودی مدلها بسیار محدود و قیمتها عجیبوغریب بودند. اما بازار برای سال ۲۰۲۲ تعدیل شده و شاهد کاهش رسمی قیمت پردازندههایی هستیم که همین چند ماه پیش معرفی شدهاند! علاوه بر آن، پلتفرمهای DDR5 هم امسال نسبت به پارسال ارزانتر و در دسترستر هستند.
لیست بهترین پردازنده های ۲۰۲۲ میلادی
بسیار خوب؛ بگذارید به لیست بهترین پردازنده های گیمینگ ۲۰۲۲ بپردازیم.
پردازنده Core i5 12400 اینتل (بهترین پردازنده گیمینگ ۲۰۲۲ -۱)
- معماری: Alder Lake
- سوکت: LGA 1700
- هسته/رشته: ۶ / ۱۲ (6P + 0E)
- فرکانس پایه: 2.۵ گیگاهرتز
- فرکانس افزایشی: 4.۴ گیگاهرتز
- توان حرارتی پایه: 65 وات
اگر به دنبال بهترین پردازنده برای سیستم گیمینگ خود هستید، پردازنده ۶ هستهای Core i5 12400 گزینهای است که باید به سراغ آن بروید. کاهش قیمت اخیر این پردازنده به ۱۶۰ دلار، آن را تبدیل به یک گزینه فوق العاده در بین پردازندههای میانرده کرده است. اگر از این پردازنده با تنظیمات درست بایوس استفاده کنید، عملکرد آن حتی از پردازنده ۵۴۹ دلاری Core i9 11900K هم پیشی میگیرد. البته نسخه F این پردازنده نیز با قیمت پائینتر و البته بدون گرافیک داخلی در دسترس است.
اگر این پردازنده را با بستهبندی اصلی اینتل خریداری کنید، همراه با آن یک خنک کننده نیز عرضه میشود که از پس خنک کردن این پردازنده در تنظیمات حرارتی پایه به خوبی برمیآید. اما باید مد نظر داشته باشید که پلتفرم پردازندههای اینتل از نسل ۱۱ به نسل ۱۲ تغییر کرده و برای استفاده از پردازندههای Alder Lake به مادربردهای جدید سری ۶۰۰ با سوکت LGA 1700 نیاز دارید. در خصوص حافظه، باید بگوییم که پس از جا افتادن حافظههای DDR5 در بازار قیمت حافظههای DDR4 کاهش زیادی داشته و واقعیت این است که برای گیمینگ، حافظههای DDR4 هنوز کافی هستند و میتوان پلتفرمهای DDR4 سری ۶۰۰ را با قیمت بسیار بهتری نسبت به مدلهای DDR5 تهیه کرد.
پردازنده AMD Ryzen 5 5600 (بهترین پردازنده گیمینگ ۲۰۲۲ – ۲)
- معماری: Zen 3
- سوکت: AM4
- هسته/رشته: ۶ / ۱۲
- فرکانس پایه: 3.۷ گیگاهرتز
- فرکانس افزایشی: 4.۶ گیگاهرتز
- توان حرارتی پایه: 65 وات
در بین پردازندههای تیم قرمز، پردازنده AMD Ryzen 5 5600 بهترین پردازنده برای سیستمهای گیمینگ است و چه در گیمینگ و چه در نرم افزارها، عملکرد بسیار خوبی از خودش نشان میدهد. اگر قصد دارید از نسل اول پردازندههای Ryzen به یک پلتفرم جدیدتر کوچ کنید، این پردازنده برای شما یک گزینه عالی است. البته که در مقایسه، پردازنده i5 12400 همچنان ارزش خرید بیشتری نسبت به این پردازنده دارد.
در مقایسه با پردازنده Ryzen 5 5600X، این پردازنده تنها ۱ درصد کُندتر است و با در نظر گرفتن اختلاف قیمت ۳۵ دلاری این دو پردازنده، پردازنده R5 5600 ارزش خرید بالاتری دارد. علاوه بر آن، این پردازنده توسط مادربردهای سری ۳۰۰ و ۴۰۰ و ۵۰۰ نیز پشتیبانی میشود و به همین خاطر ارزش خرید بسیار بالایی برای کاربران قدیمیترِ AMD دارد که میخواهند بدون تغییر مادربرد، پردازنده خود را ارتقا بدهند. اما اگر میخواهید به یک پلتفرم کاملاً جدید کوچ کنید، پلتفرم سری ۶۰۰ اینتل و پردازندههای نسل دوازدهمی Alder Lake همچنان در مجموع ارزش خرید بالاتری دارند.
پردازنده Core i9 13900K اینتل (بهترین پردازنده بالارده گیمینگ)
- معماری: Raptor Lake
- سوکت: LGA 1700
- هسته/رشته: ۲۴ / ۳۲ (8P + 16E)
- فرکانس پایه: 3.۰ گیگاهرتز
- فرکانس افزایشی: 5.۸ گیگاهرتز
- توان حرارتی پایه: 125 وات
پردازنده Core i9 13900K در حال حاضر سریعترین و قویترین پردازنده گیمینگ قابل خرید و موجود روی کره زمین است و این عنوان دیگر به پردازندههای Ryzen 7 5800X3D و Ryzen 9 7950X تعلق ندارد. این پردازنده ۵۸۹ دلاری، پردازنده پرچمدار تیم قرمز یعنی پردازنده R9 7950X را چه در گیمینگ و چه در نرم افزارها و تولید محتوا شکست میدهد و برای سیستمهای بالارده مخصوص استریم نیز یک گزینه عالی محسوب میشود.
برای استفاده مناسب از این پردازنده، شما به یک خنک کننده توانمند و صدالبته یک مادربرد سری ۶۰۰ یا ۷۰۰ اینتل نیاز دارید. در حال حاضر این مادربردها تنوع زیادی در بازار دارند و هم مدلهای DDR4 و هم مدلهای DDR5 آنها در انواع مختلف در بازار قابل خرید هستند.
پردازنده Core i5 13600K اینتل (بهترین پردازنده میانرده رو به بالا)
- معماری: Raptor Lake
- سوکت: LGA 1700
- هسته/رشته: ۱۴ / ۲۰ (6P + 8E)
- فرکانس پایه: 3.۵ گیگاهرتز
- فرکانس افزایشی: 5.۱ گیگاهرتز
- توان حرارتی پایه: 125 وات
در صورتی که پردازنده Core i5 12400 برای شما کافی نیست و به دنبال یک پردازنده گیمینگ قدرتمندتر میگردید، پردازنده ۳۱۹ دلاری Core i5 13600K به عنوان یکی از بهترین پردازنده های ۲۰۲۲ پیشِ روی شماست. این پردازنده حتی بدون اورکلاک، تمام پردازندههای Ryzen 7000 – حتی پرچمدار ۶۹۹ دلاری این سری را در گیمینگ 1080p شکست میدهد. در صورت اورکلاک این پردازنده در کنار پردازنده AMD Ryzen 7 5800X3D و با اختلاف ۵ درصدی در پائین پردازنده پرچمدار i9 13900K قرار میگیرد که هردو قیمت بسیار بالاتری دارند!
پردازنده i5 13600K بیشینه مصرف مجاز ۱۸۱ واتی دارد، اما در حالت عادی به مراتب انرژی کمتری از نسل قبل خود یعنی پردازنده i5 12600K مصرف میکند. به خاطر مصرف پائین در گیمینگ، میتوان از دایره وسیعی از کولرهای بادی و آبی روی این پردازنده بدون مشکل استفاده کرد.
پردازنده Core i3 12100/12100F اینتل (بهترین پردازنده اقتصادی)
- معماری: Alder Lake
- سوکت: LGA 1700
- هسته/رشته: ۴ / ۸ (4P + 0E)
- فرکانس پایه: 3.۳ گیگاهرتز
- فرکانس افزایشی: 4.۳ گیگاهرتز
- توان حرارتی پایه: 60 وات
پردازندههای ۱۲۲ و ۹۹ دلاری Core i3 12100/12100F جزو خوشقیمتترین و در حین حال، باارزشترین پردازندههای اینتل در سال ۲۰۲۲ میلادی هستند. در حال حاضر شرکت AMD هیچ گزینهای برای رقابت با این پردازنده ندارد و چه بازار پردازندههای ۱۰۰ دلاری و چه چارت بنچمارکهای گیمینگ، توسط این پردازنده تسخیر شدهاند.
چهار هسته P با معماری Golden Cove داخل این پردازنده استفاده شدهاند که بیشینه فرکانس افزایشی ۴.۳ گیگاهرتز دارند. به همین خاطر، پردازنده i3 12100 تقریباً ۹۰ درصد عملکرد پردازنده i5 12400 را در بازیها ارائه میدهد، با این تفاوت که ۵۶ درصد ارزانتر است! توان حرارتی پایه این مادربرد ۶۰ وات و بیشینه مصرف آن ۸۹ وات بوده و میتوان با یک خنک کننده بادی معمولی و خوشقیمت هم آن را بدون هیچ مشکل خاصی خنک کرد. این پردازنده روی مادربردهای سری ۶۰۰ و ۷۰۰ اینتل قابل استفاده است. البته مد نظر داشته باشید که این پردازنده قابل اورکلاک نیست و خرید یک مادربرد Z690 برای آن هیچ توجیهی ندارد!
پردازنده AMD Ryzen 5 5600G (یک APU خوشقیمت)
- معماری: Zen 3
- سوکت: AM4
- هسته/رشته: ۶ / ۱۲
- فرکانس پایه: 3.۹ گیگاهرتز
- فرکانس افزایشی: 4.۴ گیگاهرتز
- توان حرارتی پایه: 65 وات
پردازنده Ryzen 5 5600G یکی از بهترین APUهای شرکت AMD و یکی از بهترین پردازنده های سال ۲۰۲۲ میلادی است. پردازشگر داخلی این APU به اندازهای قدرتمند هست که نیازی به کارت گرافیک مجزا برای گیمینگ سبک نباشد، البته منظورمان از گیمینگ سبک، رزولوشنهای 720p-1080p و تنظیمات Low است!
پردازشگر گرافیکی RX Vega استفاده شده در پردازنده R5 5600G برای گیمینگ روی رزولوشن ۷۲۰×۱۲۸۰ به خوبی پاسخگوست ولی با افزایش رزولوشن به ۱۰۸۰×۱۹۲۰ محدودیتهای آن بیشتر میشود. البته این پردازنده به ۶ هسته Zen 3 نیز مجهز شده و اگر گرافیک داخلی آن را هم کنار بگذاریم، به تنهایی یک پردازنده دسکتاپ توانمند است. همراه با این پردازنده خنک کننده AMD Wraith Stealth هم عرضه میشود که برای آن، کاملاً کافی است.