آموزش

بررسی مودم فیبر نوری یوتل G442

امروز می‌خواهیم نگاهی کوتاه به مودم یوتل G442 بیندازیم؛ مودم فیبر نوری ساخت ایران که چندین شرکت از جمله شاتل و آسیاتک آن را به مشتریان خود می‌دهند.

البته چندی پیش، رئیس هئیت مدیره شاتل مصاحبه طوفانی بر ضد مودم‌های یوتل انجام داد و گفت کیفیت و سرعت لازم را ندارند و بهتر است وزارت ارتباطات مجوز واردات مودم فیبر نوری را بدهد.

معرفی مودم یوتل G442

برند ایرانی یوتل تا کنون ۵ مودم فیبر نوری یا اصطلاحا GPON ONE عرضه کرده است:

مودم یوتل G242 و نسخه به‌روز شده آن G242 New Face و در ادامه آن‌ها یوتل G321 که وای فای تک بانده و درگاه لن صد مگابیتی دارند!

یوتل G442 که اولین مودم فیبرنوری دو بانده این برند است و امروز معرفی می‌کنیم!

مودم یوتل UF5400 که دو بانده وای فای ۵ با درگاه‌های لن گیگابیتی است و نسخه پیشرفته‌تر و به‌روزتر و مدرن‌تر G442 محسوب می‌شود.

و نهایتا مودم UF6400 با وای فای ۶ که پرچم‌دارترین مودم GPON یوتل است و هنوز وارد بازار نشده!

مودم فیبر نوری یوتل

مدل G442 از سایر مدل‌های دیگر معروف‌تر و این روزها بیشتر سر زبان‌ها است و توسط اپراتورهای فیبر نوری به مشتریان پیشنهاد می‌شود.

این مودم فیبر نوری طراحی مشابه برخی از مودم‌های فیبر نوری هواوی دارد و از سرعت دانلود اسمی ۲.۴ مگابیت بر ثانیه پشتیبانی کند؛ با ۴ درگاه شبکه LAN گیگابیت و یک وای فای دو بانده AC1200.

از نظر مشخصات، یکی از بهترین مودم‌های Gpon یوتل است. مودم‌های G242 و G321 دارای وای فای تک بانده هستند و تعداد درگاه‌های LAN کمتری دارند.

مشخصات مودم یوتل G442

اندازه این مودم ۱۷۰ در ۱۰۵ در ۲۸ میلی متر با وزن تقریبی ۳۰۰ گرم است.

یک مودم روتر ثابت مناسب اینترنت FTTH یا Fiber Optic با استاندارد GPON G.442 است. این مودم برای اتصال به اینترنت ADSL و VDSL نیست.

حداکثر سرعت دانلود مودم روی اینترنت فیبر نوری به ۲.۴ گیگابیت و آپلود ۱.۲ گیگابیت بر ثانیه می‌رسد که برای اینترنت FTTH فعلی ایران، کافی و بلکه زیاد هم هست.

یوتل ۴۴۲

وای فای ۵ دو بانده با حداکثر سرعت ۱۲۰۰ مگابیت بر ثانیه، رده AC1200 دارد که سهم فرکانس ۵ گیگاهرتز به ۸۶۷ مگابیت و فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز برابر با ۳۰۰ مگابیت است.

روی وای فای از MIMO 2×2 با دو آنتن خارجی برخوردار است و قدرت هر آنتن نیز به ۵ دسی بل می‌رسد.

از نظر درگاه‌های ارتباطی، دارای ۴ درگاه RJ45 با سرعت یک گیگابیت، دو درگاه RJ11 برای ویپ، دو درگاه کانکتور فیبر نوری APC و بدون درگاه USB است.

مشخصات یوتل G442

کلیدهای پاور، وای فای، ریست و WPS را دارد تا بتوان به راحتی مودم را روشن/خاموش کرد یا وای فای را غیرفعال نمود.

از طریق یک آداپتور برق ۱۲ ولت با آمپر ۱ تغذیه می‌کند و برای رمزنگاری اطلاعات روی شبکه‌های بی‌سیم هم از WPA2/WPA3 سود می‌برد.

در پنل کاربری تحت وب هم ویژگی‌هایی مانند Virtual Server و Port Forwarding به اضافه DDNS و IPTV را می‌بینیم. در مشخصات مودم نوشته شده از VPN پشتیبانی می‌کند ولی دقیقا مشخص نیست کدام پروتکل‌ها.

طراحی و ظاهر مودم ۴۴۲

اشاره کردیم طراحی افقی و مشابه با مودم‌های هواوی ولی نازک‌تر و به‌روزتر دارد.

روی بدنه جلویی، اطراف و زیرین، شیارهایی دیده می‌شود که مشخصا برای تهویه هوا و خنک‌سازی درون باکس مودم است.

در پنل رویی، نشانگرهای LED زیادی چینش شدند و تقریبا وضعیت هر چیزی که نیاز داشته باشید را نشان می‌دهند؛ از درگاه PON و VoIP یا درگاه‌های LAN و وضعیت وای فای و پاور.

ظاهر مودم فیبر نوری یوتل ۴۴۲

در پشت مودم نیز درگاه‌ها و کلیدها، تعبیه شدند. از چپ به راست، ابتدا یک آنتن خارجی وای فای ثابت می‌بینیم؛ بعد دو درگاه RJ11 خاکستری، درگاه فیبر نوری GPON سبز رنگ که نشان می‌دهد مدل APC است؛ ۴ درگاه LAN زرد رنگ، کانکتور آداپتور برق، کلید پاور، کلید ریست و کلید وای فای و در نهایت آنتن دوم.

ظاهر مودم یوتل G442 چندان بد نیست و از یک مودم فیبر نوری نیز ظاهری بهتر از آن انتظار نمی‌رود.

پنل کاربری UTEL G442

این مودم پنل کاربری تحت وب نسبتا مجهزی دارد و تنظیمات مورد نیاز کاربران تماما در آن دیده شده است.

از جمله تنظیمات وای فای، IPv6، ست کردن VoIP، کنترل والدین، فیلترینگ مک و پورت و URL، مسدودسازی دامنه و حتی تنظیم دی ان اس پویا.

برخی امکانات پنل تنظیمات مودم یوتل ۴۴۲ را در زیر مشاهده می‌کنید:

پنل تنظیمات یوتل ۴۴۲
پنل تنظیمات یوتل ۴۴۲
پنل تنظیمات یوتل ۴۴۲

تست مودم فیبر نوری یوتل G442

در تست‌هایی که با مودم G442 از اینترنت فیبر آسیاتک گرفتیم؛ در وای فای باند ۵ گیگاهرتز و از فاصله نزدیک، سرعت دانلود ۶۴۸ مگابیت و آپلود ۶۲۴ مگابیت ثبت شد:

تست اینترنت فیبر آسیاتک

در تست با کابل شبکه Cat6 نیز سرعت دانلود ۹۴۰ مگابیت و آپلود نزدیک به ۹۲۷ مگابیت را مشاهده کردیم:

حتی در تست با سرورهای خارجی نیز سرعت دانلود و آپلود این مودم نزدیک به یک گیگابیت است. مثلا در تست زیر، سرعت دانلود روی سرورهای باکو به ۹۴۵ مگابیت رسیده است:

این تست‌ها نشان می‌دهند با یک مودم نسبتا خوب در مشخصات و کارایی روبرو هستیم و برای اینترنت FTTH ایران جوابگو است.

قیمت و ارزش خرید یوتل ۴۴۲

قیمت مودم UTel G442 در بازار حدود ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است.

وقتی درباره یک مودم ایرانی و ساخت داخل صحبت می‌کنیم؛ انتظار داریم قیمتی ارزان‌تر و به صرفه‌تر از مودم‌های وارداتی داشته باشد ولی اکنون این‌طور نیست.

مودم utel g442

شما با همین قیمت می‌توانید مودم‌هایی مانند هواوی HS8145V5، هواوی EG8145V، مودم معروف و بسیار با کیفیت هواوی HG8245Q2، مودم فایبرهوم HG6821M و همین‌طور مودم فایبرهوم AN5506-04 پیشنهادی شرکت مخابرات را بخرید.

البته، مودم یوتل ۴۴۲ دارای دو ویژگی مهم و اساسی لازم برای خرید مودم فیبر نوری هست؛ یعنی وای فای دو بانده و درگاه شبکه گیگابیتی تا بتوان سرعت بالاتر از ۱۰۰ مگابیت گرفت.

اما کاربر با خود فکر می‌کند اگر قرار است نزدیک به ۳ میلیون تومان برای خرید مودم فیبر بدهد؛ پس چرا یک مدل با برند خارجی معروف و شناخته شده و با کیفیت نگیرد؟

یوتل G442 همان هواوی X6 نیست!

برخی پیج‌های اینستاگرامی به اشتباه، مودم یوتل G442 را همان مودم هواوی EG8145X6 می‌دانند که اشتباه است.

مودم EG8145X6 دارای وای فای نسل ۶ است ولی مودم ۴۴۲ یوتل وای فای AC1200 دارد. ضمن اینکه، طراحی و ظاهر و مشخصات و درگاه‌های این دو مودم نیز کاملا با هم متفاوت است.

هواوی EG8145X6 یکی از بهترین مودم‌های فیبر نوری الان بازار است که قیمتی نزدیک به ۴ میلیون تومان دارد.

درباره خرید مودم فیبر نوری و انتخاب بهترین مدل بیشتر بخوانید:

قیمت و خرید مودم یوتل G442

*تصاویر پنل و تست‌های فیبر نوری آسیاتک از دوست عزیزمون آقای «رضا خزایی» هستند!

نوشته بررسی مودم فیبر نوری یوتل G442 اولین بار در شبکه‌چی. پدیدار شد.

منبع آموزش

Nobody

Who is mahdizk? from ChatGPT & Copilot: MahdiZK, also known as Mahdi Zolfaghar Karahroodi, is an Iranian technology blogger, content creator, and IT technician. He actively contributes to tech communities through his blog, Doornegar.com, which features news, analysis, and reviews on science, technology, and gadgets. Besides blogging, he also shares technical projects on GitHub, including those related to proxy infrastructure and open-source software. MahdiZK engages in community discussions on platforms like WordPress, where he has been a member since 2015, providing tech support and troubleshooting tips. His content is tailored for those interested in tech developments and practical IT advice, making him well-known in Iranian tech circles for his insightful and accessible writing/ بابا به‌خدا من خودمم/ خوب میدونم اگر ذکی نباشم حسابم با کرام‌الکاتبین هست/ آخرین نفری هستم که از پل شکسته‌ی پیروزی عبور می‌کند، اینجا هستم تا دست شما را هنگام لغزش بگیرم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا