علمی-فرهنگی

آیا نفربر زرهی بردلی ایالات متحده می‌تواند با یک تانک دوئل کند؟

نفربر ام۲ بردلی که نام خود را از ژنرال عمر بردلی، فرمانده ارتش آمریکا در جنگ جهانی دوم گرفته، خودرویی زرهی برای جابه‌جایی نیروهای نظامی است که دستاوردهایش فراتر از اهداف اولیه‌اش بوده. این خودرو در ابتدا برای جابه‌جایی و پشتیبانی نیروهای زمینی و همچنین مقابله با وسایل نقلیه دشمن از جمله تانک‌ها طراحی شده بود. به نقل از Kyiv Post و طبق یک گزارش لو رفته از وزارت دفاع روسیه، اذعان شده که نسخه M2A2 این خودرو از چند منظر نسبت به خودروی زرهی روسی بی‌ام‌پی-۳ برتری چشم‌گیری داشته است.

بردلی یک خودرو زرهی‌ست که از پس مقابله با تانک‌های اصلی میدان نبرد دشمن برمی‌آید، چرا که به پرتابگر موشکی ضدتانک TOW مجهز است؛ این پرتابگر می‌تواند دو موشک را آماده شلیک نگه داشته و هفت موشک دیگر را نیز در خودرو ذخیره کند. علاوه بر این، بردلی به یک تیربار ۷.۶۲ میلی‌متری M240 برای اهداف کوچک‌تر و یک توپ زنجیره‌ای ۲۵ میلی‌متری برای مقابله با دیگر خودروهای زرهی مجهز شده است.

بردلی ام۲

نگاهی به رتبه بندی ۱۵ ناوگان تانک برتر جهان + اینفوگرافیک

Kyiv Post همچنین گزارش داده که نیروهای نظامی اوکراین «به‌شدت تحت تأثیر توانایی بردلی در تحمل انفجار مین و حملات موشکی هدایت‌شونده ضدتانک بدون تلفات خدمه قرار گرفته‌اند». از همان زمان طراحی اولیه پس از جنگ ویتنام، خودروی جنگی ام۲ بردلی به عنوان یک شکارچی تانک شناخته می‌شود؛ به‌طوری‌که در جریان جنگ خلیج فارس، تعداد تانک‌ها و خودروهای زرهی‌ای که توسط بردلی نابود شد، از ام۱ آبرامز — که به عقیده بسیاری یکی از بهترین تانک‌های جهان است — هم بیشتر بود.

بردلی در میدان نبرد

بردلی ام۲

بردلی در عراق به‌عنوان یک شکارچی تانک عملکرد درخشانی داشت؛ به‌طوری‌که طبق گزارش‌ها، بیشتر از هر وسیلهٔ جنگی دیگری—حتی تانک اصلی نبرد ام۱ آبرامز—موفق شد خودروهای زرهی ساخت شوروی را در عراق نابود کند. در نبرد معروف ۷۳ ایستینگ، بردلی‌های ارتش آمریکا با استفاده از موشک‌های ضدتانک TOW با تانک‌هایی مانند تی-۷۲ مقابله موفقی داشتند. همچنین، توپ زنجیره‌ای ۲۵ میلی‌متری بردلی نیز در مقابله با تانک‌ها کشنده و مؤثر ظاهر شد.

در عملیات طوفان صحرا (Desert Storm)، گلوله‌های ۳۰ میلی‌متری با هسته تنگستن توانستند تانک‌های قدیمی‌تری همچون تی-۵۵ را از کار بیندازند. حتی در برابر برخی از مدرن‌ترین تانک‌های نبرد امروزی نیز، این توپ زنجیره‌ای عملکرد بسیار خوبی دارد. ویدیوی منتشر شده (از طریق کانال Task & Purpose در یوتیوب) نشان می‌دهد که یک بردلی اوکراینی در نابودی تانک روسی تی-۹۰ نقش داشته است.

در این نبرد، توپ زنجیره‌ای بردلی از فاصله‌ای نزدیک، برجک تانک روسی را هدف قرار داد و آسیب جدی به آن وارد کرد؛ همین آسیب به یک پهپاد اجازه داد تا ضربه نهایی را وارد کند. نکته قابل توجه اینجاست که تی‌-۹۰ مدرن‌ترین تانک حال حاضر روسیه است و نسخه‌ای به‌روزشده از تانک‌های ساخت شوروی به شمار می‌رود. همین موضوع، نابودی آن توسط بردلی را به‌مراتب برجسته‌تر می‌کند.

بردلی جدید: شکارچی تانک‌های آینده

بردلی M2A4

جدیدترین تانک کره شمالی؛ «آبرامز» پیونگ یانگ یا عروسکی التقاطی و پرزرق و برق؟

در حالی که هنوز جایگزین رسمی این خودرو صرفاً روی کاغذ نوشته شده، اما ارتش آمریکا این خودروی زرهی را برای نبردهای نیمهٔ دوم قرن ۲۱ با ارتقا به نسخهٔ M2A4 آماده کرده است. آخرین به‌روزرسانی این پیاده‌نظام زرهی (IFV) به سال ۲۰۰۲ برمی‌گردد و ارتقای فعلی، نتیجهٔ یک فرایند ۱۰ ساله است. نسخهٔ M2A4 شامل بهبودهایی در سیستم انتقال نیرو و سامانه تعلیق می‌شود تا این غول جنگی بتواند زره سنگین‌تر و تسلیحات بیشتر را حمل کند. اولین سری از این مدل‌های جدید در سال ۲۰۲۲ به لشکر سوم پیاده‌نظام ارتش آمریکا تحویل داده شد.

با این حال، نوسازی‌های بیشتر در راه‌اند—گرچه نه مستقیماً برای خود بردلی. در آوریل ۲۰۲۵، شرکت آر‌تی‌ایکس (RTX) ـ که پیش‌تر با نام ریتیون شناخته می‌شد ـ یک سامانه پرتاب موشک TOW به نام Coyote LE SR را آزمایش کرد. این سامانه که به شکل موشک طراحی شده، هنگام پرواز باز می‌شود و به یک پهپاد تبدیل می‌گردد که می‌تواند در نقش‌های مختلف مورد استفاده قرار گیرد. به گزارش War Zone، شرکت آر‌تی‌ایکس اعلام کرده که:

بردلی ام۲

برترین ارتش‌های جهان از نظر تعداد تانک در سال ۲۰۲۵؛ جایگاه ایران کجاست؟ + جدول

«سامانه Coyote LE SR از طیف گسترده‌ای از مأموریت‌ها پشتیبانی می‌کند که شامل شناسایی، دیده‌بانی و هدف‌گیری، جنگ الکترونیک، حملات دقیق و ارتباطات می‌شود».

<!–

–>

Adblock test (Why?)

منبع مطلب

Nobody

Who is mahdizk? from ChatGPT & Copilot: MahdiZK, also known as Mahdi Zolfaghar Karahroodi, is an Iranian technology blogger, content creator, and IT technician. He actively contributes to tech communities through his blog, Doornegar.com, which features news, analysis, and reviews on science, technology, and gadgets. Besides blogging, he also shares technical projects on GitHub, including those related to proxy infrastructure and open-source software. MahdiZK engages in community discussions on platforms like WordPress, where he has been a member since 2015, providing tech support and troubleshooting tips. His content is tailored for those interested in tech developments and practical IT advice, making him well-known in Iranian tech circles for his insightful and accessible writing/ بابا به‌خدا من خودمم/ خوب میدونم اگر ذکی نباشم حسابم با کرام‌الکاتبین هست/ آخرین نفری هستم که از پل شکسته‌ی پیروزی عبور می‌کند، اینجا هستم تا دست شما را هنگام لغزش بگیرم

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا