پروفسور احمد فوزی اسماعیل، استاد دانشگاه فناوری مالزی برای دستاورد طراحی و ساخت فناوری غشای نانویی با کاربرد جداسازی فاضلاب روغنی، تصفیه آب، جداسازی آب از فاضلاب و غشا برای درمانهای پزشکی برگزیده پنجمین دوره جایزه مصطفی شد.
به گزارش سیناپرس به نقل از ستاد ارتباطات و ترویج بنیاد مصطفی، پروفسور فوزی اسماعیل (متولد ۱۹۶۶) و دانشآموخته مهندسی نفت و شیمی در مقاطع مختلف یکی از دانشمندان مطرح در حوزه فناوری غشایی در عرصه جهانی است.
حوزه تحقیقاتی وی متمرکز بر تصفیه آب و فاضلاب، غشای اسمزی معکوس، حلالهای مقاوم، کاربرد فناوری غشایی در صمغگیری و فرایند اسیدزدایی در فراوری و پالایش روغن نخل، مواد غشایی پیشرفته برای جداسازی گاز و اسید، کربن متخلخل توخالی غشای فیبری برای جداسازی گاز، غشای ماتریکس مخلوط برای کاربردهایی در حوزه انرژی است.
وی استاد فناوری غشایی در دانشکده مهندسی نفت دانشگاه فناوری مالزی در شهر جوهر بهرو مالزی است و به طور خاص در تحقیقات خود علاقه زیادی به پژوهش در حوزه جداسازی گاز و فرایندهای مرتبط با جداسازی دیاکسید کربن دارد.
پروفسور احمد فوزی اسماعیل در زمینه توسعه مواد پیچیده ماتریکسی غشایی برای نمکزدایی از آب، تصفیه فاضلاب، فرایندهای جداسازی گاز، طراحی و ساخت غشای فتوکاتالبزوری برای پاکسازی آلودهکنندهها و طراحی و ساخت غشاهای همودیالیزی نیز فعالیت کرده است.
حوزههای دیگر تحقیقاتی وی توسعه فناوری غشایی برای اسمز معکوس، نانوفیلتراسیون (نانوپالایش)، اولترافیلتراسیون، برای تصفیه آب شامل نمکزدایی، تماسدهنده غشایی الیاف توخالی، جداسازی گاز و توسعه فیبرهای نانویی و کربن و مواد نانوساختار برای کاربردهای مرتبط انرژی است.
وی اکنون معاون دانشگاه فناوری مالزی، استاد دانشکده مهندسی نفت و انرژیهای تجدیدشونده دانشگاه فناوری مالزی، موسس و رئیس مرکز تحقیقات پیشرفته فناوری غشایی و مسئول آزمایشگاه مواد و ساخت مرکز ریسرچ الاینس در دانشگاه فناوری مالزی و پرفسور اسماعیل صاحب یک پتنت (حق ثبت اختراع) در آمریکا، یک ثبت اختراع در اروپا و ۱۱ حق ثبت اختراع در مالزی است.
او همچنین نویسنده یا نویسنده همکار بیش از۹۰۰ مقاله علمیپژوهشی و مرورو بوده است، ۶ عنوان کتاب و ۵۰ فصل در کتابهای مختلف را تالیف و ۸ عنوان را ویرایش کرده است. همچنین به مقالات وی در پایگاه نمایهسازی اسکوپوس ۱۹ هزار و ۳۴۸ بار و در وب آو ساینس ۱۳ هزار و ۴۹۳ بار ارجاع شده است. شاخص اچ وی (تا سال ۲۰۲۰) در پایگاه نمایهسازی اسکوپوس ۷۹ و در پایگاه وب آو ساینس ۵۸ است.
پنجمین آیین اعطای جایزه مصطفی روز دهم مهرماه ۱۴۰۲ در اصفهان برگزار خواهد شد. این نخستین بار است که جایزه مصطفی خارج از تهران برگزار می شود و اصفهان به عنوان یکی از مهمترین مراکز تمدن اسلامی، میزبان این جایزه خواهد بود.علاوه بر شهر اصفهان که مرکز این رویدادهای علمی است، رویدادهای پراکندهای نیز در دانشگاههای شهرهای مختلف کشور برگزار خواهد شد.
جایزه مصطفی به عنوان یک جایزه دوسالانه برای تقدیر از دانشمندان مسلمان پیش از این در سالهای ۱۳۹۴، ۱۳۹۶، ۱۳۹۸ و ۱۴۰۰ در تهران برگزار شده است.
نوشته برگزیده پنجمین دوره جایزه مصطفی(ص) کیست؟ اولین بار در خبرگزاری سیناپرس | اخبار علمی ایران و جهان. پدیدار شد.
دیدگاهتان را بنویسید