بنچمارک پردازنده اسنپدراگون X پلاس کوالکام منتشر شد: عملکرد گرافیکی ضعیف!

نتایج حاصل از اولین بنچمارک‌های پردازنده ۸ هسته‌ای اسنپدراگون X پلاس X1P-42-100 شرکت کوالکام به بیرون درز کرده است که عملکرد تراشه‌های پایین رده Oryon و Adreno را در سیستم‌عامل ویندوز به ما نشان می‌دهد.

بر اساس اطلاعات منتشر شده، پردازنده ۸ هسته‌ای اسنپدراگون X پلاس شرکت کوالکام نسبت به سایرین در تست‌های پردازنده تا ۲۰ درصد کندتر بوده، از سوی دیگر در بنچمارک گرافیکی ۳DMark حدود ۴۰ درصد کاهش عملکرد را به نمایش گذاشته است.

همانطور که ممکن است بدانید، کمپانی کوالکام در حال آماده شدن برای عرضه پردازنده‌های اسنپدراگون X خود به بازار است. یکی از این تراشه‌ها مدل جدید ۸ هسته‌ای است که X1P-42-100 نام دارد. قرار است این تراشه اسنپدراگون ایکس، پلتفرم‌های مقرون‌به‌صرفه‌تری را برای کاربران بخش اصلی تجهیز کند تا تجربه استفاده از PCهای هوش مصنوعی را برای آن‌ها به ارمغان بیاورد. در حال حاضر نتایج حاصل از بنچمارک یک لپتاپ مجهز شده با این پردازنده خاص، قبل از عرضه به بازار به بیرون درز کرده است. این لپتاپ، مدل ProArt PZ13 HT5306QA_HT5306QA از کمپانی ایسوس است. در ادامه این مطلب بیشتر به بررسی این نتایج منتشر شده خواهیم پرداخت.

مشخصات پردازنده Qualcomm Snadpragon X Plus X1P-42-100

در رابطه با مشخصات پردازنده Qualcomm Snadpragon X Plus X1P-42-100 می‌توان گفت که این تراشه دارای هشت هسته پردازنده Oryon بر اساس یک گره فرآیند ۴ نانومتری است. هسته‌ها به دو دسته تقسیم می‌شوند که یکی از خوشه‌ها با سرعت کلاک ۳.۲۴ گیگاهرتز و دیگری با سرعت کلاک ۳.۴۲ گیگاهرتز کار می‌کند. حداکثر بوست کلاک برای بخش‌های تک هسته‌ای و چند هسته‌ای، به ترتیب در ۳.۴ و ۳.۲ گیگاهرتز رتبه بندی شده است. به علاوه گفته می‌شود که این پردازنده دارای ۳۰ مگابایت حافظه کش است که هر کلاستر ۱۲ مگابایت کش L2 را ارائه می‌دهد.

همچنین باید اشاره کرد که، پردازنده Qualcomm Snapdragon X Plus X1P-42-100 از یک واحد پردازش گرافیکی به نام Adreno X1-45 پشتیبانی می‌کند که فرکانس کلاک آن ۲۸۰ مگاهرتز است و توان محاسباتی آن برابر با ۱.۷ TFLOPs خواهد بود. این میزان نسبت به دیگر مدل‌ها (۴.۶-۳.۸ TFLOPs) بسیار کمتر است. لپتاپ‌های کمپانی ایسوس به حافظه LPDDR5X-8448 مجهز شده‌اند و واحد پردازش عصبی (NPU) آن همچنان در محدوده ۴۵ TOPS خواهد بود. این موضوع نشان می‌دهد که کمپانی کوالکام بیشتر بر روی عملکرد NPU یا هوش مصنوعی تمرکز کرده تا عملکرد گرافیکی، تا بتواند پاسخگو نیازهای لپتاپ +Copilot شرکت مایکروسافت باشد.

بنچمارک پردازنده اسنپدراگون X پلاس کوالکام منتشر شد: عملکرد گرافیکی ضعیف!

مشخصات سری پردازنده‌های اسنپدراگون ایکس شرکت کوالکام در ادامه آورده شده است:

نام پردازنده هسته‌ها حافظه کش بوست کلاک تک هسته‌ای / بوست کلاک تمام هسته‌ای TFLOP گرافیکی NPU TOPS پشتیبانی از حافظه TDP
X1E-84-100 ۱۲ ۴۲ مگابایت ۴.۲ – ۳.۸ گیگاهرتز ۴.۶ TFLOP ۴۵ TOPS هوش مصنوعی LPDDR5x-8448 ۲۳-۸۰ وات
X1E-80-100 ۱۲ ۴۲ مگابایت ۴.۰ – ۳.۴ گیگاهرتز ۳.۸ TFLOP ۴۵ TOPS هوش مصنوعی LPDDR5x-8448 ۲۳-۸۰ وات
X1E-78-100 ۱۲ ۴۲ مگابایت N/A – ۳.۴ گیگاهرتز ۳.۸ TFLOP ۴۵ TOPS هوش مصنوعی LPDDR5x-8448 ۲۳-۸۰ وات
X1P-64-100 ۱۰ ۴۲ مگابایت N/A – ۳.۴ گیگاهرتز ۳.۸ TFLOP ۴۵ TOPS هوش مصنوعی LPDDR5x-8448 ۱۰-۲۰ وات
X1P-42-100 ۸ ۳۰ مگابایت N/A – ۳.۴ گیگاهرتز ۱.۷ TFLOP ۴۵ TOPS هوش مصنوعی LPDDR5x-8448 ۱۰-۲۰ 
وات

عملکرد پردازنده اسنپدراگون X پلاس شرکت کوالکام

پیش از پرداختن به نتایج آزمایشات باید بدانید که تست‌های زیر با آخرین بایوس موجود برای لپتاپ انجام شده است.

در ابتدا نتایج بنچمارک Cinebench 2024 را بررسی می‌کنیم که در آن این پردازنده توانسته در تست‌های تک هسته‌ای ۱۰۲ امتیاز و در تست‌های چند هسته‌ای ۶۴۹ امتیاز را کسب کند. به منظور مقایسه باید اشاره کرد که، مدل ۱۰ هسته‌ای اسنپدراگون X Plus که در لپتاپ سرفیس کمپانی مایکروسافت آزمایش شد، توانست در تست تک هسته‌ای ۱۰۷ امتیاز و در بخش چند رشته‌ای ۸۰۹ امتیاز را کسب کند. به عبارت دیگر، در حالی که امتیاز تک هسته‌ای به اندازه ۵ درصد کاهش یافته است، عملکرد چند هسته‌ای این محصولات افت ۲۰ درصدی را به نمایش می‌گذارد.

در بنچمارک Blender، دقیقا ۲ دقیقه و ۳ ثانیه و ۴۸ میلی ثانیه طول کشید تا پردازنده هشت هسته‌ای Snapdragon X Plus بتواند تست رندر استاندارد را انجام دهد.

از سوی دیگر در بنچمارک Geekbench 6، تراشه کمپانی کوالکام موفق شد به ترتیب امتیازهای ۲۴۲۲ و ۱۱۳۸۶ را در تست‌های تک هسته‌ای و چند رشته‌ای به دست آورد.

در بخش بنچمارک‌های گرافیکی، ما نتایج حاصل از ۳DMark Time Spy و ۳DMark Steel Nomad را در اختیار داریم. پردازنده اسنپدراگون X پلاس X1P-42-100 در بنچمارک ۳DMark Time Spy، با گرافیک داخلی X1-45 Adreno در مجموع ۱۰۲۵ امتیاز کسب کرده است که شامل ۹۱۶ امتیاز گرافیکی به علاوه ۳۱۸۱ امتیاز برای بخش پردازنده خواهد بود. به عنوان مقایسه باید گفت که در همین بنچمارک پردازنده X Elite نزدیک به ۱۹۰۰ امتیاز و تراشه X Plus حدود ۱۵۰۰ امتیاز را کسب کرده‌اند. از سوی دیگر در بنچمارک Steel Nomad، تراشه Snapdragon X Plus امتیاز ۱۱۵۹ را با ۸.۶ فریم بر ثانیه (FPS) به دست آورده که حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد کمتر از پردازنده X Elite و سایر مدل‌های X Plus است.

در نهایت، به نتایج تست گیمینگ در بازی Shadow of The Tomb Raider می‌پردازیم. Snapdragon X Plus در تنظیمات Low با وضوح ۱۰۸۰p به طور متوسط ۱۸ FPS، و در تنظیمات High با همان وضوح به طور متوسط ۱۲ FPS را به ثبت رسانده است. این در حالی است که پردازنده X Elite توانسته است نزدیک به ۳۳ FPS را کسب کند.

همانطور که گفته شد، به نظر می‌رسد که عملکرد لپتاپ‌های پایین رده که از پردازنده‌های شرکت کوالکام پشتیبانی می‌کنند، چندان قوی نیست و بیشتر بر روی جنبه‌های مرتبط با هوش مصنوعی تمرکز دارند. نکته مثبت این است که قیمت این لپتاپ‌ها از ۷۰۰ دلار آمریکا شروع می‌شود که ممکن است آن‌ها را در برابر محصولات فعلی موجود در بازار، به گزینه‌های رقابتی‌تری تبدیل کند. با این وجود پس از عرضه پردازنده‌های Lunar Lake و Krackan Point کمپانی اینتل به بازار در چند ماه آینده، ممکن است کوالکام با رقابت سختی روبه‌رو شود.

Adblock test (Why?)

منبع خبر


دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.