بررسی مودم یوکیو 5G L12: ارزان با مشخصات وسوسهانگیز اما بیارزش برای خرید
بعد از ورود مودم یوکیو ۵G X11 به ایران و موفقیت در فروش مودمهای قبلی برند یوکیو (UQ)، اکنون شاهد ورود و فروش مودم یوکیو 5G L12 هستیم؛ پرچمدارترین مودم اپراتور ژاپنی!
از یوکیو W05 و یوکیو W06 تا HWS32 L01s و HWS33 L02 همگی مودمهای پرفروش و موفقی در بازار ایران بودند. مودمهایی که کیفیت نسبتا خوبی دارند و مهمتر اینکه از باند ۴۲ یا اینترنت TDLTE پشتیبانی میکنند.
حالا، پس از مودمهای جیبی و رومیزی 4G LTE، بازار سراغ مودمهای 5G یوکیو رفته است و مودم ۵G X11 در بازار ایران به فروش میرسد.
اپراتور UQ ژاپنی پس از مودم x11 سراغ عرضه مودم فایوجی L11 رفته و پس از آن مودم 5G L12 را با همکاری شرکت NEC عرضه کرده است. نام دیگر مودم Speed Wi-Fi HOME 5G L12 یا NEC L12 در برخی بازارها NAR02 است.
در این مقاله میخواهیم به بررسی مودم یوکیو 5G L12 بپردازیم. بلکه نگاهی گذرا به مشخصات و ویژگیهای آن داشته و درباره نتایج تستها و پنل کاربری این مودم صحبت میکنیم.
مشخصات مودم یوکیو 5G L12
مودم Speed Wi-Fi HOME 5G L12 از برند UQ ژاپن (NEC NAR02 یا NEC L12) یک مودم 5G Sub6/NR و 4G LTE است که در سال ۲۰۲۱ تولید و روانه بازار شده است.
این دستگاه از حداکثر سرعت دانلود ۲.۷ گیگابیت بر ثانیه و حداکثر سرعت آپلود ۱۸۳ مگابیت بر ثانیه در شبکه 5G برخوردار است.
در شبکههای 4G LTE از رده LTE Cat 21 است و حداکثر سرعت دانلود ۲۰۰۰ مگابیت بر ثانیه و آپلود ۱۵۰ مگابیت بر ثانیه را میدهد.
باندهای رادیویی مودم یوکیو 5G L12
نکته مهمی که برای استفاده از این مودم در ایران باید در نظر بگیرید؛ باندهای فرکانسی قابل پشتیبانی است. در بسیاری از سایتها نوشته شده که از باند ۴۲ روی TDD پشتیبانی میکند ولی در نسخههایی که به دست ما رسیده، این باند فرکانسی برای ایران قفل است و سیم کارت TDLTE ایرانسل و مبیننت را شناسایی نمیکند.
بنابراین، مودم NEC 5G L12 مناسب استفاده از اینترنت تی دی نیست و فقط اینترنت موبایل یا FDD و همینطور سیمکارتهای طرح ۳۶۰ مبیننت را جواب میدهد.
وضعیت باندهای رادیویی مودم UQ 5G L12:
5G: n28/n41/n77/n78/n79/n257
4G LTE FDD: B1/B3/B11/B18/B26/B28
4G LTE TDD: B41
وای فای ۶ و درگاههای ارتباطی
ویژگی بزرگ دیگر این مودم، پشتیبانی از وای فای ۶ و استاندارد ۸۰۲.11ax است که این روزها، مهمترین و رایجترین استاندارد وای فای برای تمام دستگاهها و ارتباطات بیسیم محسوب میشود.
دو باند فرکانسی ۲.۴ و ۵ گیگاهرتز روی این مودم به طور همزمان فعال و قابل اتصال هستند. حداکثر سرعت باند ۵ گیگاهرتز به ۲۴۰۲ مگابیت و باند ۲.۴ گیگاهرتز به ۶۰۰ مگابیت بر ثانیه میرسد که خوب برای مصارف اینترنت پرسرعت درون خانه خوب است.
برخی کاربران ایرانی گزارش دادند فرکانس وای فای ۵ گیگاهرتز در ایران قفل است که در واقع به دلیل فریمویر لاک شده مودم است. در صورتی که فریمویر آنلاک شود (توسط فروشنده) میتوان به فرکانس ۵ گیگاهرتز هم متصل شد!
در مجموع، ۴۰ دستگاه میتوانند به وای فای مودم NAR02 وصل شوند. دارای آنتنهای وایفای داخلی است و از MIMO 2×2 در کنار فناوری مانند OFDMA و WPA3 سود میبرد.
دو درگاه شبکه اترنت ۱ گیگابیت، شیار سیم کارت نانون، درگاه USB Type-C و کلیدهای ریست و WPS، مشخصات ارتباطی این مودم فایوجی هستند. البته، مانند سایر مودمهای یوکیو، شاهد کلید Mode و Update هستیم.
درگاه USB-C بیشتر برای آپدیت فریمویر و رفع خطاهای سختافزاری و نرمافزاری است و برای کاربران عادی کاربرد خاصی ندارد.
اندازه این مودم یوکیو ۱۰۱ در ۱۷۹ در ۹۹ میلی متر با وزن حدود ۴۴۰ گرم و مصرف برق AC بیست ولت است.
تست و بررسی مودم Speed Wi-Fi HOME 5G L12
مودمهای اپراتور UQ در کارایی و سرعت امتیاز بالایی میگیرند؛ برعکس فریمویر و پنل کاربری و امکانات نرمافزاری که بسیار ضعیف هستند.
در تست سرعت اینترنت 5G ایرانس با این مودم، سرعت تا ۴۰۰ مگابیت بر ثانیه هم به دست آمده است و آپلود ۶۰ الی ۷۰ مگابیت بر ثانیه میدهد.
در تست اینترنت 4G نیز سرعت بسیار خوب ۲۱۰ مگابیت را ثبت کردیم. قدرت گیرندگی آنتن این مودم به شدت خوب است و حتی با ضعیفترین سیگنالها باز هم میتوانید اینترنت موبایل خوبی تجربه کنید.
برای راهاندازی و استفاده از سیمکارتهایی مانند شاتل موبایل، مبیننت، لوتوستل، سامانتل یا آپتل باید حتما رومینگ فعال باشد و تنظیمات مود را درست انتخاب کرده باشید.
قیمت و ارزش خرید
در اردیبهشت ۱۴۰۴ این مودم با قیمت حدود ۴ میلیون تومان و به صورت استوک و دست دوم در بازار ایران به فروش میرسد.
این قیمت برای مودمی با چنین مشخصاتی و در مقایسه با سایر مودمهای 5G که در بازار ایران هستند؛ قیمتی وسوسهانگیز است ولی باید در نظر بگیرید که در صورت خرید، باید قید استفاده از اینترنت TDLTE را بزنید.
همچنین، پنل کاربری و فریمویر مودم یوکیو L12 همانند سایر مودمهایی که از این برند ژاپنی سراغ داریم؛ بسیار محدود و سفارشی شده است و اصلا انتظار نداشته باشید پنلی مانند بهترین مودم سیمکارتی هواوی یا مودمهای ZLT ببینید.
نتیجهگیری
مودم Speed Wi-Fi HOME 5G L12 در فهرست پیشنهاد خرید ما نیست.
فکر میکنیم اگر قرار است مودم 5G رومیزی بدون TDLTE و ارزان قیمت داشته باشیم؛ خرید مودمی مانند مودم KJ33 یا مودم ZLT X21 بسیار بهتر است؛ چون هم پنل کاربری قویتری دارند و هم مشخصات و کیفیت سرعت بهتری میدهند.
الان این مودمها با قیمت ۳ میلیون تومان هم در بازار قابل خرید هستند و همانند مودم یوکیو L12 استوک به شما میدهند.
با کمی هزینه بیشتر در حدود ۵ میلیون تومان، میتوانید مودم ZLT X20 را بخرید که از 3G/4G/4.5G/5G/TDLTE پشتیبانی میکند و بینهایت تنظیم و گزینه برای سفارشیسازی مودم و گرفتن بهترین سرعت و کیفیت اینترنت سیمکارتی دارد.
مزایا:
۱- قیمت پایین
۲- سرعت دانلود و آپلود خوب
۳- وای فای ۶ با سرعت ۳ گیگابیت بر ثانیه
معایب:
۱- عدم پشتیبانی از TDLTE
۲- پنل کاربری محدود
۳- عدم انتخاب باند رادیویی یا تجمیع فرکانس دستی
قیمت و خرید مودم یوکیو 5G L12 از دیجیکالا
نوشته بررسی مودم یوکیو 5G L12: ارزان با مشخصات وسوسهانگیز اما بیارزش برای خرید اولین بار در شبکهچی . پدیدار شد.