بررسی تاثیر قهوه بر فشار خون - دورنگر | نقطه عطف فرهنگ و فناوری

بررسی تاثیر قهوه بر فشار خون

دقیقا مانند چای که به بخشی از زندگی و حتی فرهنگ ما تبدیل شده است، قهوه هم در حال فراگیر شدن است و دور نیست زمانی که بدون آن نتوانیم روز خودمان را شروع کنیم. با فراگیر شدن این نوشیدنی دوست داشتنی، علاوه بر مزایایی مانند انرژی و شادابی بیشتر، عوارضی هم به همراه دارد که باعث می‌شود برخی از افراد نگران مصرف بی‌رویه آن باشند. یکی از نگرانی‌ها، تاثیر قهوه بر فشار خون و افزایش آن است. اگر شما هم از مصرف کنندگان قهوه هستید و نسبت به تاثیر آن روی فشار خون حساس هستید، این نوشته تکنولایف برای شما است تا این تاثیر را به صورت دقیق مورد بررسی قرار دهید.

منظور از فشار خون چیست؟

فشار خون چیست

برای آشنایی با این موضوع نیاز است کمی اطلاعات کلی در مورد فشار خون داشته باشیم:

خون به وسیله قلب به رگ‌ها پمپاژ می‌شود و خون با فشار زیاد به رگ‌ها وارد می‌شود که به این حالت سیستول گفته می‌شود. سپس قلب به حالت استراحت می‌رود و خونی به رگ‌ها پمپاژ نمی‌شود که باعث می‌شود فشار خون موجود در رگ‌ها تا حدی کاهش پیدا کند و این حالت را دیاستول می‌گویند. در واقع در هر دو حالت میزانی فشار ناشی از خون جاری به رگ‌ها وارد می‌شود، به همین دلیل است که فشار خون افراد هیچوقت به صفر نمی‌رسد. حال دستگاه‌های فشارسنج، فشار خون را در هر دو مرحله اندازه‌گیری کرده و آن را به صورت سیستول روی دیاستول اعلام می‌کنند. برای مثال فشار خون کسی ممکن است ۱۱۰ روی ۸۰ باشد.

محدوده امن فشار خون چقدر است؟

فشار خون اگر کمتر از حدی باشد فرد دچار افت فشار خون می‌شود و در صورتی که از حد مجاز بیشتر باشد به فشار خون بالا مبتلا شده است که عموما منظور افراد از فشار خون، فشار خون بالا است.

فشار خون نرمال در افراد مختلف با توجه به سن و جنسیت با همدیگر متفاوت خواهد بود. در کل افرادی که می‌توانند قهوه مصرف کنند و معمولا از دستگاه قهوه ساز خانگی برای دم کردن قهوه استفاده می‌کنند، افراد بزرگسال هستند که دامنه امن فشار خون سیستولی در محدوده ۹۵ تا ۱۴۰ قرار دارند و در حالت دیاستول این محدوده ۶۰ تا ۹۰ میلی‌متر جیوه است.

تاثیر لحظه‌ای قهوه بر فشار خون

تاثیر لحظه‌ای قهوه بر فشار خون

بررسی ۳۴ مطالعه مختلف نشان داده است که مصرف ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلی‌گرم کافئین باعث افزایش ۸ واحدی در فشار خون سیستولیک و ۶ واحدی در فشار خون دیاستولیک خواهد شد. این مقدار کافئین معمولا معادل مصرف یک یا دو فنجان قهوه است. افزایش فشار خون پس از مصرف قهوه معمولا سه ساعت ادامه داشته و پس از آن به حالت عادی خود برمی‌گردد.

این افزایش فشار خون هم در افراد عادی مشاهده شده است و هم در افرادی که از فشار خون بالا رنج می‌برند؛ بنابراین افرادی که فشار خون بالایی دارند باید در مصرف آن دقت کافی به خرج بدهند. از طرفی دیگر این میزان افزایش فشار خون در اکثر موارد مشکل ساز نیست و اغلب افراد با این جهش دچار مشکل خاصی نخواهند شد.

تاثیر مصرف مداوم قهوه بر فشار خون

اگر جزو افرادی هستید که یک دستگاه نوشیدنی ساز یا قهوه ساز در خانه دارید و مدام از آن برای آماده کردن قهوه استفاده می‌کنید، به احتمال زیاد با این سوال روبرو شده‌اید که مصرف مداوم قهوه چه اثری روی فشار خون دارد؟

جواب این است که در بلند مدت مصرف قهوه نه تنها باعث افزایش فشار خون نخواهد شد، بلکه کمی هم آن را کاهش خواهد داد. در واقع فقط ۳ الی ۴ چهار ساعت پس از مصرف است که کمی افزایش فشار خون را مشاهده خواهید کرد و پس از آن فشار خون به سطح عادی یا کمی پایین‌تر از آن می‌رسد.

تحقیقات نشان داده است که نوشیدن ۳ تا ۵ فنجان قهوه در روز برای افراد عادی کاملا ایمن است و حتی می‌تواند خطرات بیماری‌های قلبی را تا ۱۵ درصد کاهش داده و مانع از مرگ زودرس شود. در واقع مکانیزم آن مشابه تاثیر ورزش روی ضربان قلب است. زمانی که شما ورزش می‌کنید، ضربان قلبتان بالاتر خواهد رفت و تا کمی بعد از ورزش هم ضربان قلب کمی بالا است و به مرور کاهش پیدا خواهد کرد. این ورزش کردن اگر به صورت مداوم باشد در نهایت ظرفیت قلبی و عروقی شما را افزایش داده و باعث می‌شود که در حالت‌های عادی ضربان قلبتان کمتر از افرادی باشد که ورزش نمی‌کنند. اثر قهوه بر فشار خون هم مشابه همین مکانیزم است.

آیا قهوه برای افرادی که فشار خون بالا دارند ممنوع است؟

برای اکثر مردم مصرف متعادل قهوه، مشکلی در فشار خون آن‌ها ایجاد نخواهد کرد و حتی افرادی که مشکل قلبی دارند یا فشار خون بالایی دارند، می‌توانند از این نوشیدنی در حد متعادل استفاده کنند. برخی از ترکیبات زیست فعال موجود در قهوه ممکن است فواید سلامتی از جمله کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب را به همراه داشته باشند. به همین دلیل استفاده از آن عموما باعث ایجاد اختلالی در افراد نخواهد شد. البته این نکته را در نظر داشته باشید که مصرف بیش از حد قهوه یا کافئین برای همه افراد مشکل ساز خواهد بود و این مشکلات ممکن است در افراد مبتلا به فشار خون بالا، بیشتر خود را نشان دهد؛ بنابراین کسانی که به تازگی می‌خواهند مصرف قهوه را شروع کنند، بهتر است قبل از این کار با دکتر خود مشورت کنند تا مشکلی ایجاد نشود.

آیا خوردن قهوه باعث افت فشار میشود؟

درست است که گفتیم مصرف قهوه در بلندمدت باعث کاهش فشار خون خواهد شد؛ اما این کاهش اولا لحظه‌ای نیست و ثانیا به میزانی نیست که کاهش عمده در فشار خون ایجاد کرده و باعث افت آن شود. به همین دلیل جواب این سوال خیر است و افرادی که فشار خون پایینی دارند می‌توانند قهوه مصرف کنند. البته رعایت اندازه شرط عقل است و نباید مصرف آن‌ها بیش از حد باشد.

مصرف چند فنجان قهوه در روز مجاز است؟

میزان مجاز قهوه در طول روز

تاثیر قهوه بر میزان فشار خون می‌تواند در شرایط مختلف، متفاوت باشد. برای نمونه مصرف بیش از حد قهوه و کافئین می‌تواند اثرات قهوه را کاملا برعکس کند. به همین دلیل نیاز است که قهوه را به اندازه مصرف کنید.

اگر به تازگی قهوه خوردن را شروع کرده‌اید، بهتر است روزانه یک فنجان قهوه بنوشید. در نهایت میزان مصرف روزانه قهوه شما نباید از ۵ الی ۶ فنجان تجاوز کند. البته در نظر داشته باشید که این این میزان،‌ حداکثر است و نیازی نیست این میزان قهوه را به صورت روزانه مصرف کنید. از طرفی دیگر زمان مصرف قهوه هم مهم است که برای بررسی آن پیشنهاد می‌کنیم نوشته بهترین زمان برای مصرف قهوه را مطالعه بفرمایید.

سخن پایانی

مصرف قهوه تاثیر مخربی روی فشار خون ندارد و در برخی از موارد هم می‌تواند فشار خون بالا را کمی کنترل کرده و در بلند مدت باعث کاهش بیماری‌های قلبی و عروقی شود. البته مجددا تاکید می‌کنیم که مصرف بیش از حد این ماده ممکن است عوارض جبران ناپذیری را به دنبال داشته باشد. به همین دلیل توصیه می‌شود اگر بیماری یا شرایط خاصی دارید، قبل از مصرف با دکتر خود مشورت کنید و اگر هم مشکل خاصی ندارید، در مصرف قهوه زیاده‌روی نکنید.

ads

بررسی گوشی سامسونگ اس ۲۴ اولترا به همراه تست گیمینگ و کیفیت دوربین ها

بررسی گوشی سامسونگ گلکسی S24 Ultra

Adblock test (Why?)

لینک منبع


0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x