بهترین لپ‌تاپ برای برنامه‌نویسی [شهریور ۱۴۰۲]

developers laptop 6508030a746b0421ae9b6192

عملکرد فایل‌سیستم تأثیر بسزایی در انتخاب سیستم‌عامل دارد؛ توزیع‌های لینوکسی و سیستم‌عامل یونیکس‌محور اپل، درمقایسه‌با ویندوز عملکرد بسیار بهتری در کار با حجم زیادی از فایل‌های کوچک دارند و همین موضوع باعث می‌شود تا برنامه‌نویس‌ها بیش‌ از ویندوز به‌ سراغ آن‌ها بروند.

۲. رم

رم را به‌صورت تمثیلی می‌توانیم مانند میز کاری در نظر بگیریم که پردازنده قرار است هرچه برای کار لازم دارد روی آن قرار دهد تا در سریع‌ترین حالت ممکن دردسترس باشند.

با توجه به حساسیت کار برنامه‌نویسی توصیه می‌شود حداقل رم ۱۶ گیگابایتی در نظر بگیرید تا تجربه‌ی بهتری در چندوظیفگی سیستم فراهم شود؛ البته اگر بخواهید شرایط ایدئالی را تجربه کنید و ظرفیت مناسب برای راه‌اندازی ماشین مجازی نیز در دسترس باشد باید به رم ۳۲ گیگابایت فکر کنید. هرچند، گزینه ارتقای رم نیز در برخی مدل‌ها وجود دارد که با در نظر داشتن آن می‌توانید فعلاً به رم ۱۶ گیگی اکتفا کنید.

۳. پردازنده

یکی از موضوعات داغ بین برنامه‌نویسان حرفه‌ای و متخصصان این حوزه این است که آیا عملکرد تک‌هسته‌ای با سرعت کلاک بیشتر برای برنامه‌نویسی اهمیت دارد یا تعداد هسته‌های بیشتر با سرعت کلاک کمتر در پردازنده؟ پاسخ به چنین پرسشی آسان نیست و نمی‌توان پاسخ کوتاهی برایش پیدا کرد.

به‌طور کلی، برنامه‌ها را می‌توان از نظر رسیدگی به دستورالعمل‌ها به سه گروه تقسیم کرد:

  • متوالی
  • موازی
  • موازی/متوالی (یا حالت معکوس متوالی/موازی)

پردازش‌های متوالی به پردازش‌هایی گفته می‌شود که مرحله‌به‌مرحله انجام می‌شوند؛ برای مثال، در تولید دنباله فیبوناچی، هر مرحله وابسته‌ به مرحله‌ی قبل است.

به‌عبارتی دیگر، در تسک‌های متوالی هیچ راهی وجود ندارد که چندین مرحله در یک زمان انجام شود. در مقابل، تسک موازی شرایطی دارد که می‌توان انتظار داشت چند مرحله به‌طور همزمان انجام شود. آوردن مثال برای چنین کدهایی ممکن نیست، زیرا برنامه‌نویسی چنین کدهایی بسیار دشوار است؛ اما از الگوریتم‌ مرتب‌سازی می‌توان به‌عنوان الگوریتم موازی نام برد.

در نهایت، تسک‌های موازی-متوالی را داریم؛ این دسته از تسک‌ها به فرایندهایی گفته می‌شود که در دو دسته‌بندی قرار می‌گیرند. درواقع، بخشی از کار به‌صورت موازی انجام می‌شود و نتیجه‌ی نهایی، طی مراحلی تکمیل می‌شود یا در سناریویی دیگر تسک‌های اولیه به‌صورت مرحله‌ای و متوالی انجام می‌شوند و نتایج آن‌ها به رشته‌های دیگری ارسال می‌شود تا به‌صورت موازی تغییراتی روی آن‌ها اعمال شود.

در پاسخ به اینکه بهترین پردازنده برای برنامه‌نویسی کدام است، می‌توانید این معیار را در نظر داشته باشید که تسک‌ها و مسائل متوالی نیازمند پردازنده‌ای با عملکرد بهتر تک‌هسته‌ای هستند؛ درحالی‌که برای مسائل و تسک‌های موازی باید سراغ پردازنده‌ای بروید که هسته‌های قدرتمند بیشتری دارد.

اکثر متخصصان معتقدند عملکرد تک‌هسته‌ای پردازنده اهمیت بیشتری در برنامه‌نویسی خواهد داشت.

توجه داشته باشید مادامی‌ که روی بازی‌سازی یا یادگیری ماشین کار نمی‌کنید، پردازنده‌ی گرافیکی مجزا به‌ کارتان نخواهد آمد و صرفاً مصرف باتری لپ‌تاپتان را افزایش می‌دهد، پس آن را در اولویت‌های پایین‌تری قرار می‌دهیم.

بهترین پردازنده برای برنامه‌نویسی

با توجه به اهمیت سرعت پردازش تک‌هسته‌ای CPU در برنامه‌نویسی و اطلاع از این موضوع که اینتل مدت‌ها است در عملکرد تک‌هسته‌ای تراشه‌های AMD را پشت سر می‌گذارد، سرنخ‌های خوبی برای انتخاب پردازنده مناسب برنامه‌نویسی به‌دست می‌آید. هرچند، در برخی مدل‌ها این برتری آنچنان زیاد نیست که ارزش خرید لپ‌تاپ دارای پردازنده اینتل با قیمت گران‌تر را توجیه کند.

اگر برنامه‌نویسی را تازه شروع کرده‌اید، پردازنده‌های میان‌رده‌ی اینتل و AMD هردو برای شما عملکرد خوبی دارند؛ اما، اگر برنامه‌نویسی پیچیده‌ای انجام می‌دهید شاید بهتر باشد حساسیت بیشتری در انتخاب پردازنده داشته باشید.

Adblock test (Why?)

منبع خبر


دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.