هوش مصنوعی

افشین: راه اندازی مزرعه پردازشی هوش مصنوعی در پارک فناوری پردیس

به گزارش خبرنگار مهر ، حسین افشین، معاون علمی رئیس‌جمهور، امروز در حاشیه نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۵ به خبرنگاران گفت: در ۲۶ اسفند سال گذشته، اولین محموله سرورهای هوش مصنوعی که از قبل سفارش داده شده بود به کشور وارد و در مدت تعطیلات عید ۱۴۰۴ نصب این سرورها آغاز شد.

وی توضیح داد: نصب سرورها با چالش‌هایی مواجه شد چرا که نیاز به زیرساخت‌هایی مانند سیستم‌های تهویه و تأمین انرژی داشتیم و این موضوع باعث تاخیر در اجرا شد.

افشین با ابراز خرسندی از ورود تجهیزات GPU فارم به کشور افزود: این خرید در سه مرحله انجام شد. هرچند نمی‌توان به طور دقیق اعلام کرد چه بخشی از تجهیزات در چه زمانی به کشور می‌آید، اما می‌توانم بگویم که قسمت اول مهم آن در تاریخ ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ وارد شد.

معاون علمی با تأکید بر تعهد به تأمین زیرساخت‌های پردازش هوش مصنوعی برای کشور، خاطر نشان کرد: این اقدام، بستری مناسب برای محققان و شرکت‌های دانش‌بنیان در سال‌های آینده فراهم می‌آورد تا از ظرفیت‌های موجود بهره‌برداری کنند.

افشین در ادامه به پیشرفت‌های اخیر در توسعه سکوهای هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت: خوشبختانه، اقدامات خوبی در حال انجام است و در دو هفته آینده قراردادهایی با شرکت‌های منتخب در زمینه افزودن به سکوها منعقد می‌شود.

وی همچنین خبر داد که ۱۳ دانشگاه نیز برای فعال شدن در زمینه دستیار هوشمند وارد عمل خواهند شد و هماهنگی‌های لازم در این خصوص انجام شده است.

افشین اعلام کرد: ما آماده همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان هستیم تا در زمینه توسعه بازارگاه‌ها مشارکت کنیم و به دنبال ایجاد یک اکوسیستم پویا در این حوزه هستیم. با وجود انتقادات مطرح شده، همکاری و حضور منتقدان در جلسات باعث ایجاد یک فضای مثبت در این زمینه شده است.

افشین در ادامه، یکی از مراحل پیشرفت زیرساخت‌های هوش مصنوعی را تحریک بازار دانست و گفت: ما به دنبال ایجاد تقاضا و تأمین محصولات مبتنی بر هوش مصنوعی هستیم تا توسعه بازار به نتیجه مثبتی منجر شود.

وی تأکید کرد: برای تقویت بازار، مذاکراتی با شرکت‌های بزرگ آغاز کرده‌ایم تا به‌واسطه اعتبار مالیاتی، همکاری‌های مفیدی با شرکت‌های دانش‌بنیان و دانشگاه‌ها شکل گیرد.

افشین در پاسخ به سوالی درباره تجهیز مزارع پردازشی گفت: یکی از این مزارع در پارک پردیس ایجاد می‌شود و دیگر مراکز به تدریج تجهیز خواهند شد.

وی این پراکندگی مزارع پردازشی در شهرهای مختلف را به دلیل جنبه های پدافند غیرعامل عنوان کرد و یادآور شد: در نهایت به صورت ابری خدمات آن ارایه می شود تا همه بتوانند به آن دسترسی داشته باشند.

وی همچنین به چالش‌های فاصله سرورها اشاره کرد و گفت: فاصله بهینه برای سرورهای پردازشی ۵۰ تا ۱۰۰ کیلومتر است و تمرکز اصلی ما در حال حاضر بر روی توسعه در شهر تهران است.

او در خصوص اعتبارات این طرح گفت: اعتبارات این طرح در حد ۱۰ تا ۳۰ میلیارد دلار است و همه این اعتبارات هنوز محقق نشده است.

Adblock test (Why?)

Nobody

Who is mahdizk? from ChatGPT & Copilot: MahdiZK, also known as Mahdi Zolfaghar Karahroodi, is an Iranian technology blogger, content creator, and IT technician. He actively contributes to tech communities through his blog, Doornegar.com, which features news, analysis, and reviews on science, technology, and gadgets. Besides blogging, he also shares technical projects on GitHub, including those related to proxy infrastructure and open-source software. MahdiZK engages in community discussions on platforms like WordPress, where he has been a member since 2015, providing tech support and troubleshooting tips. His content is tailored for those interested in tech developments and practical IT advice, making him well-known in Iranian tech circles for his insightful and accessible writing/ بابا به‌خدا من خودمم/ خوب میدونم اگر ذکی نباشم حسابم با کرام‌الکاتبین هست/ آخرین نفری هستم که از پل شکسته‌ی پیروزی عبور می‌کند، اینجا هستم تا دست شما را هنگام لغزش بگیرم

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا