چند سال پس از تصمیم اپل برای حذف آداپتورهای برق از جعبههای آیفون، این شرکت قدم دیگری به سمت بستهبندی حداقلی برداشته است و اینبار نوبت به ایرپادز ۴ و کابل USB-C رسیده است.
طبق گفته اپل، هدفونهای بیسیم ایرپادز ۴ که به تازگی معرفی شدهاند، در دو مدل استاندارد و با قابلیت حذف نویز عرضه خواهند شد، اما هیچ کابل شارژ USB-C در جعبه این محصولات وجود نخواهد داشت. این اطلاعات در صفحه مقایسه ایرپادز در وبسایت رسمی اپل تأیید شده و عبارت «کابل شارژ USB-C به صورت جداگانه فروخته میشود» برای مدلهای ایرپادز ۴ ذکر شده است.
این در حالی است که اپل به تازگی فرآیند انتقال کامل دستگاههای خود به درگاه USB-C را به پایان رسانده و حالا کابل شارژ مربوط به این درگاه را هم از جعبه محصولات خود حذف کرده است. البته ممکن است بسیاری از کاربران قبلاً یک (یا شاید ده) کابل USB-C داشته باشند.
اما تکلیف کسانی که دستگاههای قدیمیتر خود را ارتقا میدهند یا کاربران جدیدی که به اکوسیستم اپل وارد میشوند، چیست؟ برای این دسته از افراد، خرید کابل اضافی برای شارژ ایرپادز ضروری خواهد بود.
شاید اپل ادعا کند که با کاهش زبالههای بستهبندی در تلاش است تا به محیط زیست کمک کند. این ادعا منصفانه به نظر میرسد و بهطور کلی روندی است که میتوان از آن حمایت کرد. اما آیا حذف یک کابل به تنهایی مؤثرترین گامی است که اپل میتواند بردارد؟ قطعاً نه.
احتمالاً محصول بعدی آیفون خواهد بود. آیفون ۱۶ همچنان با کابل USB-C عرضه میشود، اما چه کسی میداند؟ در این مرحله، تعجب نخواهد داشت اگر اپل کیس شارژ هدفونها را نیز هم حذف کند!
مشخصات ایرپادز ۴ اپل
با وجود نبود کابل در جعبه، ایرپادز ۴ ویژگیهای متنوعی را به همراه دارد. طراحی این محصول همچنان به مدلهای قبلی وفادار است و شامل سرهای سیلیکونی میشود. اما اپل ادعا میکند که این مدل جدید، به شکلی طراحی شده که تناسب جهانیتری داشته باشد.
هر دو نسخه این محصول در برابر آب با درجه IPX4 مقاوم هستند و قابلیت کنترل با ضربه نیز حفظ شده است. کاربران اکنون میتوانند برای مدیریت تماسها و سیری با تکاندادن سر به بالا برای «بله» و به سمت چپ و راست برای «نه» نیز از این هدفونها استفاده کنند.
تجربه صوتی نیز با قابلیت صدای فضایی شخصیسازیشده و دنبالکننده حرکات سر ارتقایافته است که تجربهای شنیداری همهجانبه را ارائه میدهد.
مدل استاندارد ایرپادز ۴ قابلیت حذف نویز فعال (ANC) ندارد، در حالی که مدل پیشرفته این ویژگی را که قبلاً منحصر به ایرپادز پرو بود، در خود دارد. هر دو مدل دارای حالت «مکالمه» هستند که هنگام صحبتکردن، بهطور خودکار صدا را کاهش میدهد. نسخه دارای ANC حالت شفافیت و صدای تطبیقی را برای کنترل بیشتر کاربران ارائه میکند.
هر دو مدل ایرپادز ۴ با تراشه H2 اپل کار میکنند که هدف آن بهبود عمر باتری، شخصیسازی صدا و تسهیل در جفتسازی سریعتر است. در زمینه عمر باتری، اپل ادعا میکند که با استفاده از کیس شارژ بیسیم، تا ۳۰ ساعت شارژ ارائه میدهد و هدفونها به تنهایی تا ۶.۵ ساعت پخش موسیقی را پشتیبانی میکنند.